Sayfa 760/1003 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,073 - 6,080 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Hocam sasirmayin. Tekrar yaziyorum
    Eib borsanin Inisin daha cok seviyor
    Borsa düştüğünde de içindeki EID yüzünden eksi yazıyor
    Şimdide muhtemelen altın yüzünden (yada hisselerimi kötü gidiyor ona bakmadım) eksilere devam ediyor
    Öyle de eksi böylede eksi ne anladım ben bu işten

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Borsa düştüğünde de içindeki EID yüzünden eksi yazıyor
    Şimdide muhtemelen altın yüzünden (yada hisselerimi kötü gidiyor ona bakmadım) eksilere devam ediyor
    Öyle de eksi böylede eksi ne anladım ben bu işten
    Bende altın ve dövizden olduğunu düşünüyorum. EIB hisse senedi oranını en önce düşüren defansif değişken oldu. %4,5 luk düşüşten korundu ancak düşüşün neredeyse tamamı geri alınınca da bu diğer defansif değişkenler hızlı toparlandı. EIB şimdilik kv için hatalı bir manevra yapmış görünüyor. Öte yandan faizlerin bu rakamlarda olduğu ve stopajın olmadığı şu dönemde defansif değişkenlerle ayda %2 ortalama getiri yakalamaya çalışmak ne kadar doğru, kendime bu sorguladım son 2 haftadır.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ben de sizinki kadar ufak parçalı olmasa da parçalı alımlar yapıyorum.Her parçayı ayrı ayrı takip tablosuna kaydediyorum.
    Tabi zaman geçtikçe her parçanın getiri yüzdesi arasında büyük farklar oluşuyor.
    Mesela TKF'nin bir parçası %74 olmuş, diğer parça %7'de.
    Bu farklı getiri oranlarını o fonun tamamına aktarmak zor iş.
    Yıllar içinde parçalar arttıkça iş daha da karışacak.
    En iyisi boş ver deyip silecem takip tablosunu sonunda.
    ben alımları 50 k ve 100 k şeklinden yapıyorum. ziraatte zaten ortalama maliyet çıkıyor.
    2 ay nnf tutmuşum mesela 200 k lık. Maliyetler yazıyor, yazmasa da yuvarlak rakam aldığım için maliyet belli .
    Bu sürede 220 k olmuş ise %10 kar demek işte.

4. EIB ve EIC konusunda ben de kararsız kaldım ağırlığı mı azaltsam yoksa tamamını satsam mı karar veremedim, defansif değişken olarak geçecek yer de bulamıyorum, geçen haftaki düşüşte elimdeki bazı değişkenlerde neredeyse 1 aylık getiri 1 günde gitti, defansif dediklerimiz de ppf den daha az getirmeye başladı.

5. Gbc -4.19 görünüyor tefasta dogrumu

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by oktay2 Yazıyı Oku
    Gbc -4.19 görünüyor tefasta dogrumu

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    malesef doğru gibi. dün gümüş %10 düşerken altın fonlarından da yüklü çıkış oldu. + dolar kuru.

7. Ocak resmi TÜFE 1.68

Yüksek risk almayan bir cok kişi bu rakamı bu ay geçmekte zorlanmıştır.

TCMB'nin de politikalarının da seve seve olmadığı da acı acı görülüyor. ÜFE tarafında sıkıntı daha da büyük.

8. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ocakta yüzde 1,68 artarken, yıllık bazda yüzde 14,97 oldu.

Bunun pratik enflasyonu falan derken. Ayakta kalmak için en az aylık %2 tutturmamız gerek bu coğrafyada. O da en az. Gerisi boşa kürek çekmek.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 760/1003 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •