Sayfa 77/345 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon
Arama sonucu : 2753 madde; 609 - 616 arası.

Konu: CWENE - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

1. Arsa yok arsa olsa dağ taş olan hazine arazileri bu işe ayrılabilinir
    Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir

2. para borsadan çıkıp kkm ye gidince de borsada işlem hacmi çok düşüyor...işlem hacmi düştüğü için de baba hisseler pek gidemiyor...daha doğrusu para çoğu hisselerden çıkıyor...bu aralar sadece daha sığ olan ve bilanço olarak çok daha iyi olan enerji hisselerine para girişi oluyor...yatırımcılar en çok bunlara ilgi gösteriyor...özelikle de yeni arz olmuş olanlara...

seçimden sonra nisbeten istikrar olacağı için borsanın canlanmasını bekliyorum..ama bu canlılık sınırlı olacaktır...güçlü endeks çıkışları için kkm den para çıkışı olması ve o paranın borsaya gelmesi lazım..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. Monu kristal panel mono

4. Smrtg devre kesti bunuda aynı yere çekmeye çalışıyorlar ama bunun anlaşmaları dolar onunki TL smrtg o anlaşmadan zarar yazacak ikisini bir tutmayın aldanırsınız

5. eupwr sermayesi 220 000 milyon tl yıllık 2 116 375 milyar hasılatı var geçen sene 3 aylık 352 milyon hasılatı bu sene ki hasılat 741 milyon dan düşünce 389 milyon hasılatı yıllık hasılata ileve edince toplam hasılat 2 505 milyar oluyor 220 milyon sermaye ye bölünce lot başına 11 38 tl lik hasılat üretmiş oluyor 79 50 cari fiyatı 11 38 bölünce 6.98 mislinde işlem görüyor .
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    swene sermayesi 123 750 milyon tl yıllık 4 754 milyar hasılatı var geçen sene 3 aylık hasılat 458 milyon bu sene 3 aylık hasılat 1 645 milyar geçen seneki hasılatı 1 645 den düşünce 1 187 milyarı yıllık hasılata ilave edince toplam 5 941 milyar oluyor
    bu hasılatı sermaye 123 750 milyona bölünce lot başına 48 00 tl lik hasılat yapıyor carı fiyat 139 00 tl lot başı 48 00 bölünce
    2.89 mislinden işlem yapıyor . eupwr 6 98 misli olunca % swene den % 1.41.5 daha pahalı her ikisi de aynı işi yapıyor borcu az olan öz sermayesi güçlü olan kar marjı biraz daha fazla olur . bir yerde okumuştum amerikada iyi kar marjı ile çalışan şirketlerin hasılatının lot başı 3 /4 mislinin üzeri balon olarak tanımlıyorlar
    türkiyede ekonominin bozuk olmasında dolayı kar marjına göre 1,5 / 2 gibi geleceğini satın alsa 3 gibi felan olur akrasif büyümesi olsa 4 misli olsun 6 / 7 / 8 misli olanlar çok pahalı oluyor elimde borusan var çok öncelerden 8 / 10 senelik en son aldıklarım 25 00 tl maliyetli geçen sene 6 aylık dan sonra hasılatı akresif büyüdü sermayeye göre hasılatın lot başı fiyatı 183 20 tl yani fiyatı 1 mislinde işlem görüyor bu senede akresif büyümesi devam edecek .
    F/ K oranı ve defter değeri favök de bakıyorum defter değeri eski şirketlerde yeniden değerlemesi eksik olanlar var hesap tutmuyor f / k oranı şirketin kur farkı yok yeniden değerleme esas faaliyetinde diğer gelirler karı şişiriyorlar f / oranı düşük çıkıyor fiyatını yükseltip çakıyorlar kar deyince esas faaliyet karına bakarım şirket yatırım yapmıştır çok finansman gideri vardır kar az gelir f / k oranı tutmaz o zaman hasılatına cirosuna bakarım
    yatırım tavsiyesi değildir

6. Bofa algosu dün 139 dan aldinbugun 138 den satıyor standart mal al silkele mevzuları, gesanda neler çektirdiler bu dususler daha kulağa damla gelir.

7. 10 dakikalık grafik . y t d

Sayfa 77/345 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •