Sayfa 772/1312 İlkİlk ... 2726727227627707717727737747828228721272 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,169 - 6,176 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Hocam çok fazla rakam vermişsiniz, bu topik bunu kaldırmaz. Öyle rakam, tarih analiz filan dinlemezler. Şimdi biri çıkar ben kaç yıldır forumda yazıyorum, konut fiyatı artacak diyorum o kadar der

Konut fiyatları düşmeyecek hatta artacak o kadar
    Forumunda en eskilerindenim
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    ev almayı düşünenler ve 0,64 faiz li firsatı kaçıranlar..ev fiyatlarında balon var , asgari ücret şu kadar...memur maaşı bu kadar alamaz insanlar düşer ev fiyatları diyor.. alanlar da düşmez şu kadara aldım bu fiyat oldu..dahada gidecek vs vs diyor...aynı borsa gibi hisse alan yükselecegini umuyor satan düşecegini umuyor...herşeyin fiyatını faiz belirler...ev sahiplik oranı %65 lerden %50 lere düşmüş..ee sokakta yatan olmadıgına göre...demek ki bir kısım insan elindeki evi satmış kiraya çıkmış..elinde evi olan da daha fazlasını almış demek ki..herşeyin fiyatını belirleyen tek şey vardır o da faiz...birden fazla evi olan adamı ne gibi birşey motive eder elindeki fazlalık evi satmak için.gecen sayfada bir ev vardi 3950 ye..haliç manzaralı...diyelim ki bu ev benim ...bu evi kiraya versem kaça verebilirm..15-20 bin diyelim..diyelmiki 20 binden verdim..senede 240 bin tl ..emlak vergisi , kira gelir vergisi vs 20 gitse kaldı..220 bin... senede 220 bin tl çok güzel para...artı evin deger artışı da var...satmaya kalktım faiz e koysam %12 -13 getiri var...vergielr stopaj vs ile net %10 kalsa 395 bin tl...getiri elde ediyorum ...ama sadece o kadar...deger artışı yok...o zaman neden satayım evimi ? ev kalsın daha iyi derim..hadi tl ci de degilm..dolarcıyım..evi satsam dolara yatırsam..dolar faizleri 200 bin dolar için %5 yaklaşık 10 bin dolar yıllık getirisi var..185 bin tl getiri elde ettim diyelim yıllık ..bunda doların deger artışı da var...ee dolarda da aynı getiriyi elde etmiyorum.. yine evimi satmam...ama bütün bu koşullar şuanki konjektüre göre böyle...faizler şuandaki.. enflasyon oranına yakınsarsa...ne olur ?bunun cevabını verebilcek var mi? 2018 de enflsayon 16 iken faizler 19 du ve ev alan yoktu satan çoktu..ve o zaman niye ev alayım deniyor alanla dalga geçiliyor du .. şu anda resmi enflasyon %80 faizler 10,5. 2023 te secimler bitti ve bu polikanın sürdülemez oldugun da herkes hem fikir...rosyonel politakalara geçildi.. baz etkisi ile enflasyon da %45 lere indi fazilerde %50 lere çıkarsa ne olur? bir öngörüsü olan var mi ?aynı şeyi alıcı acısından düşünelim alıcı da hangi mantıgı yürütüyor..ev pahali bile olsa..evin yarısını ödesem kalana kredi çeksem 2-3 yıl içinde kredi kuşa dönüyor diye düşünüyor..faizle 50 olursa böyle bir düşünce ve motivasyonla kaç kişi alabilir ev ?hem ev pahali hem kredi pahali...daha önce hem evler ucuz hem krediler ucuzdu..şimdi evler pahali ama halen kredi ucuz ..kredilerin pahali oldugu bir ortamda evler de pahali kalmaya devam edebilirmi ?
    Güncelde mevduat faizleri %30 a dayandı ,bir de bu orandan hesaplayınız.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...54612&page=176

YTD

4.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Piyasada para olmazsa ne evin, ne altının, hiçbir malında değeri olmaz.(sizin mantığınızla)
    Takas sistemine geri döneriz.

YTD
    "Piyasada para olmazsa" derken?

Piyasada para olacak. Ama kağıt para değil.
    Paranız dijital, ve sürekli olarak sistemde bir dijital rakam olarak duruyor.
    Enflasyon yüksek olduğu halde devlet faizi sıfır yapsa, bankalar da sıfır faiz verse, böylece halkın emeğini bir güzel tırtıklasalar, "başlarım lan böyle işe" deyip paranızı çekme imkanınız yok.
    Kafaya koymuşlar diyelim, kümesten kaçma şansınız olmadığı için sizin parayı enflasyonla her türlü eritecekler.
    Böyle bir senaryoda "herşey balonu" oluşması kaçınılmaz bence.
    Emlak da bu furyadan ciddi pay alır diye düşünüyorum.

Senaryonun gerçekleşme ihtimali, veya gerçekleşince benim düşündüğümden daha farklı yöne gitme ihtimali konusunda forumdaşların fikri nedir?

Özellikle de dijital para sisteminin bağıra bağıra geldiğinden haberdar olan forumdaşlar.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    "Piyasada para olmazsa" derken?

Piyasada para olacak. Ama kağıt para değil.
    Paranız dijital, ve sürekli olarak sistemde bir dijital rakam olarak duruyor.
    Enflasyon yüksek olduğu halde devlet faizi sıfır yapsa, bankalar da sıfır faiz verse, böylece halkın emeğini bir güzel tırtıklasalar, "başlarım lan böyle işe" deyip paranızı çekme imkanınız yok.
    Kafaya koymuşlar diyelim, sizin parayı enflasyonla her türlü eritecekler.
    Böyle bir senaryoda "herşey balonu" oluşması kaçınılmaz bence.
    Emlak da bu furyadan ciddi pay alır diye düşünüyorum.

Senaryonun gerçekleşme ihtimali, veya gerçekleşince benim düşündüğümden daha farklı yöne gitme ihtimali konusunda forumdaşların fikri nedir?
    Her türlü para dolaşımı,dijitalde olsa serbesttir,bu kural değişirse rejim değişikliğinden konuşmak lazım.
    Bugün istenirse döviz yasaklansa aynı durum olur,dijital olması fark etmez.

YTD

6. Putin: "Batı doları silah gibi kullanarak döviz rezerv sistemi düşüncesini itibarsızlaştırdı. Ödemelerde ulusal para birimine geçiş hızlanacak ve bu kaçınılmazdır"

Kaynak : Anadolu Ajansı

YTD

7. Ocağı açık unutup işe gitmiş benim anladığım

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Ocağı açık unutup işe gitmiş benim anladığım
    dava açarsa kazanabilir. kira kontratında o tip hükümler muhtemelen vardır
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 772/1312 İlkİlk ... 2726727227627707717727737747828228721272 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız