Bunu diyen doktorun ebesini gelmişini geçmişini... Hangi bilimsel veriye dayanarak söylüyor bu iyi aile çocuğu... Bilim adamları da satılmış... O zaman açık alanda koşmayı da yasakla yürümeyi de yasakla... Hatta osurmayı bile yasakla... Belki osuruktan da korona bulaşabilir.
Küreselciler bilim kurullarını resmen satın almışlar. Sonumuz hayra alamet değil.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: Sigara içilmesi koronavirüsün yayılmasını kolaylaştırıyor
https://www.haberler.com/bilim-kurul...622270-haberi/
Ortaklık işi çok su kaldırır. Bugün öğle haberlerde Atv.de bir inşaat işçisi arabasını 130 bin tl. ye satarak mütahhite peşinat verecekmiş. Ev ortağına- arkadaşına- '' arabanın parasını kombinin yanına koydum. Zincirlede kombi sandığını kilitledim haberin olsun. '' demiş.
Ortak -arkadaş- ' eyvallah kardeşim '' demiş. gereğini yapmış. Kombi dolabının kilidine dokunmadan alttaki delikten paraları almış ve tüymüş. Kıssadan hisse ; ortaklar önceden düşman olan ( fırsat kollayan ) olursa gözünün yaşına bakmaz. her fırsatı değerlendirir. Doları, borsayı, damadı, kayınçoyu ve milleti asla düşünmez.
Kafam şu kutulardaki Dolar,Euroya takıldı,hiç tl çıkmadı...Demekki iktirdakilerin hepsi dövizci,altıncı...Çıkıp birde Tl'ye güvenin diyorlar
...Acaba diyorum bu paraları piyasaya sürdülermi,belki 8.50'den sürmüş olabilirler
...Ülkede resmen akıl oyunları oynanıyor,oyunu şu an kazananlar onlar,peki ya sonra ???
Merkez Bankası, kasım ayı beklenti anketi sonuçlarını duyurdu. Açıklanan anket verilerine göre, yıl sonu dolar/TL kuru beklentisi 7,8867'ye geriledi. Bir önceki anket döneminde dolar beklenti dolar/TL'nin yıl sonunda 7,8979 olacağı yönündeydi.
Yabancı girişi var mı bilmiyoruz, olmadığını da olduğunu da yazanlar var. Ben ciddi bir giriş olduğundan şüpheliyim. Acı reçete ortaya konulmadan da gireceklerini pek sanmıyorum. Tabi reçetenin içeriğide önemli. Ana konuların para arzının durdurulması, vergilerde oturaklı artış ve yüksek düzeyde faiz artışı olacağını düşünüyorum. Bunlar olmadan yabancı içerde kendisini güvende hissetmez. Kısa süreli vur kaçlar olur ama küçük hacimlerle sınırlı kalır. Yukarıdaki önlemler ise ekonominin sogutulması anlamına gelirki sonuçları kelle götürür yani iktidarı yerinden eder. Bu iktidarın buna tahammülü var mıdır bence yok. 18 yıldır milletin birikimlerini çarçur ederek bu noktaya gelmiş kafa bundan sonrada bildiğini okur gibime geliyor. Neresinden bakarsak bakalım ülkenin toparlanması çok uzun zaman alır tabi bu yönetimle. İktidar değişirse bu durum daha kısa sürede toparlanabilir diye düşünüyorum. Yani kan değişimi gerekiyor.
Faiz lobisi ve ucuzdan topladığı hisseleri halka tepeden kakalamak isteyen yamyamlar her yerden min 400 puan artışı olmazsa olmazı pompalıyor. Maliye ve CB ağır baskı altında, yeteri kadar artırmazsan yakarız yıkarız diyor. Aslında iktidarın karşı karşıya olduğu durum bir meydan okuma. Yüksek faizin ekonomi için yıkım olacağını biliyoruz ama bu, para basıp olmayacak fiyattan piyasaya kredi olarak sürerken düşünülecekti. Şimdi iki ucu .oklu değnek. İşte o yüzden bu reçete çok acı olacak daha fazla fakirleşeceğiz neden: yönetenlerin liyakat sorunundan dolayı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri