Bunun sebebini yukarıda yazmıştım. Maalesef analistler sadece rakamlar üzerinden gidiyor, keşke şirkete bir telefon açıp sebebini bizler gibi öğrenseler. Ama yapmıyorlar, neden acaba???
Size zahmet ak yatırımda bu notu paylaşan şahsa sebebini de sorar mısınız? Bakalım ne cevap verecek. Ben yarın sorduracağım vakit bulursam. Öğrenelim bakalım derdi neymiş. Sene sonu notundan 1 puan kıracağım analist arkadaşın
Şubat ayı rakamlarını görünce "aaa pardon" diyecekler mi, tabii ki demeyecekler![]()
Teşekkürler Türk traktör 650 civarları dip dersek teknik o zaman bitmiş okeye döner durumda. aylar önce gördüğü zirvesi 1057 bugün kapanış 842 bugün beğendim kapanışı zirvesine %25 yükseliş bence iyi oran risk almaya değer tabi asıl olan aylardır geçemediği zirvesini geçerse işte o zaman çok farklı olur.Ayrıca tüm olumsuzlukların hisse fiyatında olduğunu düşünüyorum XU100 de düşüş olsa bile türk traktörde düşüşün sınırlı olacağını düşünüyorum ytd.
Yıllarca traktörde hurda teşviki konuşuldu durdu. Ama hiç yapılmadı. 25 yaş yıllardır değişmiyor, sanırım yine hurda konusu olmayacak. Zaten maksimum üretim yapılıyor, çok fazla yukarı marj yok yeni yatırım gelmedikçe. Önümüzdeki 2 yıl içinde kapasite artırımına yönelik yatırım beklentim var. Bu gerçekleşirse başka bir kanalın içine gireriz. Bu sadece benim beklentim elbette, YTD.
Mevcut kapasite ile gidecek olursak dolar bazında karlılık çok değişmez. Muazzam bir fiyat çıkışı beklemiyorum, 1000-1200 bandı normaldir bu koşullarda. Oralara gelmesi de kolay olmayacaktır. Bu marj için bu fiyatlardan alınır mı, orasını yatırımcısı bilir, ben bilmem![]()
Traktör kapasite artırımı gerekirse yapar zaten Koç.Benim asıl istediğim şu anda CNH den ithal edip kendi üretmeden sattığı araçlar varsa onları üretmesi
Yer İmleri