Sayfa 760/853 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 6,073 - 6,080 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Hüsnü yü sevmem , Murat ı daha da sevmem , Murat in inandırıcı olmak için gözlerini pörtletmesine uyuz ötesi uyuz olurum .
    Hic bir delil sunamam ama Hüsnü nün , ajan olabileceğini düşünmüşümdür hep , neden bir ara çok zaman önce Türkiyenin arap devletlerine güvenmesi falan filan saçmalamıştı , Arap devletlerini İsrail yönetirini öğrenememiş veya gizleyen gazeteci bence ajandır . Çok zamandır dinlemem Hüsnü yü .
    Hüsnü benim içinde tam netleşmemiş biri. Geçmişinden edindiğim bilgilere bakarsam, Türkiyeyi düşündüğü kadar Suriye, Irak, İran gibi diğer ülkelerinde iyiliğini düşünüyor. Bunda kötü bir şey yok tabi ki. Ancak "acaba" diyorsun gizlediği bir şey mi var.

Normalde bende benzer yapıdayım, belli grup ve kişi değil herkes için doğru olanı görmeye çalışırım. Hüsnü de öyle yapıyor olabilir. Aslında bişey gizleyecek birine de benzemiyor. Düşünmeden net konuşuyor. Gizleyenler düşünerek konuşur.

Du yaw. Ben de acaip düşünerek konuşurum. Bak yaw ajanmıyım neyim. Yok yok benimkisi güvensizlikten. Kendime değil insanlara güvenmesi zor. Karşındaki kişinin ilk bakışta evrimini, kökenini, genetik yapısını, bu yapı ile neler yapabileceğini bilince, güvenmesi zor oluyor.

---

1 haftalığına İstanbula iş gezisi için gittim.

Korkunç yaw.

4 yıl önce arabasız gitmiştim, şehir içi otobüs, dolmuş, taksi rezaletti. Hatırlamak bile istemiyorum. Birde şehir çok değişmiş, gözü kapalı gidebildiğim yerleri bulamadım. Bu kez araba ile gitti. Aynı rezillik fark yok. Milim milim ilerle. Nereden döneceğini, nereye gideceğini bileme. navşgasyonla 3 kez kayboldum, sora sora buldum.

Ulaşım berbat. Orada doğanlar, o ulaşım şartlarında doğduğu için normal doğal görüyorlar. Onlara kötü gelmez. O şartlarda sinir stres sahibi olurlar, kavgacı olurlar, erken hastalanırlar, hepsini doğal sanırlar, çevreleride öyledir fark görmezler.

Ama güzel taraflarıda çok. Ulaşım cehennemini saymazsan, kendi zevklerine göre keyif alabileceğin çok fazla yeri var. İşin ve evin aynı bölgede olacak. Orasıda eski İstanbul bölgelerinden biri olacak, şehir dışı olmayacak. Maddi açıdan sıkıntı yaşamayacaksın. O zaman yaşaması çok keyifli olurdu. Sadece yanında silah taşısan yeterli. Bu gidişimde her türden çok fazla yabancı gördüğüm gibi, hayat şartlarının her yıl giderek ağırlaşması, Türkleri de yasa dışı işlere zorlamış. Bir cafe de kızlı erkekli Suriyeli tipler vardı.

Yan masamda sanırım altı kişilerdi. Hem arapça hem Türkçe konuşuyorlardı. Öğrenciydiler, az ilerdeki kampüsten çıkmışlardı. Büyük ihtimalle eğitim, sağlık, barınma, ulaşım, günlük ihtiyaçlar tüm masraflarını bizler karşılıyoruz. Türkçe yaptıkları muhabbete ister istemez tanık oldum. İğrençti. Kızlar türbanlı hesapta.. Muhabbet ağır cinseldi ve yazamayacağım şeylerdi. Bu insanları besliyoruz. Sırf benim tanıdığım bir genç var, ailesi fakir olduğundan üniversiteye gidemedi.

akp elemanları ülkeyi kendi seviyelerine çektiler. Doğal sonuç bu, bunu biliyordum. Yöneticin hangi seviyede ise, seni o seviyeye çeker. Mecbur kalırsın, kaçarı yok, doğal süreç bu.

Her neyse canımı sıkmayayım.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni sansür kanunu çıkmış. Ağır istanbul seyahati beni epey yordu. Kendime bir kaç günde ancak gelirim. İlginç anılar kaldı beynimde.

Bahsetmek istediğim konu şu, bir kaç yıl öncede yazmıştım. %9 faizle konut kredileri verildiği yıl olmuştu, o dönem yazmıştım. Şu an benzeri gerçekleşiyor. Servet transferi yaşanıyor hemde topluca.

Sansür kanunu çıktığı için çok daha dikkatli yazmalıyım. 2005 li yıllarda 30 yıl geri filan gittik yazıyordum. Okuyanlar youm yapmıyordu çünki anlayamıyorlardı. Geçen yıllarda 100 yıl geri gittik yazdım, bu sefer belki biraz anlaşıldı. Bu sansür kanunu adnan menderesin çıkardığı kanun, tam 70 yıl kadar öncenin. E artık anlayın yaw. Size 15 yıl önceden bildirmiştim.

Neyse.

Biliyorsunuz devlet kendi para üretmiyor(Kanunen Üretmemesi lazım ). Vatandaşın vergileri.

İmdi kafam sansür kanununa takıldı, yazı yazamıyorum. Neyseki beni üç beş kişi okuyor.

Şimdi ben bazı işlerim için kredi çekmem gerekiyor. Hakkaten çekeceğim örnek değil. Diyelimki 100bin çektim. Faizi Yaklaşık %25 civarı.
    Enflasyon %80. Benim maaşa diyelimki enflasyon kadar zam geldi maaşım %80 zamlandı.

Kredim %25 di. Maaşım kredi faizimden 3 kat fazla arttı. hali ile krediyi çok kolay ödemeye başladım. Sonraki yıl maaşım bir %50 daha arttı diyelim, banka faizi yine %25 olsun ki öyle görünüyor. ben çok daha kazançlıyım artık kredi ödemelerim bana ucuz gelmeye başladı.

Ne oldu.?

Kredi çekerek aslında faiz ödemedim gibi bir şey oldu ÇOK kazançlı çıktım. Normalde %25 faiz tabiki ödedim ancak benim maaşa gelen %80 lik zamlar, kredi faizini sıfırladı ve negatife çekti.

Tabi bu böyle hesaplanmaz, yanlış anlamayın. Benim maaşa gelen zamdan çok daha fazlası satın aldığım ürünlere geliyor. kazançlı kısım sadece kredi kısmı.

Hali ile kredi çekmek avantajlı.

Kuralımız neydi.?

"Üretmeden kazandığın her para, diğerlerinin cebinden çıkar." (yaw yine süper bir yazı oluyor.)

Peki çıkıyorda nasıl çıkıyor yaw.?

Bunu beş on kere yazmışımdır yine yazayım. Nasıl çıkıyor. Özet geçeyim.

Ben 100 bin çektim, o parayı diyelimki mahallemde harcadım. Bakkaldan aldım, marketten aldım, pastaneden bolca aldım, ailecek yedik içtik. Mahallede talebi artırdım. Mahallede 10bin kişi yaşıyor, bin kişi kredi çektik harcadıkta harcadık. Talep patladı. Pastacı kazandı, bakkal kazandı, manav kazandı, perakendeci kazandı, beyaz eşyacı kazandı. Onlarda kazandıklarını harcadı para döndü. Bozuk devlet düzenlerinde bu para dar alanda dönüyor. Bin kişi kredi çektik, bizden kazananlar, onlardan da kazananlar tahminim 3bin kişi daha ekle. 4 bin kişi zenginleşti. Kredi çekenler gelirlerine gelen enflasyon zammı ile kredi ucuza geldi bolca harcadı, perakendeci, toptancı ve bazı üreticiler kazandılar harcadılar. talep patlayınca fiyatlar katlandı. Maaşlara gelen zammı çoktan geçti. Kredi çekenler durumu kurtardı, çekemeyen kalabalıklar ayvayı yedi çünki harcayanlar enflasyonu katladılar. Maaşına %80 zam geldi, satın aldığı ürünlere %150 zam geldi.

Tahminimce halkın %60 ı bu döngüden faydalanamıyor. Bu yüzde altmışın %20'si yerinde sayıyor, %40 fakirleşiyor.

Çünki ben üretmedim, enflasyon sayesinde bedava paraya kondum ve o üretmediğim parayı harcadım. O paranın birilerinden çıkması lazım. Ağaçtan toplamadım.

%40 fakirleşti.?

Ya hiç Kredi çekemediler. Çektiler 5bin onbin borç ödemek için.

Ben 100 bin çektim dedik, yüzlerce milyon dolar çekenler oldu. Benimki solda sıfır.

Dahada kötüsü yüzlerce milyon dolarları çekenler şirketim battı dedi o parayı geri ödemedi. yada parayı yurt dışına çıkardı. O parayı yine vatandaş ödüyor afrika ülkelerinde. Yine sansür aklıma geldi. Bizim ülkede durum neyseki iyi. Fakirleşenlere devlet yardım yapıyor, aç kalmıyorlar açık kalmıyorlar. Afrika ise vahim.

Batık krediler yine hazineden karşılanıyor afrika ülkelerinde. Bizde avrupadaki gibi bişey olmuyor.

Keseyim yaw. Eşyalarımı toplayıp hapishane için hazırlanayım, moral kalmadı. Düzeltmede yapmayayım, aanlam kayması ve ya yeterince anlatamadığım yer olduysa öyle kaldı demektir. Afrikaya üzüldüm.

İmdi herkes krediye koşar değilmi.?

Asıl parayı banka sahipleri ve banka üst yönetimleri kazanıyor. Taş atmadan yorulmadan malı götürüyorlar. Kuralımız neydi?
    @NeAcaipDunya

Şimdi senin topiğin gerilerinde kalan yazdıkların kanundan önce yazıldığından suç olmaz ama biz alıntı yapıp katıldığımızı söylersek biz yanarız. Sen hata yapmışım katılmıyorum dersen yada ses etmezsen yırtarsın.
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Şimdi senin topiğin gerilerinde kalan yazdıkların kanundan önce yazıldığından suç olmaz ama biz alıntı yapıp katıldığımızı söylersek biz yanarız. Sen hata yapmışım katılmıyorum dersen yada ses etmezsen yırtarsın.
    Aynen, bende öyle yapacam.
    @NeAcaipDunya

5.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Aynen, bende öyle yapacam.
    Hoşgeldin Ali Cemal abi sizi tekrar görmek Afrika hakkındaki tecrübe/görüşlerinizi öğrenmek çok değerli.

Eskiden bi Dr. Alban vardı hatırladın mı abi? African people you're nice hello Africa

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Hoşgeldin Ali Cemal abi sizi tekrar görmek Afrika hakkındaki tecrübe/görüşlerinizi öğrenmek çok değerli.

Eskiden bi Dr. Alban vardı hatırladın mı abi? African people you're nice hello Africa
    Evet, şarkıydı değilmi o. hatırladım.

---

Yukarıdaki yazıda biri üretmeden kazanırsa, diğerlerinin nasıl fakirleştiğine tek örnek verdim. Enflasyon dedim. Krediden girdiğimden olay faizine oradanda enflasyona geldi. Başka türlüde etkisi oluyor, geçmişte dönem dönem yazmıştım.

Çok geniş ve uzun anlatılması gereken konu. Düzgün liberal sistemlerde fazla sorun çıkmadığını çünki zenginleşenin parasının herkese yayıldığını anlatmıştım. Bozuk sistemlerde ise para belli ceplere girip orada kalıyor. Afrika ülkelerinde adam o kadar dolduruyorki, harcayacak yer bulamıyor. Stokluyor. Para dağılmıyor. Çoğunu da yurt dışına çıkarıyor. Ege Cansen hoca da bunu açıkça anlatmıştı. Ben biliyordum ama Sermaye temsilcisinin açıksa söylemesi şaşırtmıştı. patronların ilk yaptığı iş yurt dışına servet çıkarmaktır demişti. Emniyet amaçlı.

Paranın dağılmaması fakirleştirir.
    Yurt dışına çıkarılan servet fakirleştirir çünki içerde kalsa o para harcanacak dağılacak. İş yapan herkes kazanacak, devlet bolca vergisini alacak, o vergilerle iş bulamayanlarada eğitim verilip işler açılacak. Yeni işler ve işe başlayanlarla para yine dönecek filan. Para yurt dışına çıkarsa dönmüyor, millet işsiz kalıyor, eğitim alamıyor, içerde para kalmadığından gelirler düşüyorda düşüyor.

Mafya gelişmişse benzer durum oluşuyor. Mafya düzeni bozuyor ve iş yapmayan üretmeyen hırsızlar zenginleşirken, çalışanlar yeterli gelir elde edemiyor.

Kaçakçılık da aynı. Ülkeye çok ağır darbe vuruyor. Bunu anlatması uzun başka zaman anlatırım. Bizde kaçakçılık çok ağır boyutlarda ve ülkenin turizmini bile vuruyor. Ne alaka diyeceksiniz, çok alaka. kaçakçılıktan büyük servetler edinenler sınırda kalmıyor. Hemen batıya gelip kendi sistemlerinide getiriyorlar. Gaspla elde etme, yasadışı işlerle iş yürütme, bol beleş para ile her şeyi satın alıp oraları eğitimsiz kötü yetiştirilmiş gasp zihniyeti ile yetiştirilmiş ellere teslim etme... Bu adamların girdikleri yerlerde Fiyatlar uçarken eğitimli kesim oradan uzaklaşır. vb... İlrde detaylı anlatırım.

Başka vurucu örnek anlatmıştım. 2 ev yanyanayız demişti. gelirimiz aynı giderimiz aynı ailelerimiz aynı. Ben yolda gömü buldum(üretmeden kazandım) ve tonla param oldu. Evi yeniledim, lüks araba aldım, iyi giyindim, lüks elektronik aldım, havuz yaptım, komşumun eski evini görmeyeyim diye yüksek duvar ördüm. Komşunun geliri, ev, ailesi herşeyi aynı. Ama fakirleşti.? neden? Karşılaştırma yapacağı komşusu aldı başını gittide ondan. Herşeyi aynı ama artık kendini fakir hissediyor. O evde doğan çocukları kendini ezik hissediyor, mutsuzlar. Normalde zenginleşen komşu harcadığında,düzeni olan ülkede komşuda payını alır. Ona hizmet yada mal satar para kazanır, o para herkese yayılır. Ama mafyanın hakim olduğu düzensiz ülkelerde para yayılmaz yukardaki örnek, ayrıca ithalatçı ülkedede yayılmaz. Para yurt dışına çıkar. İthal araba alır, ithal ağaç, ithal mermer alır, ithal elektronik alır, paranın çoğu ithalata gider, az kısmı içerde dağılır. Komşunun eline para ya geçmez yada çok az geçer. Yaşlı komşu çocuklarının üzüntüsü ile yaşlanıp ölür, komşunun gençleri ise farklı yol izler. Sittun sene çalışıp o zenginliğe ulaşamayacağı için, erkekler kestirme yola başvurur, kızlarda başvurur ve hep beraber gömü ararlar. Bulamayınca ne yaparlar dışarı bakın.

Bizde düzen 1938 den sonra bu hale döndü.Hiç bir partide düzeltemedi ve düzelmesi imkansızdı çünki bu sistemi kuranlar belli ve onlar güçlüler. Onlar oldukça sistemi değiştiremezsin. Belkide değiştiririm, sıradışı bir adamım. Siyonistlerle pazarlığa otururdum, onlarıda yükseltecek plan ortaya koyarım, "yapmayın etmetin yazıktır" derim, filan fıstık.

Yaw ben bunları yıllar önce yazmıştım. yeni değil ona göre. Zaten 80 yıllık düzen bu, bir partiye ait değil.

Konuya göre kısaca anlatmaya çalıştım. Bu kadarcık yazıdan bir ekonomi kitabı çıkar, nobel de alabilir. Yeterli rüşvete bakar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Voleybolda bizim kadınlarımız çok iyiler. Ancak belli yerden ileri gidemediler.

Ben 2 sebep görüyorum.
    Birinci sebep vakıfbank gibi zengin takımlar, ligdeki en iyi oyuncuları toplayıp takıma koyuyor sonrada yedek bırakıyorlar. Çünki yurtdışındanda çok pahalı transferler yapıp onları oynatıyorlar. Yedek kalan iyi oyuncularımız daha iyi seviyeye çıkamıyor, köreliyorlar. En iyi oyuncularını alınca rakipleride zayıflatıyorlar. Hali ile ligin kalitesi düşüyor. Düşük kaliteli ligin milli takımından da kalıcı başarı beklenmez.

İkinci sebep ise yazmıştım. Maçlarda her sayı alındığında bizim kızlar kendilerini yırtıyor. Kafayı yemişler. Finale kalan 2 takıma bakın, bir tek brezilyada azcık fazla bağıran bir kız gördüm.
    5 set oynuyorsun her sette 25 sayı avazın çıktığı kadar bağırırsan, sağa sola koşturup tüm enerjini harcarsan, sonraki setlere enerjin kalmaz. Enerjini koruman gerekli. Biraz sevin yeter. Maçı kazanınca da kendini yırtma. Final oynar maç biter, ondan sonra 1 hafta kendini yırt. Bu aşırı sevinci takım kaptanı başlattı. Sonra diğer gençlere yayıldı. Zehra bile katıldı aşırı yırtınmaya. Önceki turnuvalarda yırtmazdı kendini, bu maçta çok yırtındı. Teknik ekip ayrı mal. Görüyorlar ve ses çıkarmıyorlar çünki sorunun farkında değiller.

---

Diğer takip ettiğim spor world superbike yarışları. Geçen yıl Toprak Razgatlıoğlu şampiyon oldu. Çok geçiş olduğundan seyretmeside keyifli. Bu sene şampiyon olamayacak gibi. Yamaha motor ile yarışıyor ve bu sene Dukati motorlar çok hızlılar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İşimde var ama süper delikanlı fatih altaylı'nın ensesini tokatlamadan edemeyeceğim.

2 gündür TOGG'un parlatmasını yazıyor. Bu herif 1 yıl kadar önce TOGG fabrikasına gidip anlatmış da anlatmıştı. Onun üzerine adama mail atıp hatalarını göstermiştim, oda bana küfür maili atmıştı, bende karşımdakinin kim olduğunu kavrayıp gülmüştüm.

Karşımda azda olsa kötü karakterli çocuk vardı. Yaş olarak değil ama beyin olarak. Benim mailin akabinde de, okuyucu maillerine artık yer ayırmayacağım diye açıklama yapmıştı.

2 gündür yazdığına göre herkes bu araba yapılamaz demişde kendisi yapılır demiş de. Bunu övünerek anlatıyor.

Birincisi ülkenin sırtına yük olacak bir proje bu. Yapılmaması yapılmasından çok daha iyi. yapılma yöntemini bir kaç kez yazmıştım. Otomotiv sektöründeki küçük üreticilere teknoloji ve diğer desteklerden verirsin. 3 yılda sana iki üç tane %80 i yerli otomomil üreticisi çıkar. TOGG un %70 i ithal ve uzun yıllar ithal etmeye devam edecek, ülke halkının sırtına yük bir proje. Hem parasını biz karşıladık, hemde ithalat ın verdiği zarar sebebi ile.

İkincisi bu otomobili yapmak bu yöntemle çok kolay. Hayatımda otomobil üretmedim ama bu otomobili aynı şartlarda çok kolay üretirim. Hatta ileri gidiyorum, ticaret ve iş hayatı tecrübesi olan çoğu kişi bu şartlar ile üretir.

Şartlar ne.?

Devlet fabrika kurman için para arazi ve tüm desteği verecek, alım garantisi verecek sen üreteceksin. Alım garantisi vermezse yine üretirsin ama TOGG üretmişsen bu fabrika kalıcı olmaz.

Peki nasıl üretirsin. Çok kolay. SİHA üreten bayraktar ailesi gibi üretirsin.

para arazi devletten vergi almıyor. Devletten aldığın para ile yönetici ekibi kurarsın. O ekip sana fabrikayı kurar üretime başlarlar. Sen parmağını oynatmazsın, cebinden tek kuruş çıkmıyor, riskin yok. batarsan fabrikanın trilyonluk araziside senin. Sadece battığını borca girmeden açıklayacaksın, baktın satamıyorsun battım dersin, arazi ve techizat sana kalır.

Bayraktar aileside aynı şekilde siha fabrikası kurdu ve yok satıyor. para devletten. Gitti TUSAŞ ın SİHA mühendislerini transfer etti, TUSAŞ tökezledi ama bayraktar bu mühendislerle siha fabrikasını kurup üretmeye başladı. Devlet alım garantiside verdi. Zaten İHA üretmiş olan TUSAŞ mühendisleri İHA yı ürettiler ve devlete sattılar. Sonra yürüdüler. hepsi bizim vergilerimizle bizim yetiştirdiğimiz TUSAŞ mühendisleri sayesinde oldu.

TOGG da alım garantisi varmı bilmiyorum mutlaka belli ölçüde devlet alacaktır. Lüks otomobiller tabiki alırlar. para ceplerinden çıkmayacak bizden çıkacak. Devletin alımı tek başına fabrikayı kurtarmaz, ülke çapında ve yurt dışına satabilmeleri gerekir. İsimsiz tecrübesiz bir firma bu fiyata o ürünü tutturamaz. Proje liderini tayyipin anlatımından tanıdım yapamaz. Faaliyetlerinden de belli yapamaz.

İş adamı herkes(hatta gençlerin bir kısmı) devletten para alıp otomobil üretir(ürettirir) ama o fabrikayı devlet yardımı olmadan yaşatmak asıl iş. TOGG Otomobillerin, dünya devi firmaların ürettiği otomobillere göre hiç bir avantajı yok. Niye toyota, mercedes, audi, hyundai, tesla yerine ismini ilk defa duyduğu TOGG'u ünlü lüks araba fiyatına alsın.?

Yaparsa özür dilerim.
    Üretmesini devlet parası ile komşu kadın halime bile yapar. Devlet yardımı olmadan o fabrika yaşayacakmı o önemli.

10 yıl sonra görüşürüz. Devlet yardım etmez ise göreceğiz. Devlet fabrika batmasın diye her yıl yardım ederse de, ülke çalışanının parası TOGG sahip ve yöneticilerine transfer edilmiş olur.

fatih altaylı çoğu parçalar ithal ve pili içeride yabancı şirketin ürettiği bu fabrikayı anlata anlata bitiremiyor. İstanbul havaalanınıda böyle anlata anlata bitirememişti. O projede bizim sırtımıza yük olarak bindi.

Bu arada haberimin türkü sitesinin okunacak köşe yazarı pek kalmamış. abdurrahman var, altaylı var ki altaylının %30 faydası oluyorsa %70 da zararı oluyor bu ülkeye. Ülkeye yük proje sahiplerini onayladığı için.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 760/853 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •