Bende altın ve dövizden olduğunu düşünüyorum. EIB hisse senedi oranını en önce düşüren defansif değişken oldu. %4,5 luk düşüşten korundu ancak düşüşün neredeyse tamamı geri alınınca da bu diğer defansif değişkenler hızlı toparlandı. EIB şimdilik kv için hatalı bir manevra yapmış görünüyor. Öte yandan faizlerin bu rakamlarda olduğu ve stopajın olmadığı şu dönemde defansif değişkenlerle ayda %2 ortalama getiri yakalamaya çalışmak ne kadar doğru, kendime bu sorguladım son 2 haftadır.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
EIB ve EIC konusunda ben de kararsız kaldım ağırlığı mı azaltsam yoksa tamamını satsam mı karar veremedim, defansif değişken olarak geçecek yer de bulamıyorum, geçen haftaki düşüşte elimdeki bazı değişkenlerde neredeyse 1 aylık getiri 1 günde gitti, defansif dediklerimiz de ppf den daha az getirmeye başladı.
Gbc -4.19 görünüyor tefasta dogrumu
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ocak resmi TÜFE 1.68
Yüksek risk almayan bir cok kişi bu rakamı bu ay geçmekte zorlanmıştır.
TCMB'nin de politikalarının da seve seve olmadığı da acı acı görülüyor. ÜFE tarafında sıkıntı daha da büyük.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ocakta yüzde 1,68 artarken, yıllık bazda yüzde 14,97 oldu.
Bunun pratik enflasyonu falan derken. Ayakta kalmak için en az aylık %2 tutturmamız gerek bu coğrafyada. O da en az. Gerisi boşa kürek çekmek.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri