Sayfa 755/1024 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,033 - 6,040 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Faiz enflasyon karşısında erimesin yeter .

İşyerinin olduğu yerde %20-25 oranında zam geldi tüm lokantalara bayram sonrası .

Haftada aynı parayla 5 gün giyebiliyorsan 4 güne indi .

Peki bizim paramızın değeri aynı kaldı mı .

Örnek olarak gıdayı örnek verdim temel ihtiyaç ne yapalım evden ekmek arasına sandöviç yapalım [emoji2][emoji2][emoji2]

Başka örnek ekmek baharda 75 krş yaz başladı 1.25 oldu buda arz talep dengesi bozuldu ondan sanırım

Enflasyon 25 den az değil benim aldığım ürünlerde .

Stopajdan sonra 12.50 faiz var ama para eriyor gün be gün .

Hala 15 14.75 vs vs diye konuşuyoruz ama paranın satın alma gücü gün be gün azalıyor .

Karınca misali birikim yapıyorsun ama Ağustos böceği daha rahat yaşıyor birikimi olmayan .

Eskiden enflasyon yüksekti ama o oranda faizde yüksekti şimdi enflasyon sözde düşük ona mukabil faizlerde düşük .

Nereden bakarsak bak külliyen zarar .

Üçlü hesap açtım dolara geçerim diyordum uygun olursa diye 10 krş oda yükseldi .

Ne yapsak bilmiyorum birikimle emlak almakta mantıklı değil .

Sürekli her sokakta yürürken ilanlar göze çarpıyor .

Ev dükkan satılık kiralık her yer .

Fiyatlarda uçmuş gitmiş .

Sıfır bina ile aynı parayı isteyen bir sürü mal sahibi var 30-40 yıllık binalara.

Hisse senedi vs desen külli zarar 500 milyon dolar 1 milyar dolar pd si var diyorsun aldığın anda robotlar basıyor .

1 milyar dolarlık şirkette 100 k bile göze batıyor batmadığı olmadı .

Küçük hisseler ise mezar gibi giren onlardan hiç çıkamaz sanırım .

Niye bireysel yatırımcı gelmiyor diyorlar böyle düzen olursa niye gelsin zaten .

Sonuçta son zamanlarda ne yapmak lazım diye kafa yoruyorsun ama bir arpa gidemiyorsun .

En iyisi birikimi boşverip gençken yapabilecek durum var ise yemek sanırım.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    işte bunlar gerçeklerdir biz söyleyince nedense kötü oluyoruz. bu herifler sistemi TL ciyi eritme üzerine kurdu. hepsi dolar/eur zenginidir,TL asla tutmazlar. Bir kere bile bunlardan "Dolar faizleri neden yüksek?" lafını duydunuzmu? duyamazsınız anlayın işte olayı. tüm dertleri TL nin suyunu sıkıp cepleri dolar ile doldurmak. Daha 10 gün önce %15 alsanız ne halta yarar %16 alsanız ne halta yarar yazmıştım. gerçek enflasyon sizin aldığınız net faizin iki katı kadar. dolarda her sene bu oran kadar artıyor artık. valla ben %100 dolarım ile rahatım.üstünede %4,75 faizim reel getiri olmuş durumda.

2. Dolar şundan da nem kapmış olabilir:

http://www.bloomberght.com/haberler/...oru-kabul-etti
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by mkdmkd Yazıyı Oku
    Arkadaşlar yakın zamanda 3,5 den usd alabilen küçük yatırımcı olabildi bu mi?Usd o seviyedeyken medya bastı haberi 3,2 e kadar yolu var dedi alacak adam da korktu alamadı.Şimdi çıkışa geçti.Şahsım adına ben 3,7 ve 3,59 dan aldım doları.Şimdi aynı seviyeye yaklaştı diye seviniyorum.Dolar işi küçük yatırımcı için al ve unut şeklinde olmalı diye düşünüyorum.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    ben aldım, 3,48 3,49 3,50 3,51 buralardan karışık aldım,elime geçen her TL ile aldım ve ortalamamı düşürdüm. daha bu hiç bir şey esas kıyamet EURUSD düşünce yaşanacak,saatli bomba işlemeye devam ediyor.

4. Enflasyon canavarını dolar besler canavar beslenip güçlenirse dudu abi domates alamaz menemen yapamaz o yüzden doları canavardan uzak tutmak gerekir canavarın doları rahatça yemesi kimsenin işine gelmez o yüzden canavarı sıkıca bağlamak gerekir buda kalın güçlü bir iple ancak mümkündür bu ipte faizdir !! Her gün birileri ekonomide amerikayı yeniden keşfe çıksada destanlar yazsada bu faizin en güçlü ateş düşürücü olması gerçeğini değiştirmez !!

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Enflasyon canavarını dolar besler canavar beslenip güçlenirse dudu abi domates alamaz menemen yapamaz o yüzden doları canavardan uzak tutmak gerekir canavarın doları rahatça yemesi kimsenin işine gelmez o yüzden canavarı sıkıca bağlamak gerekir buda kalın güçlü bir iple ancak mümkündür bu ipte faizdir !! Her gün birileri ekonomide amerikayı yeniden keşfe çıksada destanlar yazsada bu faizin en güçlü ateş düşürücü olması gerçeğini değiştirmez !!
    Haklısınız ama faiz sadece kısa dönemli dalgalanmaları kontrol etmek için kullanılması gereken bir araç olmalıdır. Aksi halde her ikisi de birbirini besleyerek artacak bu da enflasyonu korukleyecektir. Yapılması gereken savurganligi bırakıp, hep sözü edilen "yapısal reformları" hayata geçirmektir.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

6.  Alıntı Originally Posted by sonsav Yazıyı Oku
    Chucky, artık bir döviz-altın sitesinde 2 yıldızlı general olarak yaşamını sürdürüyor...Bu günlerde Hayatından memnun gibidir, dolarları 3,55 den bozmadıysa...(site:altın.in)
    biz ona 4 yıldız takarız.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by gandalf967 Yazıyı Oku
    Haklısınız ama faiz sadece kısa dönemli dalgalanmaları kontrol etmek için kullanılması gereken bir araç olmalıdır. Aksi halde her ikisi de birbirini besleyerek artacak bu da enflasyonu korukleyecektir. Yapılması gereken savurganligi bırakıp, hep sözü edilen "yapısal reformları" hayata geçirmektir.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
    işte sıkıntı orda sadece söz edilmesii !! Market pazar yapısal reformu beklemez dolar çıktımı zam biner

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Enflasyon canavarını dolar besler canavar beslenip güçlenirse dudu abi domates alamaz menemen yapamaz o yüzden doları canavardan uzak tutmak gerekir canavarın doları rahatça yemesi kimsenin işine gelmez o yüzden canavarı sıkıca bağlamak gerekir buda kalın güçlü bir iple ancak mümkündür bu ipte faizdir !! Her gün birileri ekonomide amerikayı yeniden keşfe çıksada destanlar yazsada bu faizin en güçlü ateş düşürücü olması gerçeğini değiştirmez !!
    bahri ağabey domates çok önemli.
    salatalık da.
    biber de.
    halkın enflasyonu bunlar üzerine kurulu.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Sayfa 755/1024 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •