Bu adam keko filan değil... Resmen Bal arısı arkadaş....Maşallah...
Bu adam keko filan değil... Resmen Bal arısı arkadaş....Maşallah...
finansman giderleri geçen yıla göre 2,3 milyondan ,1,4 milyona düşmüş...yani 1 milyonluk bir iyileşme var...
uzun vadeli borcu 7,8 milyondan 5,8 milyona düşmüş...2 milyonluk bir iyileşme var...
kısa vadeli borçlarda 2,3 milyondan 3,9 milyona çıkmış...burada da 1,6 milyonluk olumsuzluk var...ama sanki uzun vadeli borcun ödemesi gelmiş ve kısa vadeliye dönüşmüştür...
genel yönetim giderleri ve pazarlama giderleri paralel gelmiş...
stoklar 18,1 milyondan 22,5 milyona çıkmış...burada 2,4 milyonluk bir birikme var...şirket gereken satışı yapamamış demektir...
ticari alacaklar geçen dönem ile paralel gelmiş...
esas faaliyetlerden diğer gelirler 2017 yılının aynı çeyreğinde 8,5 milyon iken ,giderler 6,5 milyonmuş...burada geçmişte 2 milyonluk bir olumluluk vardı ama 2018 yılında bu oranlar 6,850 ye 6,733 imiş...yani neredeyse bu kalem sıfırlanmıştır...(bu kısmın ne olduğunu bulmak lazım...şu anda ne olduğu aklıma gelmiyor...bu kalem geçmişteki gibi olsaydı çok güzel olurdu )
benim bilançodan gördüklerim bunlardır dostlar...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Halen dolu dizgin devam ediyor...Allahtan hissede değil....Hızını almışken akşamı bulacak...acep...herhal.. zaar...zahar...zinhar...
benim elimde hisse yok dostlar...ama düne kadar bile endeks karşısındaki sağlam duruşundan dolayı keşkem elimde olsaydı dediğim bir hissedir...geçmişte 2018 birinci çeyrek bilançosunu görmeden girmeyi düşünmediğimi söylemiştim..kdv teşviğinin etkilerini görmek gerekiyordu...ne yazık ki şu an için olumsuz etkilediği görülüyor..ama dediğimiz gibi yapılan son zam ikinci çeyreklere olumlu yansıması lazım...her halükarda iyi bir kar beklenebilir ikinci çeyrekten...ama önce bu tahta yapıcıların bu bilanço karşısındaki tavırlarını görmek lazım...biz ky lar ancak izleyici olabiliyoruz....
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
bir de kısa vadeli alacaklar kısmında 44,420 milyonluk bir miktar var...geçen yıl aynı dönemde bu miktar 32,461 milyonmuş...yani arada tam 12 milyonluk bir fark var...bu kısım her an bilançoya yansıyabilecek bir kalem...bu miktar her zaman süpriz oluşturma potansiyeli olan bir kalem..şu anda o kısmı henüz tahsil edilememiş görünüyor...kim bilir belki de ikinci çeyreklerde tahsil ederler de güzel bir bilanço o vakit yollarlar...
Abi bir dur gözünü seveyim...çorabından mı çıkarıyorsun bu bilgileri... Adam Mandırake resmen ya...![]()
Yer İmleri