Originally Posted by
Filozof
izmirli iki şirkete saygı duymuyorum ikisi de ege ile başlıyor biri egeen diğeri egegübre ikisinin de birbirinden farkı yok!
egeen geçmişte en çok saygı gören şirketlerden biriydi...geçmişte hatırladığım kadarıyla ihracat oranı %90 civarlarında idi...döviz pozisyonu yüksek idi...son yıllarda döviz kurunun ülkemizde baskılanıyor olması yurtiçinde maliyetleri tl bazında yapıp (enerji ,işçilik ,tl bazlı finans ) ,satışlarını da döviz bazında yapan şirketleri çok olumsuz etkiledi...son yıllarda egeenin bilançolarını hiç incelemedim ama bilançolarında bozulmaların olduğunu tahmin etmek zor olmamalı...
berkosanın da ihracat oranı %70 lerde ama berkosanın en büyük avantajı yurtdışında da üretim yapıyor olmasıdır...yurtdışında üretim yapmak enerji, işçilik,finans ve navlun konusunda avantajlı olmasını sağlıyor...o yüzden de yurtdışında net karlar yapabiliyor...berkosanın egeen gibi olumsuz etkilenmemesinin en büyük nedeni budur...
etkilenmemesinin başka bir nedeni de ürünlerinin kaliteli olması ve ürünlerine rahat müşteri bulabilmesi bu yüzden de net kar marjını koruyor olmasıdır düşüncesindeyim..
döviz kurunun çıkmaya başlaması,avrupada ekonomik resesyonun yavaş yavaş bitmesi ile sektörün canlanmaya başlaması, ülkemizde de inşaat sektörünün faizlerin inmeye başlaması ile vede kentsel dönüşümün hızlanması ile işlerinin daha da artacak olması bu küçük şirket için çok değerli...bunlar berkosanın lehine olan könjöktürel değişimlerdir...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri