Ali ve Veli...2 borsacı kazandıkları parayla cruise tatiline çıkmış. Ama kaybedenlerin ahı tutmuş olacak ki gemi batmış. Bizim 2 kafadar yüzerek ıssız bir adaya ulaşmayı başarmış.
Adada yiyecek aramak için gezinirken bir de bakmışlar ki bir yerli kabilesi çığlıklar atarak onlara doğru koşuyor. Ali hemen yanı başlarındaki ağaca tırmanmış. Yerliler Veli 'yi yakalayıp güzelce zkmişler... Sonra öylece kenara atıp kaçmışlar. Ali ağaçtan inmiş ve "Geçmiş olsun Veli...Çok üzüldüm sana ama elimden birşey gelmezdi" demiş ki... Yerliler tekrar toplanıp çığlıklar atarak saldırıya geçmiş. Ali tekrar ağaca tırmanmış. Yerliler tekrar Veli 'yi güzelce zkmişler. Ve tekrar kaçmışlar. Ali ağaçtan inip dağılmış vaziyetteki Veli 'yi yerden kaldırmış. "Dostum...Cidden çok üzüldüm" demiş. Derken o da ne... Yerliler tekrar toplanıp çığlıklar atarak 3.kez saldırıya geçmiş. Ali tam ağaca çıkmak üzere hamle yapıyormuş ki, Veli kolundan tutmuş ve "Yeter artık Ali. Dayanacak gücüm kalmadı. Bu sefer ben çıkıyorum ağaca" demiş ve ağaca bu sefer Veli çıkmış.
Yerliler bağıra çağıra Ali 'ye doğru koşmuşlar. Ali korku içinde titriyormuş ki tam önünde durmuşlar. En önde liderleri olduğu belli olan kabile reisi arkasındakilere dönüp : "Aşağıdakini çok zktik, biraz da yukarıdakini zikelim" demiş.
Bu fıkradan borsa ve bugünkü hareket adına çıkarılacak çok dersler var anlayabilene

Yer İmleri