gecmise bakarak sunu soyleyebilirim genelde bu kadar hizli cikisin ardindan cok cabuk dusme olur ve orada uzun sure kalir
Buyuk ihtimal aylarca 4.10-4.20 bandinda kalir diyorum eger manyak bir haber cikmazsa
manyak haberde buyuk ihtimal Halkbankasi ile alakali haber olacak yada olmayacak
Resim atayım dedim olmadı ...........
Bu doların ateşi düşmez..........Seçime kadar yola devam sonrasına bakarız diyor
İngiltere’nin Uluslararası İlişkiler Kraliyet Enstitüsü Chatham House.
Kürsü de Uzun adam ..........
Gazeteci Lina Khatip yazıyor:
“Erdoğan Türkiye’nin dış politikasını ‘girişimci’ sözüyle tanımlıyor. ‘İran’ı ve Çin’i işin içine katmalıyız. Suriye ve Yemen barışa kavuşmalı’ diyor ama Türkiye nerede duruyor tavrı nedir açıklamıyorâ€
Şimdi bu dolar ne yapsın ............![]()
Dolar 5'i bırak 6'ya bile çok rahat gidebilirmiş gibi duruyor hatta belki kısa sürede gidecek fakat yinede aşırı değerli işlem gördüğü gözardı edilmemeli. Temiz 1 tl fazlası var. Ekonomi çok kötü leş ama ekonomik duruma paralel hareket etmiyor. Baya bildiğin sığ volümlü spekülatif endeks tahtasına çevirdiler doları. Sürekli haberle hareket ediyor. Tabi bunun altyapısını hazırlayanda güven ortamını sağlayamayan ekonomi yönetimi ve dış politika kabızlıkları. Piyasa beklentisi paralelinde hiçbir iş yapılmadı uzun süredir. Belki Ohal'in zamanlaması iyi bir şekilde kaldırılması bile pozitif etki verecek iken hep geri adım attılar.
Düzelme emaresi için seçim sonrası şart oldu. Normalleşme için çok farklı bir siyasi hamleyle kimsenin beklemediği derecede normalleşme sürecine girilmesi lazım. Mesela mevcut kişi kazanırsa, diğer iki büyük adayı yardımcısı yapıp siyasetten uzak kalmalarını engelleyerek siyasi kutuplaşmanında önüne bir nevi set çekmesi lazım. 3'ü de ekonomi konusunda birbirinden kabız olmasına rağmen, birlikte ekonomi alanında atacakları her doğru adımda 3X etki yaparlar. Çokta ütopik değil aslında, bahçeliyle yanyana geldiler sonuçta.
Ytd
Yer İmleri