Eskiden para üstülerini biriktirir yüz dolar alırdım hep şimdi oda çok zorlaştı
Dolar - TL kurunda Şubat 2001'ten bu yana son 21 yıllık süreçte en aşırı alım bölgesinde bulunuyoruz şu anda. Günlük kapanışlar bazında RSI 94'ü aşmış durumda. 3 standart sapma bazlı Bollinger çizgileri arasındaki fark 3 TL gibi aşırı bir marja çıkmış durumda yani ortalamadan sapma %30'u aştı. Dolar kuru ayrıca 3 standart sapma sınırını da aştı. Alın size "gerçekleşme olasılığı binde 3'ten daha az olan" bir olay. Olasılıklar Teorisi "Dolar - TL kurunda TL'nin değer kazanma yönünde bir düzeltmenin zamanı geldi" diyor. Pazartesi ben dolardan TL'ye geçiyorum.
![]()
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
2018 Temmuzunda dolar kuru 4.7 te iken başlayan ve son günlerde tanık olduğumuz aşırı alım dalgasında olduğu gibi 1 ay gibi çok kısa bir sürede kur 4.7 den 7.24 e fırlamış ve dolar %50 gibi değer kazanmıştı ve 2018 teki bu süreçte günlük bazda RSI dolar 7.24'ü gördüğü gün 91 e çıkmıştı, Bollingerde 3 SS sınırı aynen şu anda olduğu gibi ihlal edilmişti yani "gerçekleşme olasılığı binde 1'e yaklaşan bir bölgeye" dalmıştık. Dolar 7.24'e çıktıktan sonra yönünü aşağıya çevirip 5.10 a kadar düştü hatırlarsanız. Cuma kapanışı itibariyle RSI 94 dedir yani Ağustos 2018'deki RSI den daha yukarıdayız, demek ki 2018 deki %50 lik sıçramada ortaya çıkmış olan aşırı alımın daha aşırısındayız. 2018 deki bahsi geçen olayın grafiği aşağıda:
![]()
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Aşırı alım aşırı satım teknik şu bu bence dolar kuru için anlamsız.7.20 den 5.90 a teknikle düşmedi ki talep vardı merkez cayır cayır dolar sattı.128 milyar dolar gitti artı swaplarla olmayan dolarlar satıldı.talep devam ederse ne satacaklar da dolar düşecek.
Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Ana muhalefet partisi genel başkanı, helallik istiyor; verelim gitsin. Bizim milletimiz cömerttir, helallik isteyene helalliğini verir. Bizim helallik vermemiz yetmez. 2023 te helallik, sandıkta görülecek. Eğer bir insanı sevmezseniz ülkeye hizmet edemezsiniz" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...sag_textmanset
Vay aksakalli milyonali vay.
Yer İmleri