Sayfa 76/472 İlkİlk ... 2666747576777886126176 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 601 - 608 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Merhaba guzel sohbet olmus, ben youtube de yeni koye goc edenleri ve onlarin video larini izliyorum gunduzleri, bahceleri, ramazan geldi diye yaptiklari pide kofte sohbetlerini, aricilik ile ilgili calismalarini filan, mugla lar da mandalina portakal toplayip satiyolar filan..........

Ben de balkonda fide yapip yazlik cevresinde kendime kadar yetistiriyorum, eger bir donum luk yerim olsa gene yaparim..
    Koy yerine gocenler eger ugrasirlar ise oranin zevki cikar ve sikinti lari da olmaz ama bisi amaclari olmaz ise avm ozlemleri gelisir..

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bütün çalışma dönemimiz emekli olunca köye geri dönmeyi hayal etmekle geçti. Hatta eski forumda bir topik açmıştım müstakil ev villa projeleri diye, tonla proje hayal.

Saygılar selamlar
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Benden de bi hikaye size..
    hanimla sehir merkezinde geziyoruz kenarda yerde 100tl lik banknot buldum ve onu alip kenarda duvar uzerine biraktim mesela benim de ani boyle, bende sonra goren cukka cebe atti yada belki sahibi ararken buldu, bilmiyorum artik...

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Evet kardeşim haklısın. Cüzdanını düşür. Git belediyeden beyaz masadan yarım saat bir saat içinde al oraya teslim ediyorlar. İçine bakılmaz bile. Saygılar

Bizim yazlik ta ole, du bi hesaba bakayim ne cikacak..
    mazot 120 tl, otoyol bedeli 7.25 tl tek yon yaklasik 130tl
    vay be git gel ortalama 250 tl ediyor..
    Bu gecen yil 75 tl filandi...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Gerçi bu yakıt paralarıyla git gel 200 km, her hafta sonu zor olurdu, ancak ayda bir gider gelirdik herhalde.

Pelet soba onerin o komsu nuza akhisar da bir firma yapiyor
    Youtube izledigim bayindir dan ev alan youtuber lara hediye soba bile verdiler
    Kis donemi pelet fiyatlari biraz artmis olsa da tertemiz yakit, doman da pek olmuyo sanirim...

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Bakın şimdi arkadaşlar. Köy köy köy diyoruzda. Tamam iyi çok güzel. Allah kabul etsin orucumuzu tuttuk. Şu an bahçede hafif serin bahar havasıyla birlikte demli bir çay keyfi yapalım dedik. Bu keyfi sizce ne bozabilir. Hemen yazayım yan komşunun bacasından gelen ağır kömür dumanı. Hadi yap çay keyfini göreyim. Hemen içeriye odaya girdik. Mis gibi havayı çekilmez hale getirdiler. Onların bundan haberleri bile yok. Biz ise kapıları bile kapatıp içeriye hapsolduk. Yaa vallahi arkadaşlar şu fosil yakıtlar kalksın diye imza toplasalar önce ben atıcam. Bu nedir yaa. Yazık vallahi yazık. Şu güzelim havayı mahvettiler gece gece. Şimdi bu bir hakmıdır değil midir. Ben gene burda turist ağırlayabilirmiyiz acaba diye planlar yapıyorum. Nah gelir buraya turist. Ulan ben bile gelsem buraya ertesi sabah valla kaçarım. Saygılar

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Pelet soba onerin o komsu nuza akhisar da bir firma yapiyor
    Youtube izledigim bayindir dan ev alan youtuber lara hediye soba bile verdiler
    Kis donemi pelet fiyatlari biraz artmis olsa da tertemiz yakit, doman da pek olmuyo sanirim...
    Az evvel söyledim hocam. Komşu bana ne desin. Dedem Kıbrıs gazisi olduğu için devlet bize her yıl bedava veriyor abi. Ondan dolayı yakıyoruz yoksa bu fiyatlarla kömür almak kim biz kim dedi. Yani işin özeti dedeleri rahmetli olana kadar biz duman çekmeye devam. Saygılar

6. Ayrıca hocam o youtube kanallarındaki kişilerin hepsi olmasada birçoğu yaşamlarını abartı yapıyor bence. Benim çocuklarda yurtdışında yaşayan bazı aileleri izliyor ve yurtdışında yaşamaya hevesleniyorlar ama işin aslı hiçte öyle değil. Mesela dayımın kızı Almanyada opel fabrikasinda. Gece 3 te kalkmak zorundayım. 32 yıldır para biriktirmek için simit dahi almadık diyor. Biriken paranın aslı astarıda yok sanırım. Çünkü buradaki miraslardan 2 yada 3 yılda bir satıp duruyorlar. Ama gel de bizim haylazlara bunu anlat. Kafayı takmışlar yurtdışı diye. Saadete gelecek olursak artık bende youtube da yemek tarifleri hariç kimsenin yaşantısına ve yaptığına inanasım gelmiyor valla. Saygılar

7.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Mesela dayımın kızı Almanyada opel fabrikasinda. Gece 3 te kalkmak zorundayım. 32 yıldır para biriktirmek için simit dahi almadık diyor. Biriken paranın aslı astarıda yok sanırım. Çünkü buradaki miraslardan 2 yada 3 yılda bir satıp duruyorlar.
    Hocam,

Almanyada opel fabrikasında çalışıp rahat bir yaşam sürmüyorlar mı demek istediniz?
    Yani yaşantılarını finanse etmek için Türkiye'den mülk satıyorlar...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hocam,

Almanyada opel fabrikasında çalışıp rahat bir yaşam sürmüyorlar mı demek istediniz?
    Yani yaşantılarını finanse etmek için Türkiye'den mülk satıyorlar...
    Aynen öyle demek istedim kardeş. Rahat değiller yani. Mark alırken iyiydik. Ne zaman euroya geçtik hep cepten yemeye başladık diyorlar. Mesela eskiden arabaları kendilerinindi şimdi kiralayıp geliyorlar. Oranın vatandaşı oldular bazı kamu haklarından yararlanmak için öyle gerekiyormuş. Hatırlarsınız belki yaşınız müsaitmi bilmiyorum. 70 lerde 80 lerde Almanya ya kız vermek moda idi. Ablam her zaman onu der o modanın kurbanı oldum ben der. Valla hocam belki ben biraz sığ düşünüyor olabilirim ama vatan toprağı gibisi hatta Türkiye gibisi yok benim için. Varsın ben mercedese binmeyeyim ama burada yasayayım inanki. Aha bizler buradayız açmıyız sanki. Sabah tarlaya memurlardan bile sonra saat 10 da gittim işimi gördüm saat 14 te evdeyim. Kendi işin gibisi varmı. Şimdi vur kafayı iftara kadar yat mesela. Lafı uzattım yine. Kusura bakmayın. Saygılar

Sayfa 76/472 İlkİlk ... 2666747576777886126176 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •