Sayfa 776/1000 İlkİlk ... 276676726766774775776777778786826876 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 6,201 - 6,208 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Tespitlerinize katilmiyorum. TL uzerinde spekulasyon degil bir ayagi icerde diger ayagi disarda organize ve planli bir manupulasyon yapilmaya calisildi.

bagira bagira Turkiyenin secimden sonra IMF ile masaya oturacagi yada bir devaluasyon karari alacagini iddia edip halki dovize yonlendirenlerin dayanagi nedir ?...Buna kendilerimi karar verecekler sanki??...
    Peki bu iddialar dogru cikmazssa bu iddialarin ulkeye verdigi zararin hesabini kim odeyecek ??

Benim gorebildigim ve takip edebildigim kadari ile TL'ye karsi Agustos 2018 benzeri yeni bir atak baslatma plani hazirlandi....

Aylardir bazi ekonomistler bunun psikolojik altyapisi olusturma yonunde yorum yaptilar ve yapmayada devam ediyorlar. Halk dovize iyice yonlendirildi.. Geriye dugmeye basma vakti ve yeri kalmisti.

Yurt icindeki doviz alim-islemleri sanal olmayip reel islemler oldugu icin doviz fiyatlari uzerinde sert dalgalanmalara sebep olmuyor. Cunku yurt icindek doviz arzi gelen alim taleplerini karsiliyordu. .

Bunu zaten bildikleri icin operasyon yerini yurt disindaki swap piyasalari olarak sectiler. MB TL arzini kisitlamasi bu plani simdilik durdurdu. Ama MB nin bu hamlesine karsi onlarda tahvil ve borsadaki satislarla cevap verdiler. Her iki tarafta zarar gorduler....
    Mucadelede su anda beraberlik var.

Ayrica sunu defalarca vurgulamakta fayda var...TL ye yonelik bu tur operasyonlarin amaci para kazanmak degildir. Bolgedek Batili guclerin menfaatleri ile Turkiyenin menfaatleri tamamen birbirine zit.
    Ulkenin ekonomik durumu kirilgan. Onlarda Zayif bulduklari yeri hedef olarak secip vuruyorlar.
    Buda dusman ve savas litereturunde oldukca dogal bir hamle bicmidir. .
    Bir yandaş ağlıyor gözleri yaşlı....

Neymiş efendim "Aylardir bazi ekonomistler bunun psikolojik altyapisi olusturma yonunde yorum yaptilar" . Bu söylediğin ekonomistler Türkiye'de kaç kişiye ulaşabiliyor ki etkileri ne olsun? % 99'u biat etmiş olan ana akım medya ayno süre içinde herşeyin iyi olacağı propagandası yaptı. Yani tek yönlü bir "algı operasyonu" vardı, millet sosyal medyaya sıkışmış olanları daha samimi ve inandırıcı buldu, daha doğrusu kendi pratiği de bunu teyit etti. Pazarda çarşıdaki fiyat artışları, iş bulamayan çocukları, işsiz kalan tanıdıkları, bunların hepsi işlerin daha da kötüye gideceğine dair sinyaller olarak algılandı.

Batılıların oyunu derken de utanmak lazım, adamlar sana 500 milyar dolar borç verirken iyiydi de, bu borçların ödenmesinde problem görüp de kredi koşullarını sıkılaştırması niye kötü olsun. Yalnızca cari açık verdiği sürece büyüyen bir ülkesin, bu durumun sonsuza kadar devam etmesi mümkün değil. Bunu söylemek için muhalif ekonomist olmaya gerek yok, biraz beyin yeterli.

Ülkede bu iktidarın yaptığı yapabildiği her şey yurt dışından temin edilen finansmanla başarıldı. 500 milyar borçtan 50 milyar düşür, duble yollar kaybolur, 50 milyar dolar daha düş, köprüler, şehir hastaneleri kaybolur, 50 milyar daha düşür asgari ücret 1500 tl'ye düşer, yıllık iki maaş emekli ikramiyeleri toz olur. .

Tabi yandaş bunu görmek istemez ona göre reis Emine Hn'ın çeyizindeki altınları satarak millete bu kıyakları yaptı. Bu yalanları bir yere kadar sürdürmek mümkündür ama sonunda "gerçek anı" gelir ve sizden hesap sorar. Siz de burda bık bık ötersiniz, batı operasyon yapıyor diye. Operasyonu 500 milyar dolar borç biriktirerek sizinkiler yaptı, dışarıda düşman aramaya gerek yok.

..
    Son düzenleme : ekfuture; 31-03-2019 saat: 13:41.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

hukumet %7.5-8 mertebesinde faiz ile dolar uzerinden borçlanıyor..kendi isteğiyle.. şimdi seçim sonrası yine londra newyork filan toplantılara gidecekler.. yabancı yatırımcılara şirin gözükecekler.. içerde ise kendi kitlelerine "dıjjj gucjler" yalanını söyleyecekler..

ekonomide yardım almak için ilk gittikleri yer londra ve newyork.."dış güçlerin" merkezi yani.. dunya kadar borç var "dıjj gücjlere"..

şimdi yeni aldığı borcu kimden alıyor ?.. yine "dıjjj gücjler" den.

kafayı çalıştırın biraz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    hukumet %7.5-8 mertebesinde faiz ile dolar uzerinden borçlanıyor..kendi isteğiyle.. şimdi seçim sonrası yine londra newyork filan toplantılara gidecekler.. yabancı yatırımcılara şirin gözükecekler.. içerde ise kendi kitlelerine "dıjjj gucjler" yalanını söyleyecekler..

ekonomide yardım almak için ilk gittikleri yer londra ve newyork.."dış güçlerin" merkezi yani.. dunya kadar borç var "dıjj gücjlere"..

O zaman bitmeyen bir döngü var aslında, dış güçler kim faizini ödüyorsa onu ister diye düşünüyorum
    Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

Bu saatten sonra yüzde 7,5 8 den borç bulabilmesi çok iyimser Bi tahmin olur

riskadami Guest
     Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    riskadami,
    sence 16 yıldır gavurdan borç alıp dövizi düşürünce mi dıj güçlerin adamı olursun?
    yoksa "İthalat ihracata eşitleninceye kadar döviz yükselsin yeter ki gavurdan borç almayalım." deyince mi dıj güçlerin adamı olursun?
    Sizin yazdiklarinizin elestirilecek bir yonu yok,burda bi gurup var doviz yukselsin ben para kazanayim,ulke umrumda degil o guruhu kastettim.

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu swapçılara müdahale olayının benzeri dünyada görülmüş mü?
    Venezuela 2018 başı yaptı... Sonuç tabelada 1 dolar 800 bolivar.. Ama karaborsa da 15000
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

7.  Alıntı Originally Posted by riskadami Yazıyı Oku
    Sizin yazdiklarinizin elestirilecek bir yonu yok,burda bi gurup var doviz yukselsin ben para kazanayim,ulke umrumda degil o guruhu kastettim.
    "Döviz yükselsin de para kazanayım" deyince, aklıma hisse.net üyeleri değil, şu sol üstteki hacı abi geliyor.

Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

8. Abd'nin -imparatorlukların- işleyişi hep böyle... Türkiye özel bir konuma sahip değil..

Francois mitterrand (fransa çumhurbaşkanı 81- 95) :

Fransa bilmiyor, ama biz Amerika ile savaşıyoruz. Evet, kalıcı bir savaş, hayati bir savaş, ekonomik bir savaş, ... Bu bilinmeyen bir savaş, kalıcı bir savaş, görünüşe göre ölümsüz ve yine de ölümüne bir savaş.

Sayfa 776/1000 İlkİlk ... 276676726766774775776777778786826876 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •