dolarları ing ye taşıdım eski bana 3 kez hazine oranı almasına rağmen %4 te kaldı. Olsun ing %4.5 verdiği içün geçtik bundan sonra kazancımızı maksimize edip tl bazında kaybedilenleri dolarla geri almak
dolarları ing ye taşıdım eski bana 3 kez hazine oranı almasına rağmen %4 te kaldı. Olsun ing %4.5 verdiği içün geçtik bundan sonra kazancımızı maksimize edip tl bazında kaybedilenleri dolarla geri almak
Seka TL ile imalat yapsa dahi, misal selülozun tonunu 1200 dolara mal ediyorsa bu iş sürdürülebilir olmaz. Zira iskandinav ülkeleri ve sanırım brezilya bu ürünü 500 dolara yetiştirebiliyor. Bu biraz da petrol gibi bir ürün , Ülkemizde ekonomik olarak petrol çıkarabileceğimiz kaynaklar yokken israr edip biz petrol üreticisi olacağız demekle bence aynı şey.
Telekom mevzuuda bildiğim kadarıyla şu şekilde , 4.5 milyar dolara 20 yıllığına kiralandı. Ancak alınan döviz kredisi faizleriyle birlikte ilk önce 6.5 milyar dolara daha sonra da 9.5 milyar dolara kadar yükseldi. Kiralayan firma 20 yılda dağıtılan ve dağıtılacak karların kira fiyatını karşılayamayacağını gördü ve yan çizmeye başladı.
Aslında denklemi bozan yine her zaman bahsettiğimiz pivot tarih olan mayıs 2013 (bernanke). İlk fizibilite raporuna göre verilen fiyat döviz 2001 2013 arası trendde seyrederse dağıtılan temettülerden ödenebiliyordu. Üzerine de kar kalıyordu. Ancak FED'in 2013 hikayesinden sonra değişken faizli kredi 9.5 milyar dolara kadar tırmandı. Telekomun gelirleri TL olduğu için döviz bazında keskin düştü. Yani kiralayıcı firma ciddi zarar yazacak. O yüzden krediyi ödemek istemiyor. 4.5 milyar dolar kadar kredi borcu kalmış. Ancak karşılığındaki teminat sadece 2025 e kadar telekom'un dağıtacağı kar (%55 i). Bu rakamında 4.5 milyar dolara ulaşması çok mümkün değil. Yani ortada ciddi bir problem var. Dolar kredisini veren türk bankalarına sabır diliyorum.
NOT: Taşınmazlardan elde edilen gelir kiralama protokolü gereği hazineye devrediliyor olması lazım. Ya da ayrı bir hesapta muhasebeleştiriliyordur. Detaylara dikkat etmek lazım.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
tcmb fonlama verileri 6.7.2017
06-07-2017 TL depo:10451.40000 GLP: 95320.00000 toplam:105689.40000 ortalama faiz:%11.95000
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bu dediğiniz olsun hardalla çorabımı yerim
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%5'e dayanmış zaten dolar faizi %7'nin nesine şaşırıyorsunuz ki? FED bi kere daha faiz arttırsın zaten oraya geleceğiz.
Yer İmleri