Sayfa 77/241 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon
Arama sonucu : 1925 madde; 609 - 616 arası.

Konu: VIOP Spekülasyonu

1. Eğer yukarıya reaksiyon 134.000 seviyesini aşarsa tırmanışa döner ve 133.250 seviyesi görülebilir.

Ancak 133.250 üzeri günün en cazip satış bölgesi olacaktır.

Sonrasında tekrar aşağıya gelirken hedef 133.750 desteğinin kırılışı olacak.

Bu bir yukarıya reaksiyon yaşanması durumunda gözlemlenebilecek teorik senaryodur.

Çaparinin bütün iğnelerini doldurmak için arada bir çekip tekrar bırakırlar.

2. Bu hafta satış baskısı altında sıkışık bir hafta oldu. Önümüzdeki hafta düşük bir açılış SAT sinyali olabilir.

3. Günlük kontrat işlemleri yapanlardan bir grup her gün para kazanabilir. Bunlar dikkatlidir, bakması gereken noktalara bakarlar.

Bu kazananlar grubu nadiren para kaybederler.

Günlük kontrat işlemleri yapanlardan bir grup da her gün para kaybeder. Bunlar dikkat etmeye çalışırlar, fakat hep bir terslik olur, aslında bakılması gereken noktalara bakmıyorlar muhakkak.

Bu kaybedenler grubu nadiren para kazanırlar.

Bu yapı kolay kolay değişmez. Nedeni de kazananlar piyasayı çözmüştür (ineği sağmasını öğrenmiştir); buna rağmen çok dikkatli ve yavaştırlar. Kendilerine güvenirler, ama piyasaya asla güvenmezler.

Kaybedenler ise kendilerinde olan tersliği bir türlü kavrayamaz, bir an önce kazanç sağlamak için aynı hataları yapar durur. Çok fazla işlem yaparak çözümün geleceğini düşünür.

Kaybedenin aynı yolda ısrarı kendisine ve öğrendiklerine çok fazla güvenmesinden ve inatçılığından kaynaklanır.

Yeterince uzun süre inatçılığını sürdürürse bir gün olayı çözebilir, fakat bu sürede haliyle çok para kaybedebilir.

Genelde kaybeden için işlem yaparken yüksek bir sermaye kullanmak olayı çözmeye yardımcı olmaz, hatta daha da içinden çıkılmaz hale götürür.

Ben çok az bir şeyler öğrenmiş, çok yetersiz olmasına rağmen gün içerisinde sürekli 100 kontrat alış / satış işlemleri yapanlar gördüm.

Zaten yeni başlayan 10 kontrat ile çalışmaya başlıyor.

Başlangıçta önemli olan günde kaç puan kazandığımız ve istisna günler hariç sürekli kazanıp kazanamadığımızdır.

Bunu test için 1-2 kontrat ile de çalışma yapılabilir.

Hangi grupta olduğumuz gerçeğini kavramak da daha sonra bir o kadar önemlidir.

Başarılı olan azınlıktaki bir grubun içerisine dahil olmak kolay değil. Zapt edemediğimiz insani yanlarımız ve gerçek bilgiye henüz ulaşamadığımız gerçeği bunu engeller.
    Son düzenleme : High Voltage; 29-07-2017 saat: 12:01.

4. Bugün dışarıdaydım. Şimdi bakıyorum, longa çalışma heveslisi olunacak bir güne benzemiyor.

5. Geçtiğimiz hafta oldukça sıkışık geçti, bu hafta aynısını bekleyemiyorum, biraz daha hareketlilik umuyorum.

6. Düşük açılmadık bugün, shortçular açısından burada bir sıkıntı var.

134.250 biraz güçlü bir direnç. Orayı aşmaya yeltenecek mi, göreceğiz.

7. Sıkışıklık ön görmekteyim. Önümü daha iyi görmek istiyorum.

133.750 denge noktası olabilir, altında aşağıya, üstünde yukarıya düşünebiliriz.

8. 132.750 Seviyesine kadar düzeltme yaşanacak olursa yeni satış fırsatını kollamak lazım.

132.750 direnç görevi görmez ise 134.000 seviyesi görülebilir.

131 Destek seviyesidir ve çok rahatlıkla görülebilir.

Genel trend aşağıya döndü. Trendin tekrar yukarıya döndüğünü fark etmeden long açmak için piyasaya fazla güvenmemek lazım.

Sadece reaksiyonlarda spekülatif yararlanma işlemi maksadıyla olabilir.

Sayfa 77/241 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •