Sayfa 763/808 İlkİlk ... 263663713753761762763764765773 ... SonSon
Arama sonucu : 6460 madde; 6,097 - 6,104 arası.

Konu: Günlük viop ticarethanesi

1.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku

Bu da trendin fib uzatması. Üçüncü dalga birincinin yüzde 61'i kadar. Dördüncü dalga yüzde 61 ile 38 arasında gitmiş gelmiş.

Üç en kısa kalamayacak hesabı, beşinci dalga üçün yüzde 61'i olursa hedef 110 civarları!

Ben bu grafiği neden farketmedim daha önce, dördüncü dalgadaki sınırların mükemmelliğine bak!!
    3 ncü dalga 1 in %61.8 ine gitmişse, nasıl bir itki çeşidi olur, uzatan 1 li itki...

Uzatan 1 li itkilerde, 1-3, 2-4, veya 1-5 çizgileri çekilirse, paralel kanal oluşur mu?

Kanal meselesi bakın, yine çıktı karşımıza...

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Tam da kastettiğim bu.

Fiyat hareketi kanal içinde. Hem de mükemmel..

3. Yok hocam direk euro dolar kuruna göre kıyaslama
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    EURUSD derken sepet ortalama kur bazında mı diyorsunuz anlamadım?
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Tam da kastettiğim bu.

Fiyat hareketi kanal içinde. Hem de mükemmel..
    4 ncü dalganın genişlemesinde ikna oldunuz yani

Sn Oyunagelen,

Aynıdır görüntü, değişmez.
    --------------------------

Akşam size standart bir itki, uzatan 1 li uzatan 3 lü, uzatan 5 lilerde kanal nasıl olur onu göstereyim örneklerle, yoksa debeleneceğiz burada

Misal, kanal var ama paralel değil daralıyor

Bu da bonus olsun madem kanal seviyorsunuz

Tradingviewi açın DJI datasını logaritmik 1 saatlik(1h) açın,

Şöyle Mart-Ekim arasını ortalayın dikey yatay skaladan,

Şu kırmızı okların ucundan şekildeki gibi bir çizgi çekin

Sonra çizgiye dokunmadan periyodu 1 haftalık yapın

Usulca oynatmadan bu çizgiye sağ tıklayın, extend left (sola uzat) deyin,

Ta daaa

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    4 ncü dalganın genişlemesinde ikna oldunuz yani

Tam anlaşamıyoruz evet..

Genişlemeyle sorunum yok. benim kastettiğim şu; fiyat hareketi sapması fazla olmayan bir kanala oturmak zorundadır. Oturmuyorsa sapma yapıyı bozmuştur, başka birşey araştırmak gerekir. Bahsettiğim sizin analizdeki beşlik yapıya bir kanal koymaya çalışın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Hiçbir kanala oturmaz. Ama dow'un mükemmel yüz yıllık kanalını koymuşsunuz kanıt diye..

Kanal rehber ilke - "palanın" maliyeti burada oluşuyor-

6. Dediğinizi yapma niyetiyle dowu açtım aylık grafik çizdirdim!

Daha devamı var sanki. 3 devam ediyor, bu da aşağıda.

haftalıkta 2 ve 4 kanala oturmuş, 2 zigzag 4 yassı, 5 oluşacak ya da oluşuyor.. Bu mart 2020'den itibaren oluşan dalga muhtemelen 3'ün birinci dalgası. Tahmin ederim 11 sene süren birinci dalgadan sonra gelen üçüncü dalga 2 senede bitmez!

7. 11 sene süren birinci dalga.. İhlaller var ama fiyat akımı fena değil.

Orta çizgi de iyi çalışmış. En son ocak 2020'de ben bittim diyip çakılmış. Mart 2020'den sonra da başka faza girmiş. O da yukarıdaki grafik.

8. Sn Başkara,

Ben farklı bir şey demedim ki, bakın tekrar yapıştırıyorum aşağıya;

Kanal sadece standart impulselarda olur, 1 i, 3 ü veya 5 i uzatırsa kanal manal olmaz. (Klasik anlamdaki kanal)

Daralan bir kanal olur, kanaldan savrulup üstüne binme sonra geri dönme olur, veya bir yamuk olur. Bu tamamen geometriyle alakalı bir mesele. 3 ncü dalga %216.8 e gider de, 5 1 kadar giderse, kanal olur mu, olmaz.

Standart impulse'ı bu devirde mumla arıyoruz.

Her şeye bir kanal, bir paralel çizilebilir, ama o elliott kanalı olmaz hülasa..mesafeler önemli..
    ----------------------------

Yani bir itki hele ki standart itki, kanalı paralel olan yakalasak süper zaten...Klasik kanaldan kastettiğim şey paralel kanal yukarıda.

Şurada anlaşamıyoruz asıl, Bist-100 diyelim dip yaptı ve başlatacağı cycle seviyesindeki (10 yıllar seviyesi) dalganın diyelim ilk dalgasını ED veya LD çizdi, ve bu LD/ED de bir kaç yıl boyunca sürdü..

Malum LD ve ED ler zigzag ihtiva eder, daralan yapıdadır, klasik anlamda paralel kanal arayan sürekli terse düşer.

Açalım biraz daha, diyelim ki bu birkaç yıl sürecek LD de ilk dalgasını üçlü çizdi zigzag, LD1 zigzag da olur itki de, LD3 itki olsa yeter, herkes paralelini gördü yapıştırdı 5 li bir itki gelişiyor diye, tam 4 ncü dalgayı beklerken yıkılıverdi %78 geri aldı, 1-2 yaptı üç-üç, neredeyse çıktığı yere döndü üçlüler, herkes perperişan, yani iç sayımları yapmamız lazım. Dalgayı tanımlamamız lazım, itki ise bile itki çeşidini tanımlamamız lazım, standart bir itkiyse amenna, paralel olur kanalı, ama 1 nci dalgası uzatan bir itkinin kanalı paralel olmaz, paralel kanal çizen yanılır.

Uzatan dalgalı itkiler

Bunlara bütün fiyat barlarının içine sığdığı, standart paralel kanal çekemezsiniz. Soldakinde yamuk daralan bir kanal, oradakinde ekseriyetle kanalın üstüne çıkma ve 4 ncü dalgayla tekrar geri içine dönme görüntüsü, sağdakinde artık dalganın bitiminde netleşen 1-5/2-4 kanalı oluşur veya o bile oluşmayabilir.

Bunların iç sayımlarını yapmadan, 3 ün ne kadar uzattığını hesaplamadan, itki çeşidini tanımlayamazsınız.

Keşke standart bir paralel kanal hepsinde (bütün itki çeşitlerinde) iş görseydi.

Bir de tabi ya itki değil de diyagonal isesi var.

Bunu anlatmaya çalışıyorum, son birkaç sayfadır.

4 evet 2 ile zamanca uyumlu olmalıdır, ama genişleye de biliyor.

Bir flatta zamanca A=C, A+B=C, A=B+C olmalı, ama olmaya da biliyor.

2 nci dalga keskinse, 4 ncü dalga yumuşak düzeltmelidir, ama %15 olmaya biliyor.

İtkide 4 1 i örtemez, diyagonalde ise tersine örter, ha LD diyagonalde trend çok güçlüyse 4 ncü dalga 1 i örtmeye de bilir dendiğini duydum ama tersini duymadım, sadece saatlik, dakikalık anlık bar sarkmaları olabilir, küçük dalgalarda ihmal edilebilir, ama büyük dalgalarda bu bir sorundur ve altında ısrarla başka bir şey aramak şeklinde olmalı yaklaşım.
    -------------------------------------------------------------------
    Dediğimi yapmak için Dow'u açmışsınız ama, dediğimi yapmamışsınız

Dediğimi tam bi yapın etiketleri buna göre koyun çok ilginç bence, çok uzun vadeli 1-3 kanal çizgisi o, ama mevzuya tam oturmuyor, ya 2018 de dalga bitti 2018-2020 yılları arasında üst seviyede bir dalganın (genişleyen üçgen sayıyorlar orayı) düzeltmesi yaşandı, ya da hala aynı dalga devam ediyor, o halde 2018-2020 arası ne olabilir? Expanding diyagonalse şenlikli olur.

Ya da çoktan bitmiş bir dalganın kanal çizgisinin uzatması, bi şekilde piyasa hala kaale alıyor.

Sayfa 763/808 İlkİlk ... 263663713753761762763764765773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •