Sayfa 76/459 İlkİlk ... 2666747576777886126176 ... SonSon
Arama sonucu : 3667 madde; 601 - 608 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Gemilerin büyüklüğüne değil o büyük yolcu gemileri sayesinde şehrimin esnafı ve halkının para kazanmasına seviniyorum.

Kıskanç ve sermaye düşmanları bunun nasıl bir duygu olduğunu anlayamaz
    Arkadaş sen nasıl bir insansın, bir dediğin diğer dediğini tutmuyor.

- çevre için arabaya binmiyorum diyorsun, cruise gemilerine hayran hayran bakıyorsun, gemiler su mu yakıyor?

- portekiz de insanlar ormanda çadırda kalıyor diyorsun ama bunun ne anlama geldiğini kavrayamıyorsun sonra tasarruf yapmayan, ev almayana acımam diyorsun.

- yatırımlık ev aldım diyorsun ama kiraya vermiyorum diyorsun. Kiraya verilmeyen bir mülkün nasıl bir yatırım olacağını anlayamıyorsun.

Daha çok var da, uzatmayım. bu kadar çelişki, o hayran olduğun sermaye'de bile yok.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

nokia 3310 da var

iş görüyor alo diyor vs vs iphone alanlar salak olmalı ozaman

iyi birşey alırsan dedik zaten. 600k da laptop var ona bakarsan

3.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Arkadaş sen nasıl bir insansın, bir dediğin diğer dediğini tutmuyor.

- çevre için arabaya binmiyorum diyorsun, cruise gemilerine hayran hayran bakıyorsun, gemiler su mu yakıyor?

- portekiz de insanlar ormanda çadırda kalıyor diyorsun ama bunun ne anlama geldiğini kavrayamıyorsun sonra tasarruf yapmayan, ev almayana acımam diyorsun.

- yatırımlık ev aldım diyorsun ama kiraya vermiyorum diyorsun. Kiraya verilmeyen bir mülkün nasıl bir yatırım olacağını anlayamıyorsun.

Daha çok var da, uzatmayım. bu kadar çelişki, o hayran olduğun sermaye'de bile yok.
    Fayda-zarar dengesi nedir? "Aptal Puma sendromu" nedir? senin anlamanı beklemem zaten.
    Eğer yaşıyorsan, mutlaka doğanın enerjisini tüketmek zorundasın. Gemilerin doğaya verdiği zarar, getirmiş oldukları bir milyon turist sayesinde şehrimin insanlarının geçimini sağlamasına verdiği faydadan daha az. O yüzden zararı ihmal edilebilir.

Aldığım konutlar yatırımlık değil. Hiperenflasyonda varlığımı koruyacak tek liman. Bu arada gelecekte barınma krizi bekliyorum eşyalı olan evleri gelecekte çocuğuma, aile fertlerime sevdiğim bazı dostlarımın barınması için.
    Dolayısıyla kiraya vermiyorum, kiracıdan para kazanmaya ihtiyaç hissetmiyorum. Sermaye piyasalarında aldığım pozisyonlar sayesinde kazandıklarım bana yetiyor. Ayrıca mevcut hukuki düzende kiracıların verdiği maddi fayda, hayatımdan ve ruh sağlığımdan götürdüğü zarardan daha fazla. (Yine aynı şeyi söylüyorum BKNZ: Aptal Puma sendromu nedir? ne anlama gelir...)

Bu arada çadırda yatmak sanıldığı kadar zor ve kötü bir şey değil. 22 yaşımda 1 yıl boyunca Türkiye seyahatimde çadırda yaşadım. Dağ-orman vb.. doğayla iç içe yaşamak doğayla aynı şeyleri hissetmek güzel bir şey. Ama ben konfor istiyorum diyorsan insanların emeğini ve birikimini çalmayacak neyse bedeli vereceksin.

Sermaye sahiplerine hayran değilim ama sermaye düşmanı kıskanç insanları sevmiyorum. Laf ebeliği yaparak yine konuyu çarpıtıyorsun. Bu arada üslubuna dikkat et askerlik arkadaşın değilim terbiyeli ol
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    nokia 3310 da var

İhtiyacın bittiği noktada lüks başlar. İhtiyaçta bireyseldir.

Mülkiyetsiz toplumun en güzel örneği teknoloji ürünleridir. Siz bir cihaz aldığınızı düşünürsünüz. Ama aldığınız sektörün size bahşettiği süredir. Sürenin sonuna geldiğinizde bulunduğunuz zamanın ötesine geçemezsiniz. Hatta mevcutta yaptığınız işlemlerin bir kısmını yapamazsınız.

Son olarak iphone güzel telefon yıllarca sorunsuz kullandım. Bu fiyatlara iphone alınmaya devam edilir mi bilemedim.

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    nokia 3310 da var

Yani ihtiyacının üstünde 3 senede amortisman değeri sıfır olacak bir ürün alan salaktır. Ya da salaktır. Ya da salaktır. Olay bu. Neye ihtiyacın varsa onu alıp suyunu çıkarana kadar kullan, ya da iflas et. Dolar borcu verenler yedi sülalesini ziksinler borç alanın.

Devlet dolar borcu alıp vatandaşına ucuz kredi olarak veriyor vatandaş da ihtiyacının çok üstünde geçici değeri olan aslında ihtiyacı olmayan lüks tüketim ürünleri alıyor, araba telefon tablet bilgisayar kozmetik moda giyim ayakkabı vs vs vs .

Not: Devlet borçluysa o ülke vatandaşı olan bütün bireyler borçludur. Devlet istediği zaman her mala sahip olabilir. Devletin borcu var, benim borcum yok banane diyen Salaktır.

Devlet zor durumda kalsa, diyelim ki emlak vergilerine ve kira vergilerine %900 zam yaptım ve hemen bunu alacağım dese ne yapabilirsin. Paşa paşa ödersin.

MTV ek zammına itiraz edenler havalarını aldılar. Daha da ağırları gelecek vergi olarak.

yazılarınızdan çıkardığım sonucu yazayım..

tabi bence..

salaklık ; tofaş oto alıp porşe performansı beklemek...

bence tabi..

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    yazılarınızdan çıkardığım sonucu yazayım..

tabi bence..

salaklık ; tofaş oto alıp porşe performansı beklemek...

bence tabi..

O zaman herkes Porche alsın. Devlet dolar borçlansın, herkese ucuz borç versin, ama kendisi batık durumda olsun. Nasıl olsa herkesin Porsche ye ihtiyacı var?

Sonra o doları borç veren Küreselciler, adamın dötünden şırınga ile çeker verdiği borcu.

Borcu alan salaklar da ulan biz de habire ya darbe oluyor, ya kriz oluyor, ya iç savaş oluyor, neden acaba diye sormazlar?

Borcun olduğu için salak oğlu salak. Borcun olduğu için. Borçlanmasan zaten sorunun olmayacak.

Sayfa 76/459 İlkİlk ... 2666747576777886126176 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •