Artan

11,44 10 18:10
253,00 10 18:10
221,10 10 18:10
43,34 10 18:10
127,60 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

120,60 -10 18:10
45,00 -10 18:10
7,03 -9.99 18:10
33,34 -9.99 18:10
27,26 -9.97 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.255.695.986,50 18:10
8.740.860.661,40 18:10
8.691.701.587,58 18:10
7.807.476.038,38 18:10
7.549.236.341,52 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 77/473 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon
Arama sonucu : 3777 madde; 609 - 616 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Ayrıca hocam o youtube kanallarındaki kişilerin hepsi olmasada birçoğu yaşamlarını abartı yapıyor bence. Benim çocuklarda yurtdışında yaşayan bazı aileleri izliyor ve yurtdışında yaşamaya hevesleniyorlar ama işin aslı hiçte öyle değil. Mesela dayımın kızı Almanyada opel fabrikasinda. Gece 3 te kalkmak zorundayım. 32 yıldır para biriktirmek için simit dahi almadık diyor. Biriken paranın aslı astarıda yok sanırım. Çünkü buradaki miraslardan 2 yada 3 yılda bir satıp duruyorlar. Ama gel de bizim haylazlara bunu anlat. Kafayı takmışlar yurtdışı diye. Saadete gelecek olursak artık bende youtube da yemek tarifleri hariç kimsenin yaşantısına ve yaptığına inanasım gelmiyor valla. Saygılar
    Valla yurtışında onlarca akrabam var. Her biri çok iyi şartlarda yaşıyor. Amcam burada mcdonalds da calısıyordu. Vasıfsız ilkokul mezunu. Evlendi orada bir kızla (akraba ile). 25 sene geçti. Şimdi oğlu oturdukları apartmanı alacak. Kızı dünyayı geziyor. Amcam tekel bayii açtı...

Halam vasıfsız idi. Evlendi gitti. 3 çocuğu var. Geçen sene pandemide yapılan yardımlar ile izmirde daire aldı.

Bir kuzenim vasıfsız. Çalışmıyor. 3 cocugu var. eşi çalışıyor. 3 müstakil ev aldılar.

Teyzem 25-30 sene çalıştı. TR'den onlarca ev,villa, arsa aldı.

Eski nesil sadece para biriktiriyor idi, yeni nesil dünyayı geziyor.

Kuzenlerim yılda 6-8 hafta tatil yapıyor, dünyanın farklı bölgelerinde. Bu saydıklarımın da cogu vasıfsız işçi. Herhalde 300-400 tane akrabam var, içerisinde universite okumuş 3-4 kişi vardır.

2.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Valla yurtışında onlarca akrabam var. Her biri çok iyi şartlarda yaşıyor. Amcam burada mcdonalds da calısıyordu. Vasıfsız ilkokul mezunu. Evlendi orada bir kızla (akraba ile). 25 sene geçti. Şimdi oğlu oturdukları apartmanı alacak. Kızı dünyayı geziyor. Amcam tekel bayii açtı...

Halam vasıfsız idi. Evlendi gitti. 3 çocuğu var. Geçen sene pandemide yapılan yardımlar ile izmirde daire aldı.

Bir kuzenim vasıfsız. Çalışmıyor. 3 cocugu var. eşi çalışıyor. 3 müstakil ev aldılar.

Kuzenlerim yılda 6-8 hafta tatil yapıyor, dünyanın farklı bölgelerinde. Bu saydıklarımın da cogu vasıfsız işçi. Herhalde 300-400 tane akrabam var, içerisinde universite okumuş 3-4 kişi vardır.
    siz vasıfsızlardan örnek vermişsiniz ben de vasıflılardan örnek vereyim.

lise arkadaşlarımın bazısı üni bittiği gibi Avrupa ya gitti yaklaşık 15 yıldır oralarda çalışıyorlar.

şef mühendis veya kısım müdürü diyebileceğiniz pozisyondalar.

ortak yatırım fikirleri için bir telegram grubu var konuşulan konu Antalya dan otel mi alalım Kadıköy den apartman mı alalım.

bana da ortaklık teklif ettiler sağolsunlar sağolun dedim ev kredisi ödüyorum inşallah beş yıl sonra İstanbul un kenar mahallesinde bir evim olacak.

Avrupa da refah devleti geride kaldı yeni nesil için nispeten zorlu bir hayat var ama bizimle kıyaslanamaz hiçbir şekilde.

3. Leyn bizim oğlanlar. Kızancıklar. Ne beklersiniz burada beyaa. O kadar zengin akrabalar herhalde sizinde elinizden tutarlar. Bırakın burayı biz bekleriz. Güle güle hayırlı yolculuklar. Allah'a emanet olun.Saygılar

4.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku

Bu hikayeleri o kadar cok duydumki

Sonra bu sozkonusu akraba gelir Almanyadan soyle 1-2 konusursun baslar Turkiye cennet ah donebilsek ah ne guzel Turkiye diye

Ve konusma ilerler anlarsinki hepsi ezik hepsi 2. sinif hepsi insanliktan cikmis. Yaptiklari isler ayak isleri

Ama ellerine ayda 2-3 bin euro sikistirinca heyecanlaniyorlar Turkiyede buyuk para tabi. Benim yanimda bi ikisi gelip hava atmaya kalkti aninda agizlarinin payini verdim. 30 yildir yurtdisindayim maval anlatmasinlar bana

Eline vermisler alman pasaportunu kendini lord zannediyor

Koyluye kapiciya taksiz soforune hava atsinlar benim yanima gelmesinler aglatirim onlari. Biraz dokunsan hepsi agliyor.

18 yil boyunca ayni tuvaleti temizleyen ve icinden cikmayan Turkler tanidim havalimanlarinda

Daha hicbir sey sormadim hicbir sey soylemedim hemen cebinden Alman pasaportunu cikariyor yok Adana nin koyunde ev yaptirmis onu gosteriyor oglu meslek okuluna gidiyormusta bilmemne

2. sinif her zaman 2. siniftir
    Son düzenleme : bisikletci; 07-04-2022 saat: 20:18.

5. bnisikletci, yaptigin terbiyetsizlik ve hakarete simdilik forumun huzuru icin cevab vermiyorum ve yönetime bildirdim, eger üyeligin silinmeyip burada yazmaya devam edersen senin gibi haman böcegine verecegim cevabi cok iyi biliyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Aynen öyle demek istedim kardeş. Rahat değiller yani. Mark alırken iyiydik. Ne zaman euroya geçtik hep cepten yemeye başladık diyorlar. Mesela eskiden arabaları kendilerinindi şimdi kiralayıp geliyorlar. Oranın vatandaşı oldular bazı kamu haklarından yararlanmak için öyle gerekiyormuş. Hatırlarsınız belki yaşınız müsaitmi bilmiyorum. 70 lerde 80 lerde Almanya ya kız vermek moda idi. Ablam her zaman onu der o modanın kurbanı oldum ben der. Valla hocam belki ben biraz sığ düşünüyor olabilirim ama vatan toprağı gibisi hatta Türkiye gibisi yok benim için. Varsın ben mercedese binmeyeyim ama burada yasayayım inanki. Aha bizler buradayız açmıyız sanki. Sabah tarlaya memurlardan bile sonra saat 10 da gittim işimi gördüm saat 14 te evdeyim. Kendi işin gibisi varmı. Şimdi vur kafayı iftara kadar yat mesela. Lafı uzattım yine. Kusura bakmayın. Saygılar
    Ne kadar guzel anlatmissiniz

Meselenin ozunde 2. sinif insan olmak var. Almanlarin calismayacagi islerde calisiyorlar. Ayni olay Amerika icinde gecerli. Maalesef dunyanin heryerinde Turk insani cogunlukla boyle. Bende yurtdisina ciktigimda inanamamistim cunku Turkiyede boyle insanlar hic gormemistik. Bu tur insanlar genelde dindar ve AKP li oluyor.

7. bak b.kböceği, tuvaleti temizleyerek helalilden kazancını sağlayan insan(ları)ı aşağılamak, hor ve 2. sınıf insan olarak görmek senin gibi kendisini beğenmiş yobaz, burnu havada ve insanlık sınıfına giremiyecek bir b.kböceğisin. anlaşılan senin o havali burnunu gurbetçi kendi b.kuna sürtmüs ama yetersiz kalmiş, o burnunu gurbetçinin b.kuna iyice sürtmek lazimki belki o zaman insanlıkda sınıf kademesine gire bilesin.

60 yıldan bu yana gurbetçiler Türkiye´ye cok büyük maddi destek vermiştir ve vermeyede devam ediyorlar.
    senin 2. sınıf olarak gördüğün gurbetciler Almanya´da 100.000 üzerinde iş insanı bulunuyor, 500.000 üzerinde çalışanı ve 55 milyar Euro ciro ile Almanyanın refahına ve ekonomik gelişmesine katkı sağlıyor.
    her gecen gün okuyan ve

belkide koluna vurulan corona aşısı diye adlandırdığın bir Gurbetçinin bulduğu aşıdır.

herkes oy kullanmakta özgürdür ve hangi partiye oy vereceğine karismak senin gibi b.kböceklerin haddine değil.

şimdi kendi pisliğine çekil ve kudurarak ağla b.kböceği.

8. Arkadaşlar lütfen herkes sakin olsun. Ve kimse kimseye rica ediyorum artık kötü söz yazmasın. Bu konuyu kapatalım. Herkes yaşadığı yerde memnun olduğu sürece mesele yok. İyi yada kötü herkesin bir kez yaşayacağı hayatı var. Bizlerde saygı duyalım. Ayrıca burası bildiğiniz üzere emeklilik forumu. Ve bizler bu konu hakkında yorumlar yazalım. Bakın burada hepimiz kardeşçe ne güzel fikirler ortaya koyuyoruz. Lütfen seviyeyi düşürmeyelim. Herkese çok çok saygılar.

Sayfa 77/473 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •