Sayfa 755/948 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon
Arama sonucu : 7582 madde; 6,033 - 6,040 arası.

Konu: SILVR - Silverline Endüstri

1. Yatırım fonları son 1 ayda 542 bin lot aldı...

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bir de kısa vadeli alacaklar kısmında 44,420 milyonluk bir miktar var...geçen yıl aynı dönemde bu miktar 32,461 milyonmuş...yani arada tam 12 milyonluk bir fark var...bu kısım her an bilançoya yansıyabilecek bir kalem...bu miktar her zaman süpriz oluşturma potansiyeli olan bir kalem..şu anda o kısmı henüz tahsil edilememiş görünüyor...kim bilir belki de ikinci çeyreklerde tahsil ederler de güzel bir bilanço o vakit yollarlar...
    Alacak zaten bir bilanço kalemi. Gelir tablosu demeye çalıştınız sanırım; ama alacakların gelir tablosuna yansıma gibi bir durumu da yok.

malı vadeli satarsın, satış gelirini anında gelir tablosuna yansıtır ücretini de bilançona alacak olarak kaydededersin. ücreti tahsil edince de alacaklardan düşüp nakit ve nakit benzerlerine koyarsın.

Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Kur farkı gelirleri var...yoksa böyle bir şey olmazdı değil mi...pazarlamaya kesilen komisyon faturası sadece ve sadece fabrikamızda üretilmeyen ürünlerin yani pazarlamanın bizden almayıp, dışarıdan fason olarak sattığı her malın %10'u...onun haricinde bizden aldığı her malı yurt içine ve yurt dışına satıyor...sattığı her maldan yüzdesel kazancı belli...pazarlamanın bu işte hiç bir riski yok...kazancı ve getirisi, her şey ortada...satamazsa almaz...sonuçta sipariş üzerine çalışıyor...sevkiyatlar sürüyor...sipariş fişleri kesiliyor, adetler belli, tutarlar ise değil...örneğin diyor ki Danimarka'ya şu kadar mal sattım ve faturasını pazarlamadan doğru kestim diyor...biz de zaten birim sevkiyat belli, alış tutarını yüzdesel olarak hesaplayıp, pazarlamanın alış faturasını pazarlamaya kesiyoruz...yani her bir kalem malı kaça satarsa, kur farkı olarak sadece bize kar yazar veya zarar yazar...onların kar oranı stabil...yine de tam bir açıklama yok...siz de haklısınız...ancak hukuki teamüller, literatür, prosedür ve yasal mevzuat açısından olması gerekeni de budur...Yani kur farkının geliri de, gideri de fabrikanın olmalı, getirisi fabrikada kalmalıdır...
    kur farkı gelirinin olması ihracat yaptığı anlamına gelmiyor. fx cinsinden olan herhangi bir bilanço kaleminden kaynaklanıyor olabilir bu kur farkı geliri/gideri.

ayrıca bir arkadaş söylemiş, bu ********ler malı ortakların şirketine satıyor, ihracatı burası yapıyor. ürünleri tl mi yoksa fx mi veriyorlar, ne kadar karla veriyorlar, kurlar oynadığı zaman silverline'ın diğer şirkete olan satış fiyatlarına bu artışı nasıl yansıtıyorlar vs hiçbirini bilmiyoruz. doğru dürüst yansıtmıyorlar ki brüt kar marjı bu kadar düşmüş, faaliyet karı seviyesinde bile zarar açıklamışlar.

patron iyi niyetli olmadığı sürece (ki bunların asla iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum) karı kolaylıkla silver mutfak şirketine transfer edebilirler. bu durum ortadan kalkmadıkça bu şirkete yatırım yapmak kumardır.

3. Değerli yatırımcı kardeşlerim 30 undan bu yana kulağımda Volkan Konağın ELİMİZİ VERDİLER şarkısı var. Ara ara mırıldanıyorum, uzun yılllardır beni SİLVR kadar şaşırtan bir kağıt daha yok. Değerli ortaklar buradan SİLVR yönetim kuruluna seslenmek istiyorum burada biz ortaklarınıza sunduğunuz inanmamız gereken veriler sizin ticaretinizi nasıl yaptığınızın aynasıdır. Sizler basiretli birer tacir olup SİLVER ENDÜSTRİNİN karını ve SILVER PAZARLAMANIN karını ayrı ayrı korumak kollamak tüm yasal mevzuatlara uyarak sonuçlandırmak mecburiyetindesiniz. Değerli SİLVERLİNE yönetim kurulu üyeleri o ihracatına çok önem verdiğiniz avrupa ülkelerinde firmayı ikiye ayırıp halka açık firmanın karını halka açık olmayan bir firmaya aktarmanın yasal zorunlulukları nelerdir acaba HANİ BÖYLE Bİ ŞEY TABİKİ YOK AMA !! sizin firmalarınız örneğin belçika da norveçte veya almanyada şu an Türkiyede faaliyet gösterdiği gibi faaliyet gösterebilir mi ?

“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
    ''Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum''

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Ben aradım bunları...uzun uzun konuştuk...Yapacak birşey yok...Sistem böyle işliyor...Geçen yıl birleşmeyi görünce belki kurumsallaşır diye düşündüm...Yaptıkları popüler işe de yarsıdım...(ankastre üretimi) Mali yapısı da sağlamdı...Ama bir şeyi hesap edemedik..en önemli olanı unuttuk...

5.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Ben aradım bunları...uzun uzun konuştuk...Yapacak birşey yok...Sistem böyle işliyor...Birleşmeyi görünce belki kurumsallaşır diye düşündüm...Yaptıkları popüler işe de yarsıdım...(ankastre üretimi) Mali yapısı da sağlamdı...Ama bir şeyi hesap edemedik...en önemli olanı unuttuk...
    Sn İzci ben öyle her şeyi mali tablolarda arayanlardan değilim eğer herşey bilançoda gelir tablosunda olsaydı mali müşavirler, istatistikçiler, matematikçiler velhasılı sayılarla arası iyi olan herkes çook zengin olurdu. Demek istediğim bu dönem açıklanan zarar değil asıl mesele. Asıl meselemiz GÜVENSİZLİK,

Hortumlamak diye bir deyim vardı ? Hatırlar mısınız ?.....

“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
    ''Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum''

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by axaray Yazıyı Oku
    Sn İzci ben öyle her şeyi mali tablolarda arayanlardan değilim eğer herşey bilançoda gelir tablosunda olsaydı mali müşavirler, istatistikçiler, matematikçiler velhasılı sayılarla arası iyi olan herkes çook zengin olurdu. Demek istediğim bu dönem açıklanan zarar değil asıl mesele. Asıl meselemiz GÜVENSİZLİK,

Hortumlamak diye bir deyim vardı ? Hatırlar mısınız ?.....

“â€Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.â€â€
    Şahsım yukarıda saydıklarınızdan dır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Satışların %98-99'u pazarlamaya yaptığına göre kur farkı geliri pazarlamadan geliyor...demek ki dolaylı da olsa ihracat var...

Burada çok değerli bilanço analizi yapanlar var rica etsek marshal adlı adi hissenin son gelen bilançosu inceleyip hissenin sayfasında kısaca yorumlayabilir mi? Herkese bol şanslar ve başarılar rahatsızlık verdiysek çok özürler

Sayfa 755/948 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •