Sayfa 758/1024 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,057 - 6,064 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. dolarları ing ye taşıdım eski bana 3 kez hazine oranı almasına rağmen %4 te kaldı. Olsun ing %4.5 verdiği içün geçtik bundan sonra kazancımızı maksimize edip tl bazında kaybedilenleri dolarla geri almak

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bir dünya fiyatı yaygarası çıkardılar 80'lerde. yahu seka TL olarak üretim yapıyordu,yani dövizin artışı onu dezavantajlı değil avantajlı hale sokuyordu. bırak TL olarak satmaya devam etsin kapatıp yoketme ama nerdee...teknolojisini geliştir maliyeti düşür hepsi mümkündü. ama ne oldu 2003-2013 arası ucuz döviz bezirganlığında küfür eder gibi kapadılar. şimdi çok ararlar geçti borun pazarı.

Telekom meselesine gelirsek benim bildiğim kiraladığın malın bölümlerini satamazsın ama görüyorsun babalar gibi satılıyor. kiralık malı nasıl satıyorsunuz be, bizim aklımız yokmu? safmıyız. hadi bakalım 2025 malı geri aldılar diyelim hani bu satılan taşınmazlar? nerde?

http://www.telekomculardernegi.org.t...-satiyor!.html
    Seka TL ile imalat yapsa dahi, misal selülozun tonunu 1200 dolara mal ediyorsa bu iş sürdürülebilir olmaz. Zira iskandinav ülkeleri ve sanırım brezilya bu ürünü 500 dolara yetiştirebiliyor. Bu biraz da petrol gibi bir ürün , Ülkemizde ekonomik olarak petrol çıkarabileceğimiz kaynaklar yokken israr edip biz petrol üreticisi olacağız demekle bence aynı şey.

Telekom mevzuuda bildiğim kadarıyla şu şekilde , 4.5 milyar dolara 20 yıllığına kiralandı. Ancak alınan döviz kredisi faizleriyle birlikte ilk önce 6.5 milyar dolara daha sonra da 9.5 milyar dolara kadar yükseldi. Kiralayan firma 20 yılda dağıtılan ve dağıtılacak karların kira fiyatını karşılayamayacağını gördü ve yan çizmeye başladı.

Aslında denklemi bozan yine her zaman bahsettiğimiz pivot tarih olan mayıs 2013 (bernanke). İlk fizibilite raporuna göre verilen fiyat döviz 2001 2013 arası trendde seyrederse dağıtılan temettülerden ödenebiliyordu. Üzerine de kar kalıyordu. Ancak FED'in 2013 hikayesinden sonra değişken faizli kredi 9.5 milyar dolara kadar tırmandı. Telekomun gelirleri TL olduğu için döviz bazında keskin düştü. Yani kiralayıcı firma ciddi zarar yazacak. O yüzden krediyi ödemek istemiyor. 4.5 milyar dolar kadar kredi borcu kalmış. Ancak karşılığındaki teminat sadece 2025 e kadar telekom'un dağıtacağı kar (%55 i). Bu rakamında 4.5 milyar dolara ulaşması çok mümkün değil. Yani ortada ciddi bir problem var. Dolar kredisini veren türk bankalarına sabır diliyorum.

NOT: Taşınmazlardan elde edilen gelir kiralama protokolü gereği hazineye devrediliyor olması lazım. Ya da ayrı bir hesapta muhasebeleştiriliyordur. Detaylara dikkat etmek lazım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. tcmb fonlama verileri 6.7.2017

06-07-2017 TL depo:10451.40000 GLP: 95320.00000 toplam:105689.40000 ortalama faiz:%11.95000
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Seka TL ile imalat yapsa dahi, misal selülozun tonunu 1200 dolara mal ediyorsa bu iş sürdürülebilir olmaz. Zira iskandinav ülkeleri ve sanırım brezilya bu ürünü 500 dolara yetiştirebiliyor. Bu biraz da petrol gibi bir ürün , Ülkemizde ekonomik olarak petrol çıkarabileceğimiz kaynaklar yokken israr edip biz petrol üreticisi olacağız demekle bence aynı şey.

Telekom mevzuuda bildiğim kadarıyla şu şekilde , 4.5 milyar dolara 20 yıllığına kiralandı. Ancak alınan döviz kredisi faizleriyle birlikte ilk önce 6.5 milyar dolara daha sonra da 9.5 milyar dolara kadar yükseldi. Kiralayan firma 20 yılda dağıtılan ve dağıtılacak karların kira fiyatını karşılayamayacağını gördü ve yan çizmeye başladı.

Aslında denklemi bozan yine her zaman bahsettiğimiz pivot tarih olan mayıs 2013 (bernanke). İlk fizibilite raporuna göre verilen fiyat döviz 2001 2013 arası trendde seyrederse dağıtılan temettülerden ödenebiliyordu. Üzerine de kar kalıyordu. Ancak FED'in 2013 hikayesinden sonra değişken faizli kredi 9.5 milyar dolara kadar tırmandı. Telekomun gelirleri TL olduğu için döviz bazında keskin düştü. Yani kiralayıcı firma ciddi zarar yazacak. O yüzden krediyi ödemek istemiyor. 4.5 milyar dolar kadar kredi borcu kalmış. Ancak karşılığındaki teminat sadece 2025 e kadar telekom'un dağıtacağı kar (%55 i). Bu rakamında 4.5 milyar dolara ulaşması çok mümkün değil. Yani ortada ciddi bir problem var. Dolar kredisini veren türk bankalarına sabır diliyorum.

NOT: Taşınmazlardan elde edilen gelir kiralama protokolü gereği hazineye devrediliyor olması lazım. Ya da ayrı bir hesapta muhasebeleştiriliyordur. Detaylara dikkat etmek lazım.
    konunun yeri burası olmadığı için burada daha fazla tartışmayacağım. bu ara tatilde olduğum için vaktim bol forumda yazabiliyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    dolarları ing ye taşıdım eski bana 3 kez hazine oranı almasına rağmen %4 te kaldı. Olsun ing %4.5 verdiği içün geçtik bundan sonra kazancımızı maksimize edip tl bazında kaybedilenleri dolarla geri almak
    slm Ahme 4,5, bu dünya parası için çok az aslında bende 4,75 aldım bayramdan önce. bizim hakkımız dolarda %7 faiz. onu da 2018 içinde göreceğiz. TL faizinide tezat olarak para basarak düşürecekler. şimdi saatli bomba EURUSD bekliyor, sadece onu takip ediyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    slm Ahme 4,5, bu dünya parası için çok az aslında bende 4,75 aldım bayramdan önce. bizim hakkımız dolarda %7 faiz. onu da 2018 içinde göreceğiz. TL faizinide tezat olarak para basarak düşürecekler. şimdi saatli bomba EURUSD bekliyor, sadece onu takip ediyorum.
    Bu dediğiniz olsun hardalla çorabımı yerim

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. %5'e dayanmış zaten dolar faizi %7'nin nesine şaşırıyorsunuz ki? FED bi kere daha faiz arttırsın zaten oraya geleceğiz.

8.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Bu dediğiniz olsun hardalla çorabımı yerim

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bir yandaş soytarının deyimiyle: Çorap yeme Mehter YE! (Benim lafım değil haa, herif bunu domates üzerinden halka söyledi)

Sayfa 758/1024 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •