Originally Posted by
boymatlı
Arkadaş sen nasıl bir insansın, bir dediğin diğer dediğini tutmuyor.
- çevre için arabaya binmiyorum diyorsun, cruise gemilerine hayran hayran bakıyorsun, gemiler su mu yakıyor?
- portekiz de insanlar ormanda çadırda kalıyor diyorsun ama bunun ne anlama geldiğini kavrayamıyorsun sonra tasarruf yapmayan, ev almayana acımam diyorsun.
- yatırımlık ev aldım diyorsun ama kiraya vermiyorum diyorsun. Kiraya verilmeyen bir mülkün nasıl bir yatırım olacağını anlayamıyorsun.
Daha çok var da, uzatmayım. bu kadar çelişki, o hayran olduğun sermaye'de bile yok.
Fayda-zarar dengesi nedir? "Aptal Puma sendromu" nedir? senin anlamanı beklemem zaten.
Eğer yaşıyorsan, mutlaka doğanın enerjisini tüketmek zorundasın. Gemilerin doğaya verdiği zarar, getirmiş oldukları bir milyon turist sayesinde şehrimin insanlarının geçimini sağlamasına verdiği faydadan daha az. O yüzden zararı ihmal edilebilir.
Aldığım konutlar yatırımlık değil. Hiperenflasyonda varlığımı koruyacak tek liman. Bu arada gelecekte barınma krizi bekliyorum eşyalı olan evleri gelecekte çocuğuma, aile fertlerime sevdiğim bazı dostlarımın barınması için.
Dolayısıyla kiraya vermiyorum, kiracıdan para kazanmaya ihtiyaç hissetmiyorum. Sermaye piyasalarında aldığım pozisyonlar sayesinde kazandıklarım bana yetiyor. Ayrıca mevcut hukuki düzende kiracıların verdiği maddi fayda, hayatımdan ve ruh sağlığımdan götürdüğü zarardan daha fazla. (Yine aynı şeyi söylüyorum BKNZ: Aptal Puma sendromu nedir? ne anlama gelir...)
Bu arada çadırda yatmak sanıldığı kadar zor ve kötü bir şey değil. 22 yaşımda 1 yıl boyunca Türkiye seyahatimde çadırda yaşadım. Dağ-orman vb.. doğayla iç içe yaşamak doğayla aynı şeyleri hissetmek güzel bir şey. Ama ben konfor istiyorum diyorsan insanların emeğini ve birikimini çalmayacak neyse bedeli vereceksin.
Sermaye sahiplerine hayran değilim ama sermaye düşmanı kıskanç insanları sevmiyorum. Laf ebeliği yaparak yine konuyu çarpıtıyorsun. Bu arada üslubuna dikkat et askerlik arkadaşın değilim terbiyeli ol
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri