Sayfa 753/2508 İlkİlk ... 25365370374375175275375475576380385312531753 ... SonSon
Arama sonucu : 20063 madde; 6,017 - 6,024 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    teorik bi soru :

diyelim saydığın bütün bu başlıklarda en negatif durumlar gerçekleşti- yani yabancı satmaya devam etti, cds yükjseldi, moodys 2 kademe daha not düşürdü, londra'nın beğenmediği bi isim guvernör oldu, abd dataları kötü geldi vs

buna mukabil yerli yatırımcı geçen haftaki montanda dolar satışı daha yaptı- kur yine de yükselir mi ??
    Yerlilerin ne kadar dolar satacağına bağlı ama yükselir.Zaten yerlilerin Pazartesi 6 milyar dolar satmalarına rağmen, doların gördüğü en düşük seviye 7.7 TL, bir önceki kapanışının hala 50 kuruş üzerinde kaldı.Yerlilerin satışının davamı gelmediği için de dolar haftayı 8.10 TL'nin üzerinde kapattı.
    Financial Times'ta çıkan yazıdan yaptığım çıkarım, bu hafta yabancıların 8-9 milyar dolar civarında çıkış yaptığı,önümüzdeki hafta da muhtemelen yine 7-9 milyar dolar çıkış yapacağı şeklinde.Ayrıca Mart ayı kamunun ve özel sektörün en yoğun dış borç ödemesi yaptığı aylardan biri(7.7 milyar dolar).Önümüzdeki haftanın yılın birinci çeyreğinin son haftası olması dolayısıyla ,dış borç faiz ve ana para ödemeleri var,buradan da bir döviz çıkışı olacak.Diğer değişkenlerin de hepsi kötü gelirse önümüzdeki hafta dolar kuru 9 TL'ye kadar bu şartlar altında yükselebilir,yerliler 5-6 milyar dolar satar ise ,dolar kuru 8.50 TL'de kalabilir.(Yerlilerin döviz satmasının etkisi daha az çünkü zaten sistem içinde dolaşan bir para,ama yabancıların döviz alıp çıkmalarıyla sistem içindeki döviz azalmış oluyor.)
    Ama tabii ki bu bir tahmin,Yabancıların bu hafta da 7-9 milyar dolarlık çıkış yapacakları varsayımına ,diğer değişkenlerin de negatif senaryoya uygun seyredeceği varsayımına dayanıyor.Yabancılar bu çıkışı yapmazlar ise,bu tahmin geçerliliğini kaybeder.

Financial Times'da yayınlanan yazı oldukça uzun,linki aşağıda:

https://www.ft.com/content/fb5f31e8-...9-466606fd00c1

Investors left shocked after Erdogan upends Turkey's markets

Erdoğan'ın Türkiye piyasalarını alt üst etmesinin ardından yatırımcılar şoke oldu

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    ....Ama tabii ki bu bir tahmin,Yabancıların bu hafta da 7-9 milyar dolarlık çıkış yapacakları varsayımına ,diğer değişkenlerin de negatif senaryoya uygun seyredeceği varsayımına dayanıyor.Yabancılar bu çıkışı yapmazlar ise,bu tahmin geçerliliğini kaybeder.
    Sn. deniz43, çokca yararlandığım değerli görüş ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle yorum ve tespitlerinizde görünmeyen iki hususa özellikle dikkat çekmek isterim.

Birincisi, piyasalar yanarken ilgili kurum ve sorumluların olağanüstü bir kendine güvenli söylem ve kayıtsız tutumları. İkincisi, ABD ve AB dışişleri sorumlularının 24 Mart'ta yapmış oldukları ortak açıklamada "Türkiye ile hukukun üstünlüğü ve temel haklara saygı ile desteklenen işbirliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişkinin geliştirilmesi"ne vurgu yapmaları, ardından aynı gün NATO karargahında yapılan Çavuşoğlu-Bilinken görüşmesi ve nihayet 26 Mart'ta tamamlanan AB zirvesinden Türkiye ile ilgili sürpriz sayılabilecek olumlu içerikte işbirliği ve diyalog kararları... Bu ikisine ek olarak Cuma günü kapanıştan sonra veya hafta sonu rating kuruluşlarından notla ilgili herhangi bir aksiyonun gelmemesi. Hepsi birlikte değerlendirildiğinde sanki görünenle, görünenin ardındaki henüz belirsiz olan tablo birbiriyle uyuşmuyor gibi.

Nacizane görüşüm, AB ile kesintiye uğramış sürecin ABD'nin de teşvikiyle yeniden başlatılacağı, beklenen kabine değişikliğinin ana temasının ekonomiden ziyade AB ile başlatılacak diyalog ve seçimlere gidecek yolda somut kazanımlarla desteklenecek bir AB propagandası olacağı yönündedir.

Böylesi bir durumda bunun gerek sermaye akımlarının restarosyonu dolayısıyla, gerekse uzun süredir donmuş görünen doğrudan sermaye akımlarının önünün açılmasıyla kur üzerindeki baskının hafifleyeceğini düşünüyorum.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Alıntı Originally Posted by Azurit Yazıyı Oku
    Sn. deniz43, çokca yararlandığım değerli görüş ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle yorum ve tespitlerinizde görünmeyen iki hususa özellikle dikkat çekmek isterim.

Birincisi, piyasalar yanarken ilgili kurum ve sorumluların olağanüstü bir kendine güvenli söylem ve kayıtsız tutumları. İkincisi, ABD ve AB dışişleri sorumlularının 24 Mart'ta yapmış oldukları ortak açıklamada "Türkiye ile hukukun üstünlüğü ve temel haklara saygı ile desteklenen işbirliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişkinin geliştirilmesi"ne vurgu yapmaları, ardından aynı gün NATO karargahında yapılan Çavuşoğlu-Bilinken görüşmesi ve nihayet 26 Mart'ta tamamlanan AB zirvesinden Türkiye ile ilgili sürpriz sayılabilecek olumlu içerikte işbirliği ve diyalog kararları... Bu ikisine ek olarak Cuma günü kapanıştan sonra veya hafta sonu rating kuruluşlarından notla ilgili herhangi bir aksiyonun gelmemesi. Hepsi birlikte değerlendirildiğinde sanki görünenle, görünenin ardındaki henüz belirsiz olan tablo birbiriyle uyuşmuyor gibi.

Nacizane görüşüm, AB ile kesintiye uğramış sürecin ABD'nin de teşvikiyle yeniden başlatılacağı, beklenen kabine değişikliğinin ana temasının ekonomiden ziyade AB ile başlatılacak diyalog ve seçimlere gidecek yolda somut kazanımlarla desteklenecek bir AB propagandası olacağı yönündedir.

Böylesi bir durumda bunun gerek sermaye akımlarının restarosyonu dolayısıyla, gerekse uzun süredir donmuş görünen doğrudan sermaye akımlarının önünün açılmasıyla kur üzerindeki baskının hafifleyeceğini düşünüyorum.
    Başlığa katkınız için teşekkür ederim.Ama sizinle bu konuda farklı düşündüğümü de ifade etmek isterim.Diplomaside çoğu zamanlar kapalı kapılar arkasında konuşulanlar ile, kameralar önünde ifade edilen ve toplantı sonuç duyurularında yazılan nezaket cümleleri farklıdır.
    Ama, Türkiye'de hukuk'un üstünlüğü,erklerin birbirini denetlediği ve dengelediği,idarenin tüm işlerinin yargının denetiminden usulüne uygun şekilde geçtiği,yargının bağımsız ve tarafsız olduğu,anayasal temel haklar ve özgürlüklerin tam bir serbestlik içinde kullanıldığı konusunda ve "kurallar ve kurumlar ülkesi olma yönünde" kayda değer iyileşmeler ve gelişmeler sağlandığı fikrindeyseniz, o zaman ben de yukarıda yazdığınız tespitlerinize katılırım.

Alıntı Originally Posted by Azurit Yazıyı Oku

Bir tarafın bir isteği veya beklentisi yoksa, diplomaside kolay kolay değişimler yaşanacağını düşünmüyorum.

18 Mart 2016 tarihli mutabakat ile Avrupa Birliği, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara destek için dört yıllık bir süre için toplam altı milyar euro yardımda bulunmayı taahhüt etmişti. 2019 yılına gelindiğinde, tarafların yeni dönem mali yardımlarını belirleyebilmek için yeniden masaya oturması bekleniyordu.

https://www.google.com.tr/amp/s/amp....-mi/a-56907304

Almanya'da 2021 "Süper Seçim Yılı" olacak

https://www.google.com.tr/amp/s/amp....cak/a-56115984

2022’de fransada seçim var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Başlığa katkınız için teşekkür ederim.Ama sizinle bu konuda farklı düşündüğümü de ifade etmek isterim.Diplomaside çoğu zamanlar kapalı kapılar arkasında konuşulanlar ile, kameralar önünde ifade edilen ve toplantı sonuç duyurularında yazılan nezaket cümleleri farklıdır.
    Ama, Türkiye'de hukuk'un üstünlüğü,erklerin birbirini denetlediği ve dengelediği,idarenin tüm işlerinin yargının denetiminden usulüne uygun şekilde geçtiği,yargının bağımsız ve tarafsız olduğu,anayasal temel haklar ve özgürlüklerin tam bir serbestlik içinde kullanıldığı konusunda ve "kurallar ve kurumlar ülkesi olma yönünde" kayda değer iyileşmeler ve gelişmeler sağlandığı fikrindeyseniz, o zaman ben de yukarıda yazdığınız tespitlerinize katılırım.
    "Diplomaside çoğu zamanlar kapalı kapılar arkasında konuşulanlar ile, kameralar önünde ifade edilen ve toplantı sonuç duyurularında yazılan nezaket cümleleri farklıdır." saptmasına katılıyorum. Diğer konularda ise ahvalin yoruma yer bırakmayacak ölçüde ortada olduğu açıktır.

Buna karşılık peşlerine birçok ülkeyi takan ve takılmaya hazırlanan ülke sayısını artıran Rusya+Çin ittifakının karşısında ABD'nin gerileme sürecindeki hegemonyasını acilen onarma isteğinin yanında, onun teşvikiyle harekete geçen AB için de gerek pazar ölçeği, gerekse jeostratejik konumu nedeniyle Türkiye'nin artan ağırlığı, sizin de değinmiş olduğunuz diğer tüm hususlar -genelde her zaman olduğu gibi- bu tür belgelerde yer alan "nezaket cümleleri"yle sınırlı kalmakta, "adet yerini bulsun"dan öte bir anlam taşımamaktadır.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

7. Hocam Suud da bu dediklerinizin hangisi var da en yakın batı müttefiki oluyor? İstanbul'un göbeğinde kıtır kıtır adam doğradılar, bizim elinde keleş ile görüntüsü olup hapse attığımız 3 5 terörist kadar yankı yaratmadı. Iki yüzlülükte, batı dünyasının üzerine yok. Dünya git gide kutuplaşıyor, saflar belli oluyor. Türkiye, hem ab ve abd den hem de Çin'den sıcak mesajlar alıyor. Bunlara güvensem, fırsat derdim. Güvenmediğim için, öpmeseler bari diyorum hayırlısı olsun.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hocam Suud da bu dediklerinizin hangisi var da en yakın batı müttefiki oluyor? İstanbul'un göbeğinde kıtır kıtır adam doğradılar, bizim elinde keleş ile görüntüsü olup hapse attığımız 3 5 terörist kadar yankı yaratmadı. Iki yüzlülükte, batı dünyasının üzerine yok. Dünya git gide kutuplaşıyor, saflar belli oluyor. Türkiye, hem ab ve abd den hem de Çin'den sıcak mesajlar alıyor. Bunlara güvensem, fırsat derdim. Güvenmediğim için, öpmeseler bari diyorum hayırlısı olsun.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Suudi de Kuzey Kore de farklı yönetim biçimi var. Birine kral diyorlar diğerine diktatör. Uygulama aynı isimler farklı. Petrol bitinceye kadar Suudi var. Sonra tekmeyi yer. Gerektiğinde Çin'e Rusya ya karşı petrolü kullanıyor. Paralar zaten onlarda 800 milyar dolar var di Suudi nin. Bloke çekemiyor.

Sayfa 753/2508 İlkİlk ... 25365370374375175275375475576380385312531753 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •