Sayfa 764/985 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon
Arama sonucu : 7873 madde; 6,105 - 6,112 arası.

Konu: HURGZ - Hürriyet Gazetecilik

1. buradaki her küçük yatırımcı hüriyetin açıkladıgı bilançoyu hatim etmiştir ezberlemiştir öylebir haksızlık ve şuç varki acaba bizmiyiz haksız diye defalarca bakmıştır ben öyle yaptım öylebir kazık atmışlarki piyasa tarihinde böyle bir kazık yoktur hüriyet bırak batk olması tasfiyeye gitse sahibine 50 milyon dolar kar yazar bu kararı verenler lerin gerekçeli kararı görmek lagzim utanma duyguları yoktur bunların ya borsada işlem gören payların yüzde 70 demirörende dogandan aldı rehin verdi birazı hazır ve nazır tutuyor bizlerin yani küçük ortakların elindeki pay maksimum yüzde 25 geçmez bunların dünyası farklı arkadaşlar bence spk itiraz etmek ve gerekçeli kararı istemek daha gogru olur bu itrazları 7 iş gününde cevap vermek zorunda ve cevabın da gerekçeyi ve oylama tutanagını eklere koymak zorunda hukuksal bir işlem oldugu için bir hukuk birosuna danışmak lagzimbelki itirazı dikate alırlar alınan kararı tekrar oylarlar belki dosyada gözlerinden kaçanlar vardır

2. Değerli Arkadaşlar;

Bir kez daha altını çiziyorum. İdare mahkemeleri başvurusu yanında, hissedar sahiplerinin yine yasal bir hakkı daha var.

Bir hissedar olarak,

Yatırımcı İlişkileri
    Nihan Sena HERTAŞ - Müdür
    Tel: +90 212 449 60 30
    Faks: +90 212 677 08 92
    Faks: +90 212 677 01 82
    E-mail: nshertas@hurriyet.com.tr

Adreslerinden, sözlü değil yazılı olarak;

HURRİYET Yönetim Kurulu'na iletilmek üzere Hürriyet Yatırımcı İlişkilerine başvuru yapalım. (Ben yaptım)

Bu başvuruda, Hürriyet Yönetim Kurulu'nun, gerekli gördüğü miktar kadar Şirket Paylarını Geri Alım programı kararı almasını talep edelim. Alınacak bu kararın hem Demirören Medya, hem küçük yatırımcılar, hem de global güçler tarafından ekonomik saldırı altındaki borsamıza destek ve güven getireceği belirtilmelidir.

SPK Muafiyet Kararı sonrasında, HURGZ'e hisselerine olan güvenin sarsılması ve kaybolmasıyla 1.39'dab 1.10'a inerek yatırımcısına zarar ettirmiştir.

Bizim gibi hissedarların tüm zararı toplamını 23 ise, Hisseyi o günkü kurla 1.61 TL, bugünkü kur üzerinden 2.20'den satın alan Demirören'in zararı daha fazla, 77'dir. Kaldı ki Demirören'in bugünkü kurla maliyeti olan 2.20'ye gelmesi için fiyatın %100 yükselmesi lazım ki aldığı fiyata gelsin. Bu örnekteki meramım, hissenin değer düşüklüğü Demirören'in de işine gelmez. Kim sahip olduğu şirketin değerinin düşmesini ister ki (hemen duyar gibi oluyorum, düşükten toplamak isteyenler), hele bu hisseler Ziraat Bankasına alınan krediler karşılığında rehin/ipotek/teminat olarak verilmişse.

Demirören Medya, Doğan Medya'yı Hürriyet için satın almamıştır. Hürriyet'in değeri DGZTE'den daha düşük değildir, öyle olsaydı Demirören, DGZTE için 138.3 Milyon DOLAR öderken, HURGZ için 155 Milyon Dolar ödemezdi. Bu satış esnasında Hürriyet haricinde 7 Medya şirketi daha olmak üzere toplam 8 tane şirket hep beraber satın alınmış, 916 Milyon DOLAR ödenmiştir.

Yine satın alma günkü kur üzerinde bu toptan satın almanın TL bedeli 4.08 MİLYAR TL iken, şu anda bu tutar TAM 5.6 MİLYAR TL'ye ulaşmıştır. Artan kur maliyeti 1.5 MİLYAR TL'dir. Bu Demirören'in satın aldığı medya varlıklarının TL bazında 1.5 Milyar TL daha maliyetinin arttığı anlamına gelmektedir.

Biz Hürriyet açısından bakalım. Hürriyet'in Demirören'e satın alma maliyeti o günkü kur üzerinden 691.0 MİLYON TL iken, bugünkü Kurdan 947 Milyon TL'dir. Yani tek başına kur artışından Hurriyetin TL bazında maliyeti 256.2 MİLYON TL artarken, muafiyet başvurusu öncesi 1.60 TL ve üzeri fiyatlarda seyreden Hisse fiyatları, 1.10 TL'lere inerek hem satın alana bir menfaat sağlamadığı gibi, bizim gibi diğer hissedarlarına borsa fiyatıyla maddi kayıplar getirmiştir.

SONUÇ OLARAK, başta bahsettiğim gibi, açıklamaya çalıştığım nedenlerle HURRİYET Yönetim Kurulu'nun ivedi olarak karar alıp, ŞİRKET GERİ ALIM PROGRAMI KARARI alması elzem bir durum arzetmektedir. Bunun için, yasal hakkımız olanı yaparak, yönetimi harekete geçirmek için Yatırımcı ilişkilerine yazılı başvuru yapmamız gerekmektedir.

Gün sızlanma günü değil, yasal ve hukuki şartlar dahilinde hak arama günüdür.

Saygı göstermeyen, saygı bulamaz, biz de hakkımızı ararken saygılı olalim ki, haklıyken haksız duruma düşmeyelim.
    *** KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. *** LÜTFEN, tüm bilgi, haber ve önerileri akıl süzgecinizden geçirerek son kararınızı kendiniz veriniz YOKSA ZARAR EDEBİLİRSİNİZ.

3.  Alıntı Originally Posted by ÇIRAK Yazıyı Oku
    buradaki her küçük yatırımcı hüriyetin açıkladıgı bilançoyu hatim etmiştir ezberlemiştir öylebir haksızlık ve şuç varki acaba bizmiyiz haksız diye defalarca bakmıştır ben öyle yaptım öylebir kazık atmışlarki piyasa tarihinde böyle bir kazık yoktur hüriyet bırak batk olması tasfiyeye gitse sahibine 50 milyon dolar kar yazar bu kararı verenler lerin gerekçeli kararı görmek lagzim utanma duyguları yoktur bunların ya borsada işlem gören payların yüzde 70 demirörende dogandan aldı rehin verdi birazı hazır ve nazır tutuyor bizlerin yani küçük ortakların elindeki pay maksimum yüzde 25 geçmez bunların dünyası farklı arkadaşlar bence spk itiraz etmek ve gerekçeli kararı istemek daha gogru olur bu itrazları 7 iş gününde cevap vermek zorunda ve cevabın da gerekçeyi ve oylama tutanagını eklere koymak zorunda hukuksal bir işlem oldugu için bir hukuk birosuna danışmak lagzimbelki itirazı dikate alırlar alınan kararı tekrar oylarlar belki dosyada gözlerinden kaçanlar vardır
    Sn. Çırak;
    SPK'nın bu kararı verirken, kararın arkasında biz kabul edelim etmeyelim, kendilerine göre bir sebebi vardır. Eğer bunun olduğunu düşünmüyorsak kendimizi kandırırız. KİPA ne diye muafiyet istemiştir ortada. SPK orda ne kadar yerinde bir karar vermişse, burda da aynı kararı vermesi gerektiğine %100 inanıyorum ancak ortada verilen bir karar var. Hukukta zan olmaz. SPK'ya zaten yazılı itirazlarımızı yaptık ancak SPK biz başvurduk diye kararını gözden geçirip kısa sürede kararını değiştirir demek pembe hayalden öteye gitmez.

Yasalar net açık, idari kararların itiraz mercileri,
    1. idari mahkemelerdir, burdan önderse
    2. Danıştay, burdan da dönerse
    3. Danıştay Üst Kurulu, burdan da dönerse
    5. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru, burdan da dönerse
    6. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi.

Gördüğünüz gibi silsileyi takip etmek üzere tam 6 tane hak arama mercii var.

Biz de sizin dediğiniz gibi süreci hızlandırmak için derhal SPK'dan gerekçeli kararı isteyen dilekçe yazdık. Ancak bu mahkemeye başvurduğumuzda olası oyalanmanın önünü alabilmek içindir. SPK'nun kararını durduracak tek merci idare mahkemeleri ve silsile yollarıdır.

İdare mahkemelerinin görevi, bilgili ve hak-hukuğunu aramaya yetkin kişilerin haklarını korumak yanında, bu konuda yeterli bilgisi olmayan insanların mağduriyetini dile getirmesi halinde bile RESEN adaletin hakkaniyetle sağlanıp sağlanmadığını, hukukun düzgün işleyip işlemedeğini kontrolle görevlidir. Yani biz sadece karara itiraz etsek de yeterlidir. Kararda hukuksuzluk var mıdır yok mudur, varsa hukuksuzluğun giderilmesini RESEN sağlamak bu mahkemenin ve hakimin ana görevidir, bu mahkeme bu nedenle vardır.

Avukat tutacak gücü olanlar içinse, aynen dediğiniz gibi danışmak, destek almak zaten işin en güzel tarafıdır. Ancak gücü olmayanların da yapacağı şey avukatsız bireysel başvuru olanağıdır.

Selamlarla, aynı zamanda iyi bayramlar dilerim.
    *** KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. *** LÜTFEN, tüm bilgi, haber ve önerileri akıl süzgecinizden geçirerek son kararınızı kendiniz veriniz YOKSA ZARAR EDEBİLİRSİNİZ.

4.  Alıntı Originally Posted by STRATEJİ Yazıyı Oku
    Değerli Arkadaşlar;

Bir kez daha altını çiziyorum. İdare mahkemeleri başvurusu yanında, hissedar sahiplerinin yine yasal bir hakkı daha var.

Bir hissedar olarak,

Yatırımcı İlişkileri
    Nihan Sena HERTAŞ - Müdür
    Tel: +90 212 449 60 30
    Faks: +90 212 677 08 92
    Faks: +90 212 677 01 82
    E-mail: nshertas@hurriyet.com.tr

Adreslerinden, sözlü değil yazılı olarak;

HURRİYET Yönetim Kurulu'na iletilmek üzere Hürriyet Yatırımcı İlişkilerine başvuru yapalım. (Ben yaptım)

Bu başvuruda, Hürriyet Yönetim Kurulu'nun, gerekli gördüğü miktar kadar Şirket Paylarını Geri Alım programı kararı almasını talep edelim. Alınacak bu kararın hem Demirören Medya, hem küçük yatırımcılar, hem de global güçler tarafından ekonomik saldırı altındaki borsamıza destek ve güven getireceği belirtilmelidir.

SPK Muafiyet Kararı sonrasında, HURGZ'e hisselerine olan güvenin sarsılması ve kaybolmasıyla 1.39'dab 1.10'a inerek yatırımcısına zarar ettirmiştir.

Bizim gibi hissedarların tüm zararı toplamını 23 ise, Hisseyi o günkü kurla 1.61 TL, bugünkü kur üzerinden 2.20'den satın alan Demirören'in zararı daha fazla, 77'dir. Kaldı ki Demirören'in bugünkü kurla maliyeti olan 2.20'ye gelmesi için fiyatın %100 yükselmesi lazım ki aldığı fiyata gelsin. Bu örnekteki meramım, hissenin değer düşüklüğü Demirören'in de işine gelmez. Kim sahip olduğu şirketin değerinin düşmesini ister ki (hemen duyar gibi oluyorum, düşükten toplamak isteyenler), hele bu hisseler Ziraat Bankasına alınan krediler karşılığında rehin/ipotek/teminat olarak verilmişse.

Demirören Medya, Doğan Medya'yı Hürriyet için satın almamıştır. Hürriyet'in değeri DGZTE'den daha düşük değildir, öyle olsaydı Demirören, DGZTE için 138.3 Milyon DOLAR öderken, HURGZ için 155 Milyon Dolar ödemezdi. Bu satış esnasında Hürriyet haricinde 7 Medya şirketi daha olmak üzere toplam 8 tane şirket hep beraber satın alınmış, 916 Milyon DOLAR ödenmiştir.

Yine satın alma günkü kur üzerinde bu toptan satın almanın TL bedeli 4.08 MİLYAR TL iken, şu anda bu tutar TAM 5.6 MİLYAR TL'ye ulaşmıştır. Artan kur maliyeti 1.5 MİLYAR TL'dir. Bu Demirören'in satın aldığı medya varlıklarının TL bazında 1.5 Milyar TL daha maliyetinin arttığı anlamına gelmektedir.

Biz Hürriyet açısından bakalım. Hürriyet'in Demirören'e satın alma maliyeti o günkü kur üzerinden 691.0 MİLYON TL iken, bugünkü Kurdan 947 Milyon TL'dir. Yani tek başına kur artışından Hurriyetin TL bazında maliyeti 256.2 MİLYON TL artarken, muafiyet başvurusu öncesi 1.60 TL ve üzeri fiyatlarda seyreden Hisse fiyatları, 1.10 TL'lere inerek hem satın alana bir menfaat sağlamadığı gibi, bizim gibi diğer hissedarlarına borsa fiyatıyla maddi kayıplar getirmiştir.

SONUÇ OLARAK, başta bahsettiğim gibi, açıklamaya çalıştığım nedenlerle HURRİYET Yönetim Kurulu'nun ivedi olarak karar alıp, ŞİRKET GERİ ALIM PROGRAMI KARARI alması elzem bir durum arzetmektedir. Bunun için, yasal hakkımız olanı yaparak, yönetimi harekete geçirmek için Yatırımcı ilişkilerine yazılı başvuru yapmamız gerekmektedir.

Gün sızlanma günü değil, yasal ve hukuki şartlar dahilinde hak arama günüdür.

Saygı göstermeyen, saygı bulamaz, biz de hakkımızı ararken saygılı olalim ki, haklıyken haksız duruma düşmeyelim.
    güzel kardeşim yazdıkların çok dogru çagrıya gitseydi demirören amca nın borsadan topluyacagı maksimum lot 25 miyonu bulmazdı yani çagrının demir örene maliyeti çok komik bir rakam olurdu çünkü halka açık ltların yazıyorum bazı arkadaşlar çarpıtıyor halka açık lotların yüzde 70 -75 elinde devir işlemi yapılırken dogandan gelen ve kendi topladıgı bu oyun başka yani çagrının demirörene maliyeti 7-8 milyon doları bulmaz demir ören kagıttaki tüm kurumsal yatırımcıların satmak istiyen olanın malını aldı anlaşmalı fiyattan sadece küçük yatırımcıyı almadı

5. Değerli Arkadaşlar;

Hürriyet özelinde ve şartlarında, SPK tarafından alınan bu karar bir ilktir ve örneği yoktur. Eğer bu karar iptal edilmez veya yürürlülüğü durdurulmaz ise bundan sonra geri dönülemez zararlar verebilir. Bu kararı örnek göstererek bundan sonraki satın almalarda ZORUNLU ÇAĞRI yükünden herkes kaçar ve diğer yatırımcıların hakları hiçe sayılmış olur. Küçük yatırımcıların olmadığı bir piyasanın sağlıksız çalışacağı, büyümeyi bırakın küçüleceği ortadadır.

Sırf bu açıdan, suistimal söz konusu edilecek bu karara karşı hukuki mücadele vermek, sadece HURGZ hisseleri sahibi olanların değil, en azından BORSA'da yatırımı bulunan herkesin görevidir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye bir hukuk devletidir diyor ve ısrarla altını çiziyor. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstanbul'un uluslararası finans merkezi hedefi ve çabaları ortadır. Büyük yatırım gerektiren inşaatlar devam etmektedir. Hukukun üstünlüğünün sağlanması, yerli ve yabancı yatırımcıların güven ortamının tesis edilmesi FİNANS MERKEZİ hedefinin birinci temelidir. Alınan bu karar, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın finans merkezi hedefini zedeler. CİMER'e başvurarak bu konudan hareketle de başvurumuzu yapalım.

6.  Alıntı Originally Posted by ÇIRAK Yazıyı Oku
    güzel kardeşim yazdıkların çok dogru çagrıya gitseydi demirören amca nın borsadan topluyacagı maksimum lot 25 miyonu bulmazdı yani çagrının demir örene maliyeti çok komik bir rakam olurdu çünkü halka açık ltların yazıyorum bazı arkadaşlar çarpıtıyor halka açık lotların yüzde 70 -75 elinde devir işlemi yapılırken dogandan gelen ve kendi topladıgı bu oyun başka yani çagrının demirörene maliyeti 7-8 milyon doları bulmaz demir ören kagıttaki tüm kurumsal yatırımcıların satmak istiyen olanın malını aldı anlaşmalı fiyattan sadece küçük yatırımcıyı almadı
    Sayın çırak, tüm dünyada borsaların yazılı kural gerçekleri ile yazılı olmadan işleyen gerçekleri vardır. Hepimiz bunun farkındayız. Bazılarımız bu gerçekleri benim gibi 1998 yılından beri içindeyse zaten fazlasıyla bilir. Kulak arkası da kalmadığı için bunu en iyi bilenlerdenim. Bazen mütevazi olmamak gerekir.

Şİmdi biz borsa gerçekleri başka, görmesek de hissediyoruz diyerek yola çıkarsak mı hakkımızı ararız? Yoksa hukuki şartları yerine getirerek mi?

Bunun aslı böyledir dersen adama delilin, kanıtın var mı derler? Var mı bir kanıtımız, YOKKKKKK. Öyleyse havanda su döğmenin, ben gerçekleri biliyorum bu işin gerçeği budur deyip, hukuki gerçeklere göre hareket etmezsek ne kazancımız olacaktır?

Gerçekçi olalım, realiletelere göre hareket edelim. Delilini, kanıtıını ortaya koyamadğınız hiç bir zan sizi bir yere götürmeyeceği gibi, sınırları aştığınızda haklıyken hukuken haksız duruma düşeriz.

Anlatmak istediğim budur. Tekrar söylüyorum, gün ağlama, sızlama günü değil, karar verilmiştir, karara karşı yapılacak tek şey hukuki alandır. Bu hukuki alan dışında, ben sadece CİMER'den Sayın Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurabilirsek ve kamuoyu oluşturabilirsek sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Bana göre çareler bunlardır. Başkaları daha güzel çareler bulursa şapka çıkarır, kendisine teşekkür ederiz.

7. kardeşim senin yazdıklarını ben ilk spk ya başvururken yazdım aynen katılıyorum ve bu karar borsanın temel taşlarını oynattı herkez bir kenara yazdı birkere bu bir vaka oldu kara bir vaka adamların hasabı degşik diyorum hiseyi çagrıyla toplamak istemiyorlar diyorum çünkü hisenin halka açık kısmının yarısı rehin verildi çünkü çagrıyla toplanan hissenin tekrar borsada işlem görmeye sunulması sorunlu ve sikıntılı olabilir tekrar bir halka arz gerektirir çok ince hesap yapılıyor birileri bence malı toparlamaya çalışıyor cimere yazmak için spk nın gerekçeli kararını alıp son açıklanan bilançoyu eklersek ozaman her iki tatarıfı zora sokabilir diyorum ozaman cumhurbaşkanının hedeflerine uymadıgını delilleriyle sunarız çünkü bizler küçük yatırımcıyız onların gözünde her zaman aglarız yanlız belgeli yapılan itirazlar yorum götürmez ve hesap sorarlar benim anlatmak istedigim budur ateş edeceksek kuvvetli olsun yorum getirmesin sonuç getirsin

8. http://sendika62.org/2018/08/sansur-...asildi-507296/

arkadaslar spk. Ve demirören hic masum değil, zengin hep zengin olmak istiyor

LG-H542 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 764/985 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •