Değerli Arkadaşlar;
Birleşmeler ile ilgili prosedürler uzun soluklu işler. Daha bir şirket yeni satın alınmış ve çağrı aşamasında, diğer şirket ile ilgili küçük yatırımcısı tarafından mahkeme süreci başlatılmışken, bu tür haberler gerçeği yansıtmadığı gibi, gündemi boş işlerle meşgul etmekten öteye gitmez.
Hürriyet Yatırımcı ilişkileri değişmiştir. Şirketi geri alım programı açıklaması için yazılı olarak başvuru yapalım.
Arkadaşlar, yatırımcı ilişkilerinde bulunan personel, şirketin sahibi değil, maaşlı çalışanlar olduğunu unutmayınız. Lütfen iletişim kurarken nezaketimizi koruyalım. Onların Hürriyet muafiyet kararıyla uzaktan yakından alakası olmadığını unutmayalım.
*** Yatırımcı İlişkileri Birimi ***
Burça Canbaz
Tel: +90 212 449 60 30
Faks: +90 212 677 08 92
Faks: +90 212 677 01 82
E-mail: bcanbaz@hurriyet.com.tr
*** KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. *** LÜTFEN, tüm bilgi, haber ve önerileri akıl süzgecinizden geçirerek son kararınızı kendiniz veriniz YOKSA ZARAR EDEBİLİRSİNİZ.
STRATEJİ hocam bu geri alım işini bir kademe hesabı yapan adamlar mı yapacak, niye yapsın bu kadar fırıldaktan sonra. Birleşim prosedürü uzun soluklu işler ama acelesi olan biziz, onlar değil. Nakış gibi işledi adamlar aylarca, burda trolleri bile 1 lira olacağını biliyorlardı aylar önceden , muhtemelen aracı kurum bağları var. Anlaşmışlar bir fiyattan belli ki, mallarını veriyorlar. Bir biz böyle ataletsiz duruyoruz. Atalet, tepki gösterme işini mahkeme yoluyla yaptık. Açık söyleyeyim bu geri alımı istemek çok büyük bir fantazi olur sadece ama bir harekettir ona birşey demem.
Sayın Iron-i;
Neticede ceplerinden para cıkacak olsa hayatta yapmazlar ancak şirket kendi paylarını almak için kasasını kullanacak. Bize bayramı zehir edip Bodrumda Golf kulubü açılışı yapanlar kendi ceplerinde para çıkmayacak bir kararı almak için çok zorlanmazlar. Tabi burda şu var, dediğiniz gibi maşaları, gömlekçileri varsa onlar işini bitirene kadar beklerler. Bu kadar milletin ahını almak da pek iyi birşey olmasa gerek.
Bir de şu var, hukuken Demirören'in bir suçu yok ki, mahkemeyse mahkemeye başvurduk, şirket bazında da birşeyler yapmak zaten kaybetmiş olan bizlere ne kaybettirecek ki? Öyle de bekliyoruz, böyle de, bari hareket olsun, belki utanıp vicdanlarının sesini duyarlar, kimbilir?
*** KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. *** LÜTFEN, tüm bilgi, haber ve önerileri akıl süzgecinizden geçirerek son kararınızı kendiniz veriniz YOKSA ZARAR EDEBİLİRSİNİZ.
bu haberler nereden çıkarki adam birleşme yaparmı öpmüş bizi devlet eliyle şapur şupur ustüne uçak mega yat gelmiş bırakırmı gazeteyi onu kottan çıkarır hüriyete ne olur şurda kaç kişi kaldıki vantuzdan kurtuluş yok satmadan alacak vantuz cular keşke onlardan olsak nedersiniz
Değerli Arkadaşlar;
Şimdi adım adım gidelim. Hürriyet sahibi bir çok arkadaş bazı konularda kafası karışık ve net değil. Bunları aydınlatmak için bu muafiyet kararı öncesi ve sonrasını iyi irdelememiz gerekiyor.
Adım adım, tarih sırasına göre önemli olaylara bakalım.
1. Demirören Medya ve Doğan Holding arasında imzalanan satış sözleşmesine istinaden, Payların Demirören'e geçişinden bir gün önce 14 Mayıs 2018 tarihinde;
HÜRRİYET, %92 sahibi olduğu GLOKAL Dijital Hizmetler A.Ş.'yi(içinde Hürriyet Emlak vardır), Doğan Holding’e, 76.251.213 Dolara peşin satmış ve bu satıştan 70.151.115 DOLAR gelir sağlamıştır.
Hürriyet bu satıştan, vergi sonrası 229.252.952 TL gibi çok ciddi bir kar etmiştir. ,
Peki bu satış geliri ne olmuştur? Bir kısmı borçların kapatılmasında kullanılmış ama en önemlisi, bu paranın çok büyük kısmı kendisini satın alan yeni sahibine, ana ortağına borç senetleri karşılında temlik edilmiş yani borç verilmiştir. Peki bunu nerden anlıyoruz?
Hürriyet Gazetecilik 2018 yılı 6 Aylık Faaliyet Raporu Sayfa: 66, DİPNOT 21’den anlıyoruz. Ek resimde daha yeni yayınlanmış Faaliyet raporu ilgili bölümü direk verdim. Lütfen bakın.
Yani Hürriyet, Ana ortağını finansal olarak nakit ihtiyacını karşılamıştır. 189.065.541 TL karşılığı Glokal’in satışından gelen dövizin, daha şirketin kasasına girmeden kendisini satın alan Demirören Medya’ya borç senetleri karşılığında temlik edildiği yani borç verildiği görülmektedir.
Kafa karışmasın diye adım adım gidiyorum. En sonunda sonucu vereceğim ki, herkes her detaya hakim olsun.
![]()
Hürriyet TÜZEL bir kişilik yani A.Ş.'dir. Kimse bu şirketin 1 krş borcunu belgesiz ve dayanaksız cebinden ödeyemez, 1 krş'unu da belgesiz alamaz. Eğer şirketin borcu var ve finansal güçlük içindeyse, Şirket dışından bunu yapabilmenin tek bir yolu vardır, şirkete sermaye koymak, bunun da yasal yolu bedelli sermaye artışı veya tahsisli sermaye artışıdır. Dolayısıyla böyle bir şey var mıdır? Kesinlikle yoktur, ne Doğan Holding, ne de yeni sahip Demirören Medya şirketin kasasına öyle veya böyle 1 krş koymamıştır, koyamaz zaten. Hürriyet'in kasasına giren tek para, sahibi olduğu Glokal Dijital Hizmetlerin satışıyla giren paradır ve bunun büyük kısmı, 30 Haziran 2018 kurlarıyla karşılığı olan 189 MİLYON TL karşılığı döviz bırakın kendisinin fonlanması veya finansal kaynak girişi sağlanmasını, sahibini fonlamıştır ve bu somut bir gerçektir.
16 Mayıs 2018'de Demirören Medya, Doğan Holdingin toplam 8 şirketini 916 Milyon DOLAR Peşin paraya satın almıştır.
Bu 8 şirketin ikisi, hepimizin bildiği Demirören Gazetecilik (DGZTE) ve Hürriyet Gazetecilik (HURGZ)'dir.,
Bunu daha iyi anlayabilmemiz için bunu tablolaştırdım. Ek resimde bunu daha detaylı görebilirsiniz. Dolar kuru düşerse, kur farkı maliyeti azalır, Dolar Kuru yükselirse kur farkı maliyeti daha artacaktır. Dolardaki her değişim bu rakamları değiştirir.
Demirören, 16 Mayısta Doğan'a Hürriyet'in %77.67'si için peşin peşin 155 Milyon Dolar ödemiştir.
Peki şimdi ipuçlarını birleştirelim. Ne olmuştu, Glokal'den gelen paranın 189.065.541 TL'si 30 Haziran 2018 kuruyla bilançoda DOLAR karşığı olarak Demirören Medya'ya borç verilmişti. Peki bu ne kadar dolar ediyor. Hemen TCMB Haziran ayı kur kapanışına bakalım.
1 USD : 4.5607 TL
189.065.541 TL / 4.5607 KUR = 41.455.378 USD
Burdan ne anlamamız gerekiyor? Burdan 2 şey çıkarım yapabiliriz;
1. Demirören Medya, Hürriyet Gazetecilik için ödeyeceği 155 Milyon Doların, 41.4 Milyon Dolarını satın alacağı/aldığı Hürriyet'in kasasından finanse etmiş olabilir.
2. Demirören, Hürriyet'i satın alırken, Hürriyet'in DOHOL'den alacağını temlik edip mahsuplaşmasa dahi, Glokal'in satışından gelen Hürriyet'in parasını öyle ya da böyle borç alarak Demirören Medya'nın finansal ihtiyacı karşılınmaştır.
14 Mayıs ve 16 Mayıs Arasında gerçekleşen önemi hadise de budur.
![]()
Yer İmleri