Sayfa 76/215 İlkİlk ... 2666747576777886126176 ... SonSon
Arama sonucu : 1718 madde; 601 - 608 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    neden kullanmadıkları çok basit hayal kurmuyorlar çünkü denenmiş şeyler üstelik. yada kullananların net karlılık oranları. ortada..

dedim ya ben günü gelince yazımı alıntıyalacağım.

işinize çomak sokmaya çalışmıyorum yanlış anlalışmasın denemekte elbette yarar var sonuçta tecrübe.

prg nin yapmış olduğu analizi kısaca özetleyecek olursam;

bu bir loritmaya bu sene içinde % 500 getiri sağyalan hisseleri buldurmakla eş değer.

yani zaten yükselmiş olanı buluyor. siz geçmişte aa bu hisseyi aldığımda şu kadar karım olacaktı diyorsunuz.

halbuki o zaten yükseliği için karşınıza çıkmış oluyor düşükken değil. zaman olarak böyle algılama var sadece.

geçmişi analiz etmek hiç bir işe yaramayacaktır.

zamana bırakalım.

3 ay sonra bu bahsettiiniz karların bırakın yarısını 10 da birini alamayacaksınız.

total süre uzun vadeli 3 sene derseniz 3 aya ne karşık gelir ordan bakarız.

yeterki buraya aldığınız hisseleri tabloya göre yazın.
    Formül yatırımıyla biz ZATEN YÜKSELMİŞ HİSSELERİ BULMAYA ÇALIŞMIYORUZ ; bu dediğinizi farklı topiklerde okuduğum farklı insanlar yapıyor : mesela bakıyor ki ASELSAN son 13 yılda % 8000 getiri sağlamış bugünkü fiyatlardan uzun vadeli toplamaya başlıyor.

Peki o zaman biz ne yapıyoruz ? Öncelikle bir varsayımda bulunuyoruz, mesela diyoruz ki “ben bir önceki yıla göre net karını en çok arttırmış hisselerden bir portföy oluşturup yatırım yapacağım. Acaba bu fikrimi geçmişte uygulasaydım ne kazanırdım?â€. Böylece programda ilgili formülü yazarak, TIPKI TEKNİK ANALİZDEKİ GİBİ, backtest yapıyoruz. Biz programa HANGİ KRİTERLERE GÖRE HİSSE SEÇSEYDİK SON 10 YILDA MAX. GETİRİ SAĞLARDIK DİYE SORMUYORUZ ; kullandığımız program ÖNCELİKLE verdiğiniz kriterleri sağlayan en iyi hisseleri seçiyor ve ONDAN SONRA bize bu hisselerin getirilerini veriyor.

Mesela şu topiğe bir bakın : http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=11719 Herkesin başka bir yatırım fikri var ve bu da çok doğal. Herkes sisteminden bahsediyor ama geçmiş getiriler hakkında bir kelime yok maalesef.

Şimdi diyelim ki NET KAR ARTIŞINA GÖRE SEÇİLEN HİSSELERİN TV'ne GÖRE SEÇİLENLERDEN DAHA ÇOK KAZANDIRACAĞINA inanıyorsunuz, ben ise tam tersini savunuyorum. Peki hangisi doğru? Günlerce konuşmak ya da sayfalarca yazışmak, felsefe-mekanizma tartışmak yerine bunu öğrenmenin en iyi yolu GEÇMİŞ GETİRİLERE BAKMAK DEĞİL MİDİR? Teknik analizde de böyle yapılmıyor mu? Eğer testlerini yaparsanız aşağıdaki sonuçlara ulaşırsınız :

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...iplinin-onemi/

Ben sistemi 1997den beri farklı formüllerle düzensiz, 2014 sonundan itibaren ise düzenli olarak kullanıyorum. Bildiğim diğer bir uygulayıcı ise Yaşar Erdinç’dir. Kendi paramla bizzat deneyip kazandırdığına emin olduktan sonra bu topiği açtığımı da bilmenizi isterim.

Formül sistemiyle ilgili merak edebileceğiniz diğer bilgiler geçmiş sayfalarda ve www.formulanaliz.com sitesinde mevcut.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Formül yatırımıyla biz ZATEN YÜKSELMİŞ HİSSELERİ BULMAYA ÇALIŞMIYORUZ ; bu dediğinizi farklı topiklerde okuduğum farklı insanlar yapıyor : mesela bakıyor ki ASELSAN son 13 yılda % 8000 getiri sağlamış bugünkü fiyatlardan uzun vadeli toplamaya başlıyor.

Peki o zaman biz ne yapıyoruz ? Öncelikle bir varsayımda bulunuyoruz, mesela diyoruz ki â��ben bir önceki yıla göre net karını en çok arttırmış hisselerden bir portföy oluşturup yatırım yapacağım. Acaba bu fikrimi geçmişte uygulasaydım ne kazanırdım?â�. Böylece programda ilgili formülü yazarak, TIPKI TEKNİK ANALİZDEKİ GİBİ, backtest yapıyoruz. Biz programa HANGİ KRİTERLERE GÖRE HİSSE SEÇSEYDİK SON 10 YILDA MAX. GETİRİ SAĞLARDIK DİYE SORMUYORUZ ; kullandığımız program ÖNCELİKLE verdiğiniz kriterleri sağlayan en iyi hisseleri seçiyor ve ONDAN SONRA bize bu hisselerin getirilerini veriyor.

Mesela şu topiğe bir bakın : http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=11719 Herkesin başka bir yatırım fikri var ve bu da çok doğal. Herkes sisteminden bahsediyor ama geçmiş getiriler hakkında bir kelime yok maalesef.

Şimdi diyelim ki NET KAR ARTIŞINA GÖRE SEÇİLEN HİSSELERİN TV'ne GÖRE SEÇİLENLERDEN DAHA ÇOK KAZANDIRACAĞINA inanıyorsunuz, ben ise tam tersini savunuyorum. Peki hangisi doğru? Günlerce konuşmak ya da sayfalarca yazışmak, felsefe-mekanizma tartışmak yerine bunu öğrenmenin en iyi yolu GEÇMİŞ GETİRİLERE BAKMAK DEĞİL MİDİR? Teknik analizde de böyle yapılmıyor mu? Eğer testlerini yaparsanız aşağıdaki sonuçlara ulaşırsınız :

Ben sistemi 1997den beri farklı formüllerle düzensiz, 2014 sonundan itibaren ise düzenli olarak kullanıyorum. Bildiğim diğer bir uygulayıcı ise Yaşar Erdinçâ��dir. Kendi paramla bizzat deneyip kazandırdığına emin olduktan sonra bu topiği açtığımı da bilmenizi isterim.

Formül sistemiyle ilgili merak edebileceğiniz diğer bilgiler geçmiş sayfalarda ve www.formulanaliz.com sitesinde mevcut.
    Üstat eline sağlık.aslinda yazacak o kadar çok şey var ki..ama inan önyargılarla uğraşmaktan biktim.saatlerce sayfalar dolusu yazarım.fakat adam okuduğu 3-5 satırla gelmiş akıl veriyor . Şimdi 22 yılını sermaye piyasalarında bu işe harcayan biri olarak ben bu kişilere ne diyeyim ki?mübarek önce bir sor araştır sonra gel konuşalım.erhan bey geldi okudu arastirdi.sonra yorum yaptı.sordu.ama o emegi sarf edecej kaç kişi var illa direk dalacak...yorum yapacak.illa hakli çıkacak ..

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku

Peki o zaman biz ne yapıyoruz ? Öncelikle bir varsayımda bulunuyoruz, mesela diyoruz ki â��ben bir önceki yıla göre net karını en çok arttırmış hisselerden bir portföy oluşturup yatırım yapacağım. Acaba bu fikrimi geçmişte uygulasaydım ne kazanırdım?â�. Böylece programda ilgili formülü yazarak, TIPKI TEKNİK ANALİZDEKİ GİBİ, backtest yapıyoruz. Biz programa HANGİ KRİTERLERE GÖRE HİSSE SEÇSEYDİK SON 10 YILDA MAX. GETİRİ SAĞLARDIK DİYE SORMUYORUZ ; kullandığımız program ÖNCELİKLE verdiğiniz kriterleri sağlayan en iyi hisseleri seçiyor ve ONDAN SONRA bize bu hisselerin getirilerini veriyor.

Ben sistemi 1997den beri farklı formüllerle düzensiz, 2014 sonundan itibaren ise düzenli olarak kullanıyorum. Bildiğim diğer bir uygulayıcı ise Yaşar Erdinçâ��dir. Kendi paramla bizzat deneyip kazandırdığına emin olduktan sonra bu topiği açtığımı da bilmenizi isterim.

Üstat ASELSAN konusuna gelince.aselsan biri haric hiçbir temel rasyosu ile bu fiyatı hakkermiyor.sadece ve sadece sadece satışları ve konjekturun durumu nedeniyle fiyatlaniyor. Ve fiyaylanacakta.gecmisde de böyleydi.yakin gelecekte de böyle olacak.onun durumu özel .

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Üstat ASELSAN konusuna gelince.aselsan biri haric hiçbir temel rasyosu ile bu fiyatı hakkermiyor.sadece ve sadece sadece satışları ve konjekturun durumu nedeniyle fiyatlaniyor. Ve fiyaylanacakta.gecmisde de böyleydi.yakin gelecekte de böyle olacak.onun durumu özel .

bırakın birbirinizi gazlamayı

xtmt25 endeksinin 2013 2016 arası % 1 getirisi var. 5 senede % 8000 binler falan nerde..

yükselmiş hisseyi konuşmak basit zamaında alsaydım şukadar kazandırdım vs.

gerçekler öyle değil.

hadi siz en iyi hisseleri yakaladınız oldu ya başardınız. en çok yükselenleri buldunuz. 2 ile çarpın karlarınızı.

en çok yükselelen hisseyi konuşur durursunuz.

TV bölümüne gelirsek.

senelik temettü oranları değişeceğinden siz gelecek sene olan karı değil mevcut kar ı satın almış olacağınız için gelecek hala mechuldur. ve en tepeden hisseyi almanızıda neden o la bi lirrr.

uzun uzun yazmaktansa bir topic neden açmıyorsunuz sn drizm.

yazın 10 tane hisse şuandan itibaren 3 aya göreşelim diyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by cesar Yazıyı Oku
    Ecilc 4,35
    Eczyt 10,75
    Alka 4,20
    Aygaz 14,92
    Vesbe 10,02
    Despc 3,59
    Fmızp 13,17
    Sanko 2,89
    Aksa 12,10
    Petkm 6,07

maliyetlerle sisteme girdim. tek seferlik temettü veren türkcell, boykot moykot hikayesine pınarlar, kar edemeyen çimentolar ve değer büyümesi yaratamayan pagyo gibi gyo ları almadım.

birebir faiz işlemleri olan hisseleri de almadım.

bu on hisse çıktı süzgeçten geçe geçe.

sığ tahtaları da eledim bu arada.

bakalım 3 ay ömrümüz olursa görürüz
     Alıntı Originally Posted by hayri71 Yazıyı Oku
    TEMETTÜ VERİMLİLİĞİ EN YÜKSEK 10 HİSSEDEN OLUŞTURDUĞUM PORTFÖY 2.AYI DOLDURDU
    SONUÇLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

27.07 listesi 1. ilk güncel artış
    1 15,22% CRDFA 1,59 1,45 -8,81%
    2 14,20% ISYAT 0,88 0,88 0,00%
    3 11,15% ECZYT 10,31 10,72 3,98%
    4 11,14% PAGYO 3,94 3,82 -3,05%
    5 10,37% ECILC 4,82 4,32 -10,37%
    6 10,29% PSDTC 4,05 3,87 -4,44%
    7 10,12% PETUN 9,98 9,6 -3,81%
    8 10,11% AKCNS 12,26 11,17 -8,89%
    9 10,05% SODSN 4,2 3,76 -10,48%
    10 10,04% BASCM 2,59 2,37 -8,49%
    ORT endeks ilk 5 hisse

Buda 2. liste GYO ve Çimentolar hariç TV yüksek 10 hisse
    -5,44% -4,98% -3,65%
    27.07 listesi 2. ilk güncel artış
    1 10,37% ECILC 4,82 4,32 -10,37%
    2 10,12% PETUN 9,98 9,6 -3,81%
    3 10,05% SODSN 4,2 3,76 -10,48%
    4 9,66% SANKO 3,45 2,87 -16,81%
    5 9,15% AYGAZ 16,4 14,97 -8,72%
    6 8,38% FMIZP 13,97 13,09 -6,30%
    7 8,26% DESPC 3,95 3,56 -9,87%
    8 7,29% ISDMR 3,84 3,85 0,26%
    9 7,04% AKSA 14,2 11,81 -16,83%
    10 7,04% ALKA 5,96 3,93 -34,06%
    ORT endeks ilk 5 hisse
    -11,70% -4,98%
    iki ayın sonrasındaki duruma bakınca endeksin %5 kaybı ile beraber portföylerde kaybetti bakalım 3.ayın sonunda ne olacak.
    Not; Portföyler manuel olarak işyatırım.com.tr den hazırlanmıştır.
    sayın hayri71 ve sayın cesar portföylerini paylaşmışlar zaten. Diğer sistemi kullanmaya başlayanlar da zamanı geldikçe paylaşımda bulunacaklardır.

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=2431 linkte de sayın kurtönderin kendi formülünün sonuçları var.

Bence yeterli...

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku

xtmt25 endeksinin 2013 2016 arası % 1 getirisi var. 5 senede % 8000 binler falan nerde..

gerçekler öyle değil.

hadi siz en iyi hisseleri yakaladınız oldu ya başardınız. en çok yükselenleri buldunuz. 2 ile çarpın karlarınızı.

TV bölümüne gelirsek.

senelik temettü oranları değişeceğinden siz gelecek sene olan karı değil mevcut kar ı satın almış olacağınız için gelecek hala mechuldur. ve en tepeden hisseyi almanızıda neden o la bi lirrr.

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...r-gun-gelecek/

ASELSAN'ın hangi endekste, hangi tarihler arasında ne kadar getiri sağladığını içeren bilgiler üstteki linkte mevcut. (verileri finnet 2000 den almıştım).

Ecilc 4,35
    Eczyt 10,75
    Alka 4,20
    Aygaz 14,92
    Vesbe 10,02
    Despc 3,59
    Fmızp 13,17
    Sanko 2,89
    Aksa 12,10
    Petkm 6,07

aynen takikpteyim.

3 ay sonra görüşmek üzere.

sonradan şöyle oldu böyle oldu kabul etmem )

liste budur 3 aylığına.

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku

gerçekler öyle değil.

TV bölümüne gelirsek.

Sn EMLAK,

5 senede 8000% gibi bir kazançtan kimse bahsetmiyor zaten.

Sayfa 76/215 İlkİlk ... 2666747576777886126176 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •