Bu haberi bildiklerinden 91 85 hareketi olabilir
78 78.5 arasına alışları %10 fazlasıyla yazdım hayırlısı
Bu haberi bildiklerinden 91 85 hareketi olabilir
78 78.5 arasına alışları %10 fazlasıyla yazdım hayırlısı
Bu son kap haberi teknik bir anlatım.Tam anlamıyla tercüme edecek biri yok mu? Pay sahibi çok olan kişilere yönetim şunu mu diyor. Ya diğer hisseleri de al yönetimi devral devralmıyorsan da paylarını bana sat. Bu kap haberinin tercümesi bu mu?
Son düzenleme : dinkana; 05-07-2023 saat: 22:30.
Yüzde elliden fazla hisseyi ele geçirince SPK mevzuatı gereği azınlıkta kalanlara "zorunlu hisse alım çağrısı" yapma durumu oluştu. Tamamen kanuni bir durum.
Bu çağrı fiyatı da son altı aylık ortlama borsa fiyatı oluyor. Hesaplamışlar 65,40 lira çıkmış. O da zorunlu çağrı fiyatı oluyor. Verusa holdingin kendileri dışında kalan % 49 almak istediğini sanmıyorum. Onun için 80 üstüne çıkardılar. Bu çağrı süresince borsa fiyatı, çağrı fiyatının üstünde olacaktır. Süre dolunca da. Bu zorunlu alım hikayesi bitmiş olacak
Çok güzel dün ve bugün iki kez satış fırsatı verdi
Yavaş yavaş mali cikiyorlar 60 90 iyi para bir sürü kağıt var hareket etmemiş ben küçük yatirimcida yazdım bunları satıp tgsas ve Ege gübre almıştım ikiside %15 yaptı
Yani şirketin çoğunluk hissesini elinde bulunduran yönetim diyor ki, senin şirkette artık karar değiştirecek çok hissen var. Şirketin hisse fiyat ortalamalarına göre hisselerin kalanını sana satalım sen yönet, ya da bize ortalamalara göre hisselerini biz alalım biz yönetelim demek. Çok başlılık engelleniyor yani şirketin daha uyumlu yönetilmesi amaçlanıyor olabilir. Yatırımcı için iyi olur. Verusa şirket paylarını % 60 a hatta % 70 e çıkarsa kararlar almak, şirkete sahip çıkmak ve yönetmek daha kolay olur.
İlk devre kesici
Yer İmleri