Küçük Küçük baþlayalým ;
Aklýma geldikçe aralara alakalý alakasýz eklerim.
Yatýrýmcý sunumunda adý geçen global pazarda 2 firma
https://eosits.com/
https://www.pkware.com/
Þimdi ben Net kara deðil EFK ya odaklanýrým. Net Kar bahsedildiði gibi baþka kaynaklardan gelirleride kapsýyor.
Esas iþi býrakýp baþka kaynaklardan kar etmeye bakýyorsan þirketi ne ...me kurdun derler adama...
%61 bizim için en deðerli sayýmýz. Yurtdýþý cironun toplam ciroda aldýðý yer. Türkiye yavaþ yavaþ doyuma ulaþtýðýnda %90-95 lere çýkmasý gereken sayý. O zamanlarý bekliyoruz.
Devamlý tekrar ettiðimiz Dünya pazarýndan pay almak iste bununla ssaðlanacak.
Bu noktada yýlsonu bilanço bizleri heyecanladýrmaya baþlayabilir. ( geçmiþteki söylediklerimin hepsininde arkasýndayým)
'' Müþteri sayýmýz artarken, stratejimizin ana ögelerinden olan abonelik modeline geçiþte baþarýlý
sonuçlar elde edildi
ØÝlk 6 aydayurt içinde 8 ve yurt dýþýnda 11 yeni müþteri kazanýmý saðlandý
ØBu müþterilerle yapýlan sözleþmelerin %68’ý abonelik modeli ile yapýldý, böylelikle toplam gelirler içinde
abonelik gelirleri %11’den %16’ya yükseldi ''
Bu tür yaklaþýmlar bekliyor yatýrýmcýlar ama þirketin ketum ve bilinçsiz tutumu yatýrýmcýlarýný korumadýðý gibi onalrý þirketten uzaklaþtýrýyor. Bilgi sahibi olmadýðýmýz her gün þirketin üzerine bir çentik karalýyoruz.
KuppingerCole ve Gartner zamazingolarýný geçiyorum her yatýrýmcý sunumunda yazýyorsunuz.
2023 öngörülerimiz
Ilk yarý yýl performansýmýz doðrultusunda, sene baþýnda paylaþtýðýmýz öngörülerimizi korumaktayýz
Ciroda %55-60 aralýðýnda büyüme
FAVÖK’te %40-45 aralýðýnda marj
%53-58 aralýðýnda yurt dýþý satýþ / toplam satýþ oran
Güzel öngörüler. Yapýlamayacak þeylerde deðil.
Diðer konular için yatýrýmcý sunumunu okursunuz artýk.
Bunun üzerinde konuþalým.
Burda karþýlaþtýrma yapmak lazým.
Ben dedimki EFK önemli. Faaliyet karý 11.605 den 26.501 e çýkmýþ. hesap edelim. %130 gibi bir büyüme var karda eðer finansman gelirlerini katmazsanýz.
Birde birþey hesaplayalým çok kabaca ama
2022 2C HBK : 0,247 2023 2c HBK:0,547 kabaca 2 kat desek F/K Pd/DD falan fýstýk geçiyorum 2022 haziran 18 de 13,14 TL imiþ. Þu anda 27,02 kabaca 2K desek aslýnda misyonunu tamamlamýþ bu fiyatta![]()
Yer Ýmleri