Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 768/1014 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778818868 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,137 - 6,144 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    sözünü geri al. ben sana yazmadım. genel yazıyorum. anlamak neden zor senin için? ama illa söylediğin şeyi hatırlamak istiyorsan bak şunu yazmışsın:

"Bu durumda ne yapıyorsun..Kendi vatandaslık görevini alıcının sırtına yüklüyorsun ve iyi vatandaş sorumlu vatandaş olmaya devam ediyorsun.."

bu toplumda olan bir yaklaşım. senin yaptığın sonucunu çıkarmıyorum ben. ama yapıyorsan elbette hoş değil.

müfteri kelimesini sana iade ediyorum. bu kısmı sen yukarıdakini silersen sileceğim.
    Genel yazıyorsun demek..Burada ikimizden başka yazan göremiyorum.

Hem sana demedim diyorsun hem de söylediğini hatırla diyorsun..

Bu yukarda yazdığımda ne var..Yapılanı elestiriyorum.Devlete vergi ödeniyor ama bir kişinin sırtına yükleniyor.Burada vergi vermemeyi teşvik etmek var mı? Bir daha oku.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

2. Hisar06 sana bir yazı yazdı anlamadın.Bu arkadasta evin degerini düşük göstererek "katakulli" mi yapmış oluyor..?

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

vergi vermemek/az vermek için bilinçli eylem yapan herkes katakulli yapmış oluyor. bu oldukça net.

toplumun bir kesiminin veya çoğunun bunu yapıyor olması gerçeği değiştirmez.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    sözünü geri al. ben sana yazmadım. genel yazıyorum. anlamak neden zor senin için? ama illa söylediğin şeyi hatırlamak istiyorsan bak şunu yazmışsın:

"Bu durumda ne yapıyorsun..Kendi vatandaslık görevini alıcının sırtına yüklüyorsun ve iyi vatandaş sorumlu vatandaş olmaya devam ediyorsun.."

bu toplumda olan bir yaklaşım. vergi vermemeyi meziyet olarak sunan bir yaklaşım bu AÇIKÇA. senin yaptığın sonucunu çıkarmıyorum ben. ama yapıyorsan elbette hoş değil.

müfteri kelimesini sana iade ediyorum. bu kısmı sen yukarıdakini silersen sileceğim.
    burada oldukça net açıklamışım. olayı genel irdeliyorum. ama sen ısrar ettiğin için senin yaptığın beyanıda alıntıladım. ama bunu yaparken bile bunu senin genel toplum davranışına örnek olarak verdiğini söylüyorum. bunu nasıl anlıyoruz: şöyle demişim:

"bu toplumda olan bir yaklaşım. vergi vermemeyi meziyet olarak sunan bir yaklaşım bu AÇIKÇA. senin yaptığın sonucunu çıkarmıyorum ben. ama yapıyorsan elbette hoş değil."
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Tapu harcından bahsediyorsanız, kanun alıcı ve satıcı binde 3 demiyor malesef yanlışınız var.
    Alıcı ve satıcı yüzde 2 şer (%2) diyor.
    Artı 300-500 tl. döner sermaye ödemesi.
    Doğru söylüyorsunuz.Yazınızı yeni gördüm.Öncesinde de düzelttim.

Bu sene Eylül'e kadar bir kanun cıkartılıp yüzde 1.5-1.5 toplamda 3 olarak güncellenmişti..Ordan karıştırdım.

turkeyin durumu..

uzadıkça buda. kısaldıkça sula.

ölümü gösterip sıtmaya razı et.

çoğalılabilir..

seç beğen.

gözünü seveyim reklamcılığın..

abd dekiler bugün gündem ne diye googlede arayanların listesi 1000 kişi geçmiyor.

abd deki gümdem umurlarında değil. herkes kendi hayatına bakıyor.

tr de ise dakika başı üst akıl nasıl alt üst edilir. birazdann... tiyo lar.

7/24/365

yazık memlekete be.

netice: olay oldukça net. vergi az vermek için emlağın değerini az göstermek katakulli yapmaktır. toplumda genel bir eğilim olması gerçeği değiştirmiyor. vergi konusunda zamanında ve eksiksiz ödeme kültürünün parodileştirilmesi toplumda sıkça gördüğümüz ama ahlak zaafiyeti içeren bir şablondur. esasen sözde değil özde milliyetçiliğin temeli vergini vermektir.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    netice: olay oldukça net. vergi az vermek için emlağın değerini az göstermek katakulli yapmaktır. toplumda genel bir eğilim olması gerçeği değiştirmiyor. vergi konusunda zamanında ve eksiksiz ödeme kültürünün parodileştirilmesi toplumda sıkça gördüğümüz ama ahlak zaafiyeti içeren bir şablondur. esasen sözde değil özde milliyetçiliğin temeli vergini vermektir.
    dolaylı yoldan herkesi milliyetçi yaptılar zaten

Sayfa 768/1014 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778818868 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •