Sayfa 759/808 İlkİlk ... 259659709749757758759760761769 ... SonSon
Arama sonucu : 6460 madde; 6,065 - 6,072 arası.

Konu: Günlük viop ticarethanesi

1. IM dediğin impulse mı? Pardon.

Flat diyorsun ama çok güzel kanala oturuyor, daha önce vermiştim. Kanala oturdu mu ben başka şeye bakmam. Israrcıyım bu konuda. Sağda solda görüyorum 3 gün sürmüş hareket ikinci dalga olarak etiketlenmiş, 30 gün sürmüş hareket dördüncü! sayım bence çöp..
    Ya da saatliklerde sayım, ikinci dalga dört bar saat dördüncü 24 bar saat, olmaz..

Tüpraş usd bazlı çok korkutucu imiş. Daha aşağısı var gibi sanki..

2. Kanal sadece standart impulselarda olur, 1 i, 3 ü veya 5 i uzatırsa kanal manal olmaz. (Klasik anlamdaki kanal)

Daralan bir kanal olur, kanaldan savrulup üstüne binme sonra geri dönme olur, veya bir yamuk olur. Bu tamamen geometriyle alakalı bir mesele. 3 ncü dalga %216.8 e gider de, 5 1 kadar giderse, kanal olur mu, olmaz.

Standart impulse'ı bu devirde mumla arıyoruz.

Her şeye bir kanal, bir paralel çizilebilir, ama o elliott kanalı olmaz hülasa..mesafeler önemli..

3. Çok güzel paylaşımlar teşekkürler

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Yapı flatsa, hedef bölgesinde. Tabi flatsa bu uzun süre gördüğü göreceği zirve olacağından, savrulup ters yüz olmasını beklerim.

Özetle son C dalgasının iç sayımı çok flu, oradan bir yere varmak çok zor, flat hedefleri 137 ve zirve ama son DZZ nin ZZ si mesafece tükenmiş durumda, yani çanağı tamamladım yeter artık da diyebilir.

Tabi yapı flat olmayabilir, A dibi 2 sonrası komple bir İM olabilir, öyleyse bile (iki tane 1-2) bir 4 gelmeli, ama bu 4 tam bu %161.8 likten buralardan gelirse işe yarar, yok ben 3 ü uzatıyorum derse, ardından bakakalınır. YTD

Yeni barlar oluştuktan sonra bakılmalı..şimdilik tükeniş var ve son dalga C sayılamıyor.

bu sayımları yapan bir kod örneği var mı tradingviewde?
    16.07.2024 - 10.12.2024

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Kanal sadece standart impulselarda olur, 1 i, 3 ü veya 5 i uzatırsa kanal manal olmaz. (Klasik anlamdaki kanal)

Daralan bir kanal olur, kanaldan savrulup üstüne binme sonra geri dönme olur, veya bir yamuk olur. Bu tamamen geometriyle alakalı bir mesele. 3 ncü dalga %216.8 e gider de, 5 1 kadar giderse, kanal olur mu, olmaz.

Standart impulse'ı bu devirde mumla arıyoruz.

Her şeye bir kanal, bir paralel çizilebilir, ama o elliott kanalı olmaz hülasa..mesafeler önemli..
    0 1 2 kanalına paralel çizip 3 tepesi kesinleşinceye kadar takip etmek iş görebilir. Elliott kanalı işlevsel ama bu konuda bağnaz değilim.

Benim görüşüm şöyle; kanal çok daraldıysa alt dalgalar devam ediyordur. Düzeltme çok genişlediyse önceki fiyat hareketi bitmiştir, bir üst dalgadadır, 0 1 2 kanalını yeniden çizmek lazım..

Tekrarlıyorum orta çizginin kullanımı da çok önemli.

6.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    bu sayımları yapan bir kod örneği var mı tradingviewde?

Sn Devir'in özdeyişiyle cevap vereyim;

Henüz çiğ köftenin ve elliott dalga analizinin makinası yapılmadı

Kusura bakmayın...

Tradingview'de yok bunun algosu. Metastock eklentisi vardı, Alpha Omega diye, benzeri yapılır da, tradingview kütüphanesine konursa olur elbette, tabi bunu ya Alpha Omega, ya Advancet Get, ya da ELWAVE program şirketleriyle ortaklı yapılması lazım..

Ama dediğim gibi, bunun algosu programı olmaz, olmadı da, ihlaller var, alternatif bol, elle sayamayanın kullanması manasız..

Şuradan deneyin(tradingview ile alakalı değil ama, neticede içine bir algo gömülü) , 14 gün...ama dediğim gibi işte..olmuyor..

https://wavebasis.com/

7.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    0 1 2 kanalına paralel çizip 3 tepesi kesinleşinceye kadar takip etmek iş görebilir. Elliott kanalı işlevsel ama bu konuda bağnaz değilim.

Benim görüşüm şöyle; kanal çok daraldıysa alt dalgalar devam ediyordur. Düzeltme çok genişlediyse önceki fiyat hareketi bitmiştir, bir üst dalgadadır, 0 1 2 kanalını yeniden çizmek lazım..

Tekrarlıyorum orta çizginin kullanımı da çok önemli.
    Zaten metodoloji öyle, öyle başlanır takibe...

İlk impulse veya diyagonal yakalanır, 1 or A denir, geri çekilmesi beklenir, 2 or B denir, 1 tepesi aşılırken izlenir, uzamasına ve yeni dalganın iç sayımına bakılır...

%161.8 den dönmüşse, tahmini bir kanal çizilir, 4 ncü dalganın tahmini geri çekilme bölgesinden geçirilir kanal desteği..v.s..v.s..

Yani, sayım gerekiyor, iç sayımlar, uzatma mesafesi, geri çekilme mesafesi...indikatör desteği..

Ben hiç saymıyorum, fraktal olarak kanalı görüyorum çiziyorum olmaz, onu diyorum..

8. Şöyle ifade edeyim. Grafikte aselsan var. Daha yatay olan 0 1 2 kanalı. Diğeri "muhayyel" 1-3'e 2'den paralel elliott kanal. Fikir versin diye çizdim, orta çizginin fiyatla ilişkisine dikkat..

Çeşitli rakam ve işaretlerle grafiği doldurmanın gereği yok diye düşünüyorum.

Sayfa 759/808 İlkİlk ... 259659709749757758759760761769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •