Originally Posted by
hep kazan
her hissenin bi karakteri var, sasanin karakterinide ogrenin beyler , bazi hisseler ciktigi yerden asagi inmez kalir orda daha sonra yeni zirveler gorur en fazla duzeltmesini yaparak hep cikar ama sasa oyle degil , sasa bekletir , biktirir sattirir , mali toplar daha sonra bi kac kat yukari atar mali yukardan verip asagi iner asagidan mali toplar sonra tekrar bi kac kat yukari atar , sasayi 3 bucuk liradan beri bilirim , kilcal damarlarina kadar bilirim , patron sattimi 135 milyon ? evet , parasini aldi kasaya koydu yatirimlar icin kullanilmak uzere , simdi sattigi mali yerine koyma sureci basladi , bunuda tabiki sattigi fiyatin altindan almasi ile gerceklesecekki sattigina degsin , hisse fiyatinin dusmesinin tek sebebi bu beyler , zaten cok hacimli dusmedi simdiye kadar her gunluk dususleri kontrol ettiyseniz , hacimli dusseydi o zaman korkun derdim ama hacimli dususler olmadi , o yuzden anlik dususleri cok fazla kayle almayin , hissenin su anki fiyatinida cok fazla kafaya takmayin , anlik zarardasiniz sadece , kalici bi zarar degil gecici bi zarar bu yani , nasil dustuyse oyle cikacak demek istiyorum yani , sasanin tarihine bakarsaniz bunun orneklerini cok gorursunuz en azindan eskilerden biri olarak bunu bizzat ben soyleyebilirim , patron mali yeteri kadar topladiginda cikis tekrar baslayacak ve o cikisda yine eskiler gibi hizli olacak , su anki fiyati rahat 3 e katlar diyebilirim , ama 35 den mi geri doner yoksa 24 denmi bunu zaman gosterecek ama su anki fiyati rahat 3 e katlayacagini soyleyebilirim , nisana kadar ak koyun kara koyun belli olacak , kismetse dedigim fiyatlari en az o fiyatlari nisanda goruruz ve 100 lira uzeri bolunur tekrar su anki fiyatlara duser tekrar .... ben sasayi iyi bildigimden dolayi trade yaparim , en son 187 yi gordugu zamanlar dusus trendine girdiginde satmistim , o zamanlar 40 liradan yukselmisti o fiyata , bu yukselisden sonra tekrar 1 sene surundurur dedim ve cok akillica ve mantik cercevesinde baska bi hisseye girdim , sasada tutsak olmaktansa diger hissede 1 yil beklerim ordan nasiplenirim dedim ama , kafadan 2 daire parasi carpildim orada yaklasik 14-15 ay oldu heralde orada harcadigim zaman ama bu 1 yil icersinde para kazanmayi birak bide zarardayim , 5 milyon desen bi daireye kafadan 10 milyon zarar yazdim 1 senedir , sadece sasa da insanlar zarar yazmiyor , 2023 yili bir cok hissede hemde baba hisselerde insanlar zarar yazdi o yuzden cok kahretmeyin kendinizi , sasa nin 1 sene biktiracagini biliyodum ama yinede sasada kalsaydim mayisda % 132 bedelsizini alirdim lotumu 2 ye katlardim maliyetimde duserdi ustelik , zararin zararindayim ince hesap yaptigimda , 10 senedir borsadayim ilk defa zarar yazdim ve ciddi bi meblag oldu bu zararim , ama inanin hic uzulmedim , halende uzulmuyorum , cunku itikat sahibi biriyim , Allah paraninda hayirlisini versin derler ya iste onu dusundugumde mutlaka bundada bi hayir vardir diyorum , ocak 2023 yilinda emekli oldum , bu zarari yazmasaydim guya emekliligin tadini cikaracaktim ,plan 2023 haziraninda uzakdoguda 5-6 ulkede 1 er aydan 5-6 ay cok guzel bi tatil yapmakti , dunyada avustralya ve uzakdogudan baska her yeri gormustum , uzak doguyu gorme planim vardi , hayal oldu , ciddi bi hayal kirikligi yasadik , para kaybettigime degilde emeklilik hayallerimi gerceklestiremedigime yaniyorum , ama her kayip bir tecrubedir !! onemli olan o tecrubeden kendine bi pay cikarabiliyomusun bu onemli , burdan bi pay cikariyosan ilerde yapabilecegin daha buyuk bi hatayi dolayisiyla kaybedecegin daha buyuk bi parayi kaybetmeni engeller bugunku bu tecrube , o ytuzden ben kendimi zararli degilde halen karli goruyorum , cunku ders aldim yapilan hatadan , 14 -15 ayim gitti , onbinlerce lot kaybim var sasada mayis bedelsizini kacirdigim icin , ilerde yapabilecegim cok daha buyuk bi hatayi onlemis olacak borsada yedigim bu 2023 yilinin kazigi , dedim ya ilk defa borsada zarar yazdim !! emekli olduk diye sevindik emekliligin de tadina varamadik bu 1 senede , bunlari uzun uzun neden yazdim , forumda bi cok kisinin 1 yillik enflasyon zarari var bunu biliyorum ama benim durumum sizden daha kotu oldu , ben bile kafaya hic takmiyorum , size belki moral olur diye yazdim butun bunlari, beterin beteri var derler ya , o hesap , oyuzden cok sikmayin kendinizi , ben bu parayi Allah izin verirse 2 senede yine kazanirim sasayi iyi bildigim icin trade yapabildigim icin grafik bazli , kendime guvenim var , sadece Allahin izni gerekiyor , kismetse olur kismet degilse her sey Allahtan derim , ama tavsiyem sasadan umit kesmeyin , eninde sonunda yine sizi zengin edecek , ben 1 yildir sasanin surundurdugunu ve bu sene mayista verecegi bedelsizi almak icin simdiden pozisyon alayim dedim diger tarafta daha fazla beklemedim kol bacak govde kestim geldim pozisyonumu aldim tekrar, bu saatten sonra sasayi firsat verdiginde degerlendirir trade yaparim , o zarar trade ile cikacak biliyorum , tavsiyem sasanin bu ozelligini kullanin , grafik analiz yapabilmeyi ogrenin , az biraz teknikden de bilginiz varsa daha guzel teyit edersiniz yaptiginiz analizi , sasada trade ederek karinizi cok daha fazla bi sekilde elde edersiniz , dogru adimlari attiginizda, sasa trade yapmak icin balli kaymak bi hissedir bunu aklinizdan cikarmayin , hissenin bu dususlerinden asla etkilenmemis olursunuz , kaybiunizda olmaz moralinizde bozulmaz ....dostca bi tavsiyedir
Yer İmleri