Originally Posted by
Desperado
ben de paır trade yapıyorum zaman zaman... sız hangı hıssede ve neye gore belırlıyorsunuz alıp satacaklarınızı... teknık analız mı temel mı, ıkısı bırden mı...
hisse tarafında toplasan 10 farklı hissede işlem yapyorum.. aynı anda değil.. zaman içnde..
bunların içinde genelde (garan/akbnk), (garan/isctr) ve (krdmd/eregl) işlem yaptığım pair trade örnekleri..
aynı sektör olması önemli.. gelir kaynakları mümkün olduğunca benzer olduğunda bir çok belirsizliği elemek ve genel piyasa riskini (endeks) fazla önemsemeden sadece ikisine odaklanmak mümkün..
özellikle sürekli karlı hisseleri ve likit olanları seçiyorum.. çimentolarda ve otomotivde firsatlar muhakkak vardır.. ancak takip etmek zor...
teknik analiz ve temel beraber.. pair trade için özellikle benzer gelir kalemi ve karlı şirket şartlarını ön kabul yaptığımdan genelde teknik olarak basit biçimde overbought ve oversold noktalarda giriş yaparım..
sık yapmıyorum.. genelde hobi.. ama yüksek kar olasılığı arıyorum pozisyon açarken..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri