Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 764/865 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon
Arama sonucu : 7084 madde; 6,105 - 6,112 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Üstadım koç grubun da da bildiğin üzere arçelik var, lakin tercih etmeme sebebimiz ortak sanirim, vesbe arçeliğe göre daha fazla kar odaklı çalışan bir şirket.

Arçelik te marka imaj çalışan odaklılık daha fazla.Çalışan olsam arçelik te çalışmayı tabi tercih ederim, ancak iş ortaklığa gelince vesbe daha kar odaklı çalışıyor.

Zorlu grubu her ne kadar halka açık ve kurumsal olsa da koç grubu kadar kurumsallaştıgını düşünmüyorum.Patron şirketinde de kar daha ön plandadır. Bunlar tamamen kendi kişisel görüşlerim ve gözlemimdir kesin doğrudur diyemem.
    Bu arada SEG ve Regal için ne düşünüyorsunuz. Vestel, hem arçelik' e hem vebse' ye rakip
    Enflasyon krizi ve alım gücünün çok düştüğü dönemlerde bu ucuz ürünler ön plana çıkabiliyor.

Arçelik benim gözümde eskiden "dandik mal" dı. Siemens, Samsung..vs bakardım. Ama artık güzel bir marka oldu. Geçen yıl maddi sıkıntı yaşamadığım halde gidip Arçelik aldım.

Bu yıl yaşadıklarımızı, günlük hayatta şuna benzetiyorum. Enflasyon patlayınca Migrosun işi düşer, Bim-A101' in işi artar. Marka tüketiminden, private label ürünlere kayış olur.

2.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Bu arada SEG ve Regal için ne düşünüyorsunuz. Vestel, hem arçelik' e hem vebse' ye rakip
    Enflasyon krizi ve alım gücünün çok düştüğü dönemlerde bu ucuz ürünler ön plana çıkabiliyor.

Arçelik benim gözümde eskiden "dandik mal" dı. Siemens, Samsung..vs bakardım. Ama artık güzel bir marka oldu. Geçen yıl maddi sıkıntı yaşamadığım halde gidip Arçelik aldım.

Bu yıl yaşadıklarımızı, günlük hayatta şuna benzetiyorum. Enflasyon patlayınca Migrosun işi düşer, Bim-A101' in işi artar. Marka tüketiminden, private label ürünlere kayış olur.
    Üstadım seg, regal, vestel hepsi vesbe üretimi yani fark etmiyor hangisi satarsa satsın vesbe para kazanıyor.

Farklı markaların olması iyi, herkese hitap edebiliyorsunuz farklı gelir gruplarına hitap etmenin en pratik yolu bu. Vestel markasıyla ucuz ürün satmaktansa(ucuz insanlarda kalitesiz hissini uyandırabilir) farklı alt markalarda satış yapılıyor.

Vestelin dezantajı malesef sizde de gördüğüm insanlardaki önyargı ancak bu son yıllarda kırılıyor ve kırılmaya devam edecek..

Arçelik migros vestel ise a101 benzetmenize ise kesinlikle katılmadığımı, bunun önyargınızdan kaynaklandığımı söyleyebilirim.Vestel i de migros gibi görebilirsiniz bunu en az arçelik kadar haketmektedir.

Kararı size bırakmak için madem yatırım yapıyorsunuz:

- Vestel ve arçeliğin kurumsal web sitelerine girin ve ürettiği buzdolaplarını inceleyin.
    - Vaktiniz var ise cok gerekli olmamakla birlikte vestel youtube sayfasında üretilen son ürünleri inceleyebilirsiniz.

Söylediklerimi incelerseniz vestel e haksızlık ettiğinizi sizin de göreceğiniz düşünüyorum.

Vesbe birçok dünya markasına da üretim yapıyor, nedir bunun avantajı, know how. Farklı markalara yapılan üretim vestel için sektör için bilgi birikimi i arttiriyor. Yenilikçi ve dinamik bir şirket. Arçelik ise daha hantal malesef.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dostum, aklımdakini yazıya düzgün dökememişim anlaşılan. Serzenişini buna bağlıyorum.

Seg ve Regal markaları Vesbe' de üretiliyorsa süper haber. Ben bunların kendilerine özel fabrikaları olduğunu ve direk Vestel altında faaliyet gösterdiğini düşünmüştüm. Eğer Seg ve Regal ticari rakamları Vesbe' ye ekleniyorsa çok sevindim.

Migros - Bim/A101 olayında ise, Migrosu Arçelikle, Bim/A101' i Seg/Regal ile aynı kefeye koyuyorum (Vesteli değil).

Enflasyon patlayıp alım gücü düşünce, insanların "pahalı" gördükleri Migros yerine Bim/A101' e yönelmelerinin, Arçelik/Vestel yerine ise Seg/Regal' e yönlenmelerinin artacağını düşünmüştüm. Bu tabi büyük çapta bir durum değil ama illaki rakamlara yansır sanırım.

Diğer merak ettiğim konu şu. Vesbe güzel iş yaptığında Vestel' e katkıda bulunuyor. Peki tersi de olur mu? Mesela Vestel' in beyaz eşya hariç ticaretinde güzel işler başarırsa, ticari yönden olmasa da Vesbe' ye pozitif etki sağlar mı? Bunu sorma nedenim ise Vestel' in aynı zamanda teknoloji şirketi olması. Togg' a ortaklık, İha üretim, Nikel maden...vs

Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Üstadım seg, regal, vestel hepsi vesbe üretimi yani fark etmiyor hangisi satarsa satsın vesbe para kazanıyor.

Farklı markaların olması iyi, herkese hitap edebiliyorsunuz farklı gelir gruplarına hitap etmenin en pratik yolu bu. Vestel markasıyla ucuz ürün satmaktansa(ucuz insanlarda kalitesiz hissini uyandırabilir) farklı alt markalarda satış yapılıyor.

Vestelin dezantajı malesef sizde de gördüğüm insanlardaki önyargı ancak bu son yıllarda kırılıyor ve kırılmaya devam edecek..

Arçelik migros vestel ise a101 benzetmenize ise kesinlikle katılmadığımı, bunun önyargınızdan kaynaklandığımı söyleyebilirim.Vestel i de migros gibi görebilirsiniz bunu en az arçelik kadar haketmektedir.

Kararı size bırakmak için madem yatırım yapıyorsunuz:

- Vestel ve arçeliğin kurumsal web sitelerine girin ve ürettiği buzdolaplarını inceleyin.
    - Vaktiniz var ise cok gerekli olmamakla birlikte vestel youtube sayfasında üretilen son ürünleri inceleyebilirsiniz.

Söylediklerimi incelerseniz vestel e haksızlık ettiğinizi sizin de göreceğiniz düşünüyorum.

Vesbe birçok dünya markasına da üretim yapıyor, nedir bunun avantajı, know how. Farklı markalara yapılan üretim vestel için sektör için bilgi birikimi i arttiriyor. Yenilikçi ve dinamik bir şirket. Arçelik ise daha hantal malesef.

4. Vesbe temettü açıklama tarihleri:
    2018: 11 Nisan
    2019: 8 Nisan
    2020: 3 Haziran

Bu yıl da Nisana veya belki savaşın gidişatına göre ilk çeyrek bilanço sonrasına kalabilir açıklama.

5.  Alıntı Originally Posted by kalender Yazıyı Oku
    Vesbe temettü açıklama tarihleri:
    2018: 11 Nisan
    2019: 8 Nisan
    2020: 3 Haziran

Bu yıl da Nisana veya belki savaşın gidişatına göre ilk çeyrek bilanço sonrasına kalabilir açıklama.
    Üstad 2020 de bir yanlıslıkla olmasın, mayıs haziran ve temmuz da temettü almıstık diye hatırlıyorum ben

6.  Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Üstad 2020 de bir yanlıslıkla olmasın, mayıs haziran ve temmuz da temettü almıstık diye hatırlıyorum ben

2021 de kâr dağıtımını bilançoyla birlikte açıkladı ve 3 taksitte dağıttı. 2020 yılında yukarıda yazdığım gibi temettü dağıtım haberi Haziranda geldi.

7.  Alıntı Originally Posted by kalender Yazıyı Oku
    2021 de kâr dağıtımını bilançoyla birlikte açıkladı ve 3 taksitte dağıttı. 2020 yılında yukarıda yazdığım gibi temettü dağıtım haberi Haziranda geldi.
    Haklısınız, düzeltmiş olduk böylece, 2020 de pandemi oldugu için gecikme oldu muhtemelen.

8. Avrupa gelecek yıllarda savunma sanayi ne oldukça yüklü bir bütçe ayıracak. Aselsan ve Vestel bu durumdan faydalanabilir. Ayrıca petrol e bağımlılığı azaltmak için elektrikli araç geçişi hızlanabilir. Burada da EV charger üreten ve TOGG ortaklığı olan vestel fayda sağlayabilir

Sayfa 764/865 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •