Sayfa 762/919 İlkİlk ... 262662712752760761762763764772812862 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 6,089 - 6,096 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by marcus vinicius Yazıyı Oku
    sayın lionnes1 temel analiz konusunda çok bilgili değilimdir. geriye doğru okuduğumda bazı şirketler ile karşılaştırma yaptığınızı gördüm. yalnız bu şirketlerin (örnek olarak mia bıraktım) finansalları kronttan iyi . buradaki beklentiniz nedir. teşekkür ederim.
    Bu tip yazılım şirketlerinde asıl olan brüt kar marjı +arge yatırımı+ satış pazarlama yatırımları ve Price/Sales yani türkçe ile Fiyat/Yıllık satışar. ( F/S )

Bu 4 maddenin dışında kalan herşey bana göre süstür.

Daha önce defalarca kez yazdım ;

kronttun brüt kar marjı diğerlerinin 2-3 katı fazla,

ayrıca yıllık yaptığı arge satış pazarlama giderleri de , diğer şirketleriden 5-10 kat fazla.

aynı mahalle ( borsa istanbulda olan ) olan diğer hisselerin tahtacıları F/S leri 20 lerde fiyatlarken , sen( bu hissenin Spek Beyine diyorum) kalıkıp nasıl olur da F/S: 6 olarak fiyatlarsın ?

ki böyle bir fiyatlama yapıyorsan (ki yıllardır yapıyor) art niyet veya hırsızlık derim buna.

Net hırsızlıktır bana göre.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
    Son düzenleme : lionnes1; 10-08-2023 saat: 12:26.

2. Şahsi beklentim gelecek 5 yıl içinde bazı şahısların şirketten elini ayağını çekmesi....
    Bu azrail yoluyla mı olur kendi istekleriyle mi olur bu tartışılır...
    orasını bilmem ve karışmam....

P ile S arasındaki ilişkinin para hırsı yüzünden kopması... Birbirlerine girmeleri ve bunun sonucunda hisseyi borsada doğru fiyatlama politikasına geçmeleri...

Gelecek dönemde Po.nhub 'ın şirketi satın alması s.kiş öyle yapılmaz böyle yapılır diye yol göstermeleri.

2030 da global piyasadaki pastadan pay alırken pastanın kaymağı yerine yanan mumu almamaları beklentilerim var.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

3.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Bu tip yazılım şirketlerinde asıl olan brüt kar marjı +arge yatırımı+ satış pazarlama yatırımları ve Price/Sales yani türkçe ile Fiyat/Yıllık satışar. ( F/S )

Bu 4 maddenin dışında kalan herşey bana göre süstür.

Daha önce defalarca kez yazdım ;

kronttun brüt kar marjı diğerlerinin 2-3 katı fazla,

ayrıca yıllık yaptığı arge satış pazarlama giderleri de , diğer şirketleriden 5-10 kat fazla.

aynı mahalle ( borsa istanbulda olan ) olan diğer hisselerin tahtacıları F/S leri 20 lerde fiyatlarken , sen( bu hissenin Spek Beyine diyorum) kalıkıp nasıl olur da F/S: 6 olarak fiyatlarsın ?

ki böyle bir fiyatlama yapıyorsan (ki yıllardır yapıyor) art niyet veya hırsızlık derim buna.

Net hırsızlıktır bana göre.
    cevabınız için teşekkür ederim.

4.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku

Gelecek dönemde Po.nhub 'ın şirketi satın alması s.kiş öyle yapılmaz böyle yapılır diye yol göstermeleri.
    Porhb almassa bile bi sürü aday çıkabilir ...

mesela olnly fans tan tonlarca dolar kazananlar alabilir diye düşüyorum . Şimdiki z kuşağının çoğu onlfntan tonlarca para kazanıyor.

z kuşağının da internettlle de arası iyi

Mesela ;

istiklal Caddesi'nde para dağıtanların kimler olduğu ortaya çıktı:

İstiklal caddesinde para dağıtan şahısların Onlyfans içerik üreticileri olduğu ortaya çıktı.

https://twitter.com/whisperhaber/sta...43617621979136

https://hwp.com.tr/onlyfans-icerik-u...dagitti-249428

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin

5.  Alıntı Originally Posted by marcus vinicius Yazıyı Oku
    cevabınız için teşekkür ederim.
    rica ederim .

6. 2025 yılında 40 milyon dolar ciro olursa ,

dolar da 50 lira olmuş olur çoktan ,

F/S : 15 olarak fiyatlarsa.

40 milyon dolar ciro çarpı 50 lira dolar = 2 milyar tl.

2 milyar çarpı 15 = 30 milyar tl piyasa değeri.

peki diyelim 50 milyon dolar ciro veya ne bileyim 60 , 70 milyon dolar ciro olursa 2025 yılında?

Gerçi dolar bazlı ciro olarak şirket tam 6 senedir yerinde sayıyor orası ayrı.

Benim beklentim , ya olursa falan ...

Neyse 2025 yılına kaldı 2 sene .

bu kadar zamandır bekliyorum , 2 sene daha beklerim.

2025 yılında eğer ki 40 milyon dolar ciro olursa , yav Spek Bey sen fiyatlamassan başkası gelecek alacak o hisseleri elinden alıp, F/S yi de 15 hatta F/S 20 bile fiyatlayabilir.

ee malum aynı mahalledeki(borsa istanbul ) diğer brüt kar majı düşük olan ve çok daha az yatırım yapanlar bile F/S : 20 olarak fiyatlanıyor .

7.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    2025 yılında 40 milyon dolar ciro olursa ,

dolar da 50 lira olmuş olur çoktan ,

F/S : 15 olarak fiyatlarsa.

40 milyon dolar ciro çarpı 50 lira dolar = 2 milyar tl.

2 milyar çarpı 15 = 30 milyar tl piyasa değeri.

peki diyelim 50 milyon dolar ciro veya ne bileyim 60 , 70 milyon dolar ciro olursa 2025 yılında?

Gerçi dolar bazlı ciro olarak şirket tam 6 senedir yerinde sayıyor orası ayrı.

Benim beklentim , ya olursa falan ...

Neyse 2025 yılına kaldı 2 sene .

bu kadar zamandır bekliyorum , 2 sene daha beklerim.

2025 yılında eğer ki 40 milyon dolar ciro olursa , yav Spek Bey sen fiyatlamassan başkası gelecek alacak o hisseleri elinden alıp, F/S yi de 15 hatta F/S 20 bile fiyatlayabilir.

ee malum aynı mahalledeki(borsa istanbul ) diğer brüt kar majı düşük olan ve çok daha az yatırım yapanlar bile F/S : 20 olarak fiyatlanıyor .

şuan ki piyasa değeri 1.175.440.101 ....

8.  Alıntı Originally Posted by marcus vinicius Yazıyı Oku
    şuan ki piyasa değeri 1.175.440.101 ....
    doğru öyle .

Spek Bey , öyle istiyor çünkü.

Yıllardır hırsızlar bu hisseden temizlenemedi, cirit atıyorlar hırsızlar yıllardır bu hissede.

Son düzenleme : lionnes1; 10-08-2023 saat: 14:17.

Sayfa 762/919 İlkİlk ... 262662712752760761762763764772812862 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •