Bir iyi habere denk geldim. Goody katılım endeksine alınmış.
33 şirket endekse girerken 65 şirket çıkartılmış. Seçim şansı daraldığı için de güzel.
https://x.com/koc_ibrahim_koc/status...11056005329319
Bir iyi habere denk geldim. Goody katılım endeksine alınmış.
33 şirket endekse girerken 65 şirket çıkartılmış. Seçim şansı daraldığı için de güzel.
https://x.com/koc_ibrahim_koc/status...11056005329319
https://borsacaddesi.b-cdn.net/27-Ka...024-GOODY.webp
--iyi para girişine rağmen eksi kapatmış!!!, nasıl becermişler ise?
--bugün de an itibarı ile %5 yükselmiş....2. çeyrek bilanço sonrası iki gün sert aşağı basıp milleti döktükten sonra götürdüler...3. çeyrek bilançosu 2. çeyrek bilançosundan çok da iyi değil...büyük oyuncular istedikleri yöne istedikleri zaman götürüyorlar...
--önce hisse gider sonra haber gelir...muhtemelen kimya bölümünü sattılar...mevcut hali ile bu kadar yükselmesi zor...
--hissede uzun sürredir (1 aydan fazla) emeklilik fonları satmayı durdurdu...yatırım fonları da son bir aydır durdurdu gibi...
--piyasada son zamanlarda çok az bir lot değişimi ile alt sat sat al yapılıyor...bıktırma-bezdirmem mi?, büyük miktarda satış düşmesini mi bekliyorlar ?...
--30 eylülde kg ı 215 cent yolan kauçuk bugün 187 ye düşmüş...çelik fiyatları da son bir aydır düşüşte... maliyetler de düşüyor...
--bu sene kış da erken geldi..
--hazirandan beri fabrikalar kesintisiz çalışıyor (önceleri haftada 6 gün idi), envanter ayarlaması bahanesi ile uzun süreli durma da olmadı...üretim de iyi gidiyor sanırım...
--ben 3. çeyrek bilançoda karartma yapıldığını tahmin ediyorum...(satışların sonraki döneme kaydırılması, maliyetlerin yükseltilmesi vs gibi)...bunlar zor şeyler değil...
........haz. sonu....eylül sonu.....27.kasım
euro=35.1917--- 38.0865------ 36.4026
dolar=32.8853-----34.1514------34.6351
30.eylül itibarı ile net bilanço yabancı para pozisyonu
.......TL..................dolar ..............euro
(4.099.226.034) (19.559.645) (89.515.396)
--GOODYEAR ın döviz bazında finansal borcu yok....yabancı para pozisyonu ticari alacak ve borçlardan ...
--gelir tablosunda esas faaliyetlerden diğer gelirler ve giderler kaleminde yer alıyor...buradaki rakamın %90-95i kur farkından geliyor...
--euro/dolar paritesinin yıl sonuna doğru eşitlenmesi bekleniyor...böyle olursa kur farkından epey esas faaliyet karı yazar...
(--3. çeyrekte 365 milyon TL esas faaliyet zararı--ezici çoğunluğu kur farkı kaynaklı)...
Son düzenleme : ft-2; 28-11-2024 saat: 01:14.
...biraz nostalji
--not= şirketin sahip olduğu hisselerin %8-9 rasındaki kısmı kendine ait bağlı ortaklıklardan satın almış(bunu getirmedim)
--şirketin sahip olduğu borsada işlem görebilir kesimi olan (yaklaşık %24) lotların %15 i KOÇ holding-aile üyelerinden; geri kalanı iştiraklerinden elde edilmiş...oyak-axa sigortanınkiler borsada ve yurtdışı fonlara satmış, diğer kısımlar da 2003-2009 yıllarında takasbanka işlem görebilir statüsüne küçük yatırımcılardan geçmiştir...fiili dolaşımdaki oran yaklaşık %25...bunun da %10 u unutulmuş-miras falan olabilir gerçekte fiili dolaşım %15 civarında olduğunu tahmin ediyorum...
--ANA şirkettteki %24 civarındaki hisse yabancı takasında (işlem görmüyor)...
Son düzenleme : ft-2; 28-11-2024 saat: 08:29.
Yer İmleri