Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 767/1014 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,129 - 6,136 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    dediklerinize şunu eklemek isterim. burada bahsedilen temel alım-satım kuralları. burada daha başlangıçta ve bilinçli yapılan "değeri eksik bildirme" mevzusu konuşuluyor. yani bunu piyasada yapanlar bilmedikleri için değil, bilakis bildikleri için emlağın değerini daha düşük gösteriyorlar. konu bu . ve bu takdir edersiniz ki avukat filan gerektiren bir şey değil. rutin bir konu. zaten emlak-alım satımı gayet rutin olarak sürüyor memlekette. alım-satımın temel esaslarını madde madde yazsak bir sayfayı zor doldururuz.
    Aslında temelde aynı şeyleri söylüyoruz. Lakin Ülkenin kültürel yapısını, eğitim durumunu hatta bölgesel eğilimlerini göz ardı ediyoruz. Bu manada bizzat yaşadığım olay var. 2014 yılında çok beğendiğim bir daireyi aldım. Oturum olduğu ve eski bir semt olduğundan fiyatları biliyordum. Adam satış protokolü yaparken dairenin gerçek değerini yazdı ve imzaladık. Bu durumda tapu da bu fiyat üzerinden alım satım ödeyeceğimi ( iki tarafın masrafını da ben ödeyeceğim ) bildiğimden paramı denkleştirdim. Tapu da adam Belediye rayiç değeri yazdırdı. Tapu memurunun önünde tartıştık. '' Kardeşim ben ödeyeceğim, gerçek değerini neden gizliyorsun '' dediğimde , adam '' yahu ben bu daireyi geçen yıl aldım. Sen alım satım ödeyeceksin, sonra ben %20 kazanç vergisi ödeyeceğim '' dedi. İşte ben o anda öğrendim bu mevzuyu. Nasıl olsa en az 15 yıl oturacağım diye üstelemedim aldım. 6 ay sonra apartmanda oturulması mümkün olmayacak durumlar oluştu. Vergi konusunu da bildiğimden kara kara düşünmeye başladım.

Ya 5 yıl kiraya vererek bekletecektim, ya da vergiyi göze alarak satacaktım. Ben sattım ve gerçek değerini beyan ettim. 4500 tl. vergi çıktı ve bir yıl sonra tahakkuk etti. Yine de kirada bekletmekten karlı çıktım. Piyasa düşmeden sattım. Dolar alarak üstüne de kazandım.

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    brsci, herhangi birisinin konuyu şimdi öğrenmesi konumuz değil. hayatta her şeyi bilmek mümkün değil.

önemli olan konunun oldukça basit olması. alım-satım yapmaya karar veren kişi bir sayfayı zor dolduracak temel kuralları öğrenmeden alım-satım yapıyorsa her türlü zarara katlanacak. dikkat et, "alım satım yapmaya karar veren" kişiden bahsediyoruz. bu kişi 100 bin tl ve üstü mertebelerde bir ev alım-satımına karar veriyor. sokaktaki alakasız adamdan bahsetmiyoruz.
    Yani ben ev alacak olsam herşeyi öğrenirim diyorsun..Çok güzel tebrik ederim.Fakat Türkiyedeki bütün vatandaşların sizin gibi olması mümkün değil.Her vatandaşın bilinçli olması düşünülemez.Örneğin tapuda vatandaş imza atıyor ama neye nasıl imza attığını bilmiyor.Vatandaşa burada net bir şekilde durum tebliğ edilmeli.Hatta kendi el yazısıyla yazdırılıp imzalatılmalı.Aksi takdirde emlakçının oyununa gelinebilir, kulaktan duyma bilgilerle yanlış iş yapılabilir.Bakınız bankalar bu işi yapmaya başladı.Çünkü hukuk böyle olması gerektiğine karar verdi.

Yukarda arkadaş yazmış avukat bile yanlış yaptı diye evet ben de benzerlerini çok gördüm.İşte pişmanlık af vb..yasalar bunun için var..Bunlar tamamen demokrasinin gereğidir.

Şimdi burada zaten bir ahlaksızlık yok.Adam yanlışı farkediyor.İster kasıtlı ister kasıtsız olsun ve ödemediği vergiyi ödüyor..Bunda ne gibi bir kötülük olabilir?

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

bilinçli biçimde az vergi vermek için bazı katakulli hareketlerde bulunmak evet "kötülük" kapsamındadır.
    başkasının hakkını yemektir bu, toplumun diğer kesimlerine vergi yüklenmesine neden olursun.

evin değerini az göstermek bilinçli yapılan bir şeydir kimse kimseyi kandırmasın.

bunu emlakçı yapıyorsa da bu böyledir, evi alan yapıyorsa da.

ve demokrasi gereği olan vergiyi eksiksiz ve zamanında vermek için gayret etmektir. katakulli yapmak "gayret" ve iyi niyet kapsamında değerlendirilemez.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Aslında temelde aynı şeyleri söylüyoruz. Lakin Ülkenin kültürel yapısını, eğitim durumunu hatta bölgesel eğilimlerini göz ardı ediyoruz. Bu manada bizzat yaşadığım olay var. 2014 yılında çok beğendiğim bir daireyi aldım. Bu durumda tapu da bu fiyat üzerinden alım satım ödeyeceğimi ( iki tarafın masrafını da ben ödeyeceğim )
    Kanun alıcı ve satıcı binde 20 diyor herkes de bilir ama Türkiye şartlarında yabancılar hariç ev satan hiç kimse bu meblağı ödemez.Ha bir de discretus..[emoji1] Ödedim diyen varsa alnından öperim.Bu durumda ne yapıyorsun..Kendi vatandaslık görevini alıcının sırtına yüklüyorsun ve iyi vatandaş sorumlu vatandaş olmaya devam ediyorsun..

Son düzenleme : brsci; 24-12-2017 saat: 23:15.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

bu vergi konusunu hala basitleştiren ve vermemeyi meziyetmiş gibi sunan yaklaşımlar var. yine seküler ahlak konusuna geliyoruz. yani daha doğrusu toplumda bunun eksikliğine. bilinçli biçimde bu vergiyi vermemek için katakulli (***) yapmak istediğin kadar başkasının sırtına yık, uygulayan kişinin ahlak kavramında sıkıntılar olduğunu gösterir.

(***) Yalan dolan, oyun, tuzak, düzen (TDK tanımı)
    Son düzenleme : discretus; 24-12-2017 saat: 23:14.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu vergi konusunu hala basitleştiren ve vermemeyi meziyetmiş gibi sunan yaklaşımlar var. yine seküler ahlak konusuna geliyoruz. yani daha doğrusu toplumda bunun eksikliğine. bilinçli biçimde bu vergiyi vermemek için katakulli (***) yapmak istediğin kadar başkasının sırtına yık, uygulayan kişinin ahlak kavramında sıkıntılar olduğunu gösterir.

(***) Yalan dolan, oyun, tuzak, düzen (TDK tanımı)
    Okuduğunu anlamadığın gibi çarpıtmakta üzerine yok..Vergi vermemeyi meziyetmiş gibi sunan bir adet cümlemi getir buraya.Getiremezsen müfterisin..

7.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Kanun alıcı ve satıcı binde 3 diyor herkes de bilir ama Türkiye şartlarında yabancılar hariç ev satan hiç kimse bu meblağı ödemez.Ha bir de discretus..[emoji1] Ödedim diyen varsa alnından öperim.Bu durumda ne yapıyorsun..Kendi vatandaslık görevini alıcının sırtına yüklüyorsun ve iyi vatandaş sorumlu vatandaş olmaya devam ediyorsun..

Tapu harcından bahsediyorsanız, kanun alıcı ve satıcı binde 3 demiyor malesef yanlışınız var.
    Alıcı ve satıcı yüzde 2 şer (%2) diyor.
    Artı 300-500 tl. döner sermaye ödemesi.

Geçen hafta, 14 ay önce projeden girdiğim dairelerin tapusunu aldım oradan biliyorum.
    Ancak, (zaten sözleşmemiz de öyle idi) bu masrafın tamamını alıcı öder, bu hep böyledir.
    (Bu muhabbete takılanların bu alışverişleri daha önce pek yapmadıklarını tahmin ediyorum, satarken de alıcıya baştan bunu söyler ya da sözleşmeye yazarsın, bu kadar.)
    Hatta iskan masrafını da ben ödeyeceğim sözleşmemiz gereği.
    Rahatsız değilim kabul ederek sözleşme imzaladım. Bana göre çok ucuza malettim genel olarak çünkü.
    220 dairelik bir proje. Şimdi bakıyorum, sahibinden de lansman fiyatının %70-80, benim maliyetimin ise %110-120 üzerine satılığa çıkaranlar var. Mümkün değil, fiyatları şişik yazıyorlar, ama yine de ölü yatırım değil bence, memnunum. Allaha bin şükür. Allah herkese nasip etsin.
    Kiraya vermeyi falan da düşünmüyorum. Daire başına aylık 80-100 tl aidat, yıllık 1000 tl. gibi yakıt masrafı olacak. Mütevazi bir arabaya biniyorum, ben bunu yaparken bir arkadaşım yakışıklı bir araba aldı, yıllık vergisi 3 bin tl, kaskosu 2 bin tl olacakmış tek arabanın. Yani şunu demek istiyorum; emlak alınca elbet bir masrafı olacak, millet arabasına harcıyor fazlasını.

Ayrıca,dikkatimi çeken nokta, bu başlıkta emlak yatırımına olumsuz yaklaşanların hemen hemen tamamının bunu negatif İstanbul örneği üzerinden savunmaları. Tamam İstanbul çok önemli ve Türkiyenin lokomatifi v.s. ancak ülkenin çeşitli yerlerinde durum pek öyle olmayabilir diye düşünüyorum ben. Misal, benim yatırımım Ege de Organize sanayi bölgesinin kurulumuyla 3-4 yıl içinde 10-12 bin kişilik ilave istihdamın gerçekleşeceği, artı 4 yeni fakültenin açıldığı bir ilçe.
    Markalı projeler konusundaki kaygıların ise tamamına katılıyorum ve çok ayrıntı öğrendim buradan.
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Okuduğunu anlamadığın gibi çarpıtmakta üzerine yok..Vergi vermemeyi meziyetmiş gibi sunan bir adet cümlemi getir buraya.Getiremezsen müfterisin..

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Kanun alıcı ve satıcı binde 20 diyor herkes de bilir ama Türkiye şartlarında yabancılar hariç ev satan hiç kimse bu meblağı ödemez.Ha bir de discretus..[emoji1] Ödedim diyen varsa alnından öperim.Bu durumda ne yapıyorsun..Kendi vatandaslık görevini alıcının sırtına yüklüyorsun ve iyi vatandaş sorumlu vatandaş olmaya devam ediyorsun..

sözünü geri al. ben sana yazmadım. genel yazıyorum. anlamak neden zor senin için? ama illa söylediğin şeyi hatırlamak istiyorsan bak şunu yazmışsın:

"Bu durumda ne yapıyorsun..Kendi vatandaslık görevini alıcının sırtına yüklüyorsun ve iyi vatandaş sorumlu vatandaş olmaya devam ediyorsun.."

bu toplumda olan bir yaklaşım. vergi vermemeyi meziyet olarak sunan bir yaklaşım bu AÇIKÇA. senin yaptığın sonucunu çıkarmıyorum ben. ama yapıyorsan elbette hoş değil.

müfteri kelimesini sana iade ediyorum. bu kısmı sen yukarıdakini silersen sileceğim.

Sayfa 767/1014 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •