Sayfa 777/1024 İlkİlk ... 277677727767775776777778779787827877 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,209 - 6,216 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Ünlü tahvil yatırımcısı Bill Gross, küresel tahvil piyasasının çöküşte olmadığını belirtti
    Janus Henderson Group fon yöneticisi Bill Gross, yalnızca Almanya 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinin geride kalan iki haftada 30 baz puanın üzerinde yükseliş kaydetmesinin tahvil piyasasının çöküşte olduğun anlamına gelmediğini belirtti.
    Gross, Bloomberg Radio ile gerçekleştirdiği bir mülakatta, “Tahvillerin çöktüğünü söylemek için volatilitenin ikiye, üçe katladığını ve fiyatların haftada iki ya da üç puan düştüğünü görmeniz gerekir” dedi.
    “Merkez bankaları volatiliteyi kontrol altına almaya çalışacaktır” diyen Gross, “Fakat piyasanın onlarla aynı fikirde olup olmadığı en önemli soru olacak” diye ekledi.
    Gross, tahvil faizlerinin yukarı yöneleceğini ve Fed'in büyük bir ihtimalle Aralık ayında bu yıl son bir kez faiz artırımına gideceğini belirtti.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Burada şöyle bir durum var, tek bir rakam paylaşımı bir başlığın taze kalmasını ve sinerjiyi yaratamayabiliyor. Ancak faiz, faizin etkileri ve mevduat oranları ile birleştirildiğinde bir sinerji doğuyor ve başlık kurumuyor. Sadece rakam paylaşırsak herkes ortalama 45 günde bir veri girebilir. 1 kere atlasa ki bu hayat akışı içinde çok mümkün 90 günde bir katkı yapabilir. Yani bir akış oluşturmak mümkün olmaz. Bu şekilde bu başlığı daha sosyal ve canlı tutmak mümkün olabilir. Tabii konuyu faiz ve faizin etkileri dışına çok çıkarmak doğru olmaz, ancak yorumları sert şekilde kısıtlamak ta inanın forumun canlılığını öldürecektir.

Yani 45 günde bir oran paylaşabilen forumdaşın burasıyla bağını korumak için de birazcık yorum ve fikir alışverişine izin vermek gerekli.
    Size katılıyorum. Burada sadece faiz oranı yazılsa bir sayfa bir ayda dolar. Ayrıca olay sadece faiz oranı değil, örneğin bankacılık ile ilgili bir soru oldu mu, yine burada Jon'a ya da bilen birisine soruyoruz. Aslında uzun zaman dilimi içinde sadece bankacılık ile ilgili değil ekonomi alanında da bilgi sahibi oluyoruz. Ben sadece hakaret ve kırıcı mesajlara karşıyım ki: bu da pek fazla olmuyor.

3.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Bunu geçmişte denedik: "Sadece mevduat oranları" bir başlık, "Mevduat, döviz, altın ve diğer yatırım araçları" diye bir başlık açtık. 10 gün sonra her şey eski tas eski hamam devam etti. Burada görev, başlığın takipçilerine düşüyor. Mevduat oranı olmayan yazıları tamamen sildiğimizde, forumdaşlar küsüyorlar niye silindi diye. Silmesek bu sefer oran göremez olduk deniyor. Arasında bir şeyler yapsak: "benimki silindi de şununki niye silinmedi" deniyor... Çözüm; herkesin başlık içeriklerine saygılı olması; "domatesi biberi" fazlaca abartmaması.
    Dudu ve Julia hanıma saygılarımızla iletilir

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Garip durum şu ki swap işleminin çok büyük bir bölümü londra'da yapılıyor. Ve yine biraz acaip gelecek ama londra'daki swap faizleri ciddi oranda düşük olabiliyor. Ve tcmb son 6 aydır buradaki faizleri yükseltmek için epey bir çaba sarf ediyor. En sonunda dayanamadı kendi de swap yapmaya başladı, sırf oradaki düşük faizi yükseltmek için.

Dolar 3.94 e fırladığında londra swap faizi %6 ya kadar düşmüştü. Aslında sorun kabak gibi ortada.
    Yapılmak istenen TL shortlamanın maliyetinin artması. Bir ara önüne gelen TL shortluyordu. For sure gain gibi bir şey olmuştu. Forumdaki bazı arkadaşlar şimdi diyecek Türkçe bilmiyor. (Liseden sonra hiç Türkçe okumadım, uyduruk birkaç makale dışında Türkçe makalem de yoktur.)
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

5. Bu yazı büyüme stratejimizi açıklıyor, düşük faiz bol konut (tabii satılırsa):

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, kentsel dönüşümün hızlanması için çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda yeni bir kanun hazırladıklarını belirtti.
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de kentsel dönüşümün çok hızlı gerçekleştirmesini sağlayacak yeni tedbirleri ve kanunları hazırladıklarını söyledi.
    Başbakan Binali Yıldırım'ın kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması için talimat verdiğini belirten Özhaseki, "Meclis, çalışma ortamı içinde fırsat bulabilirse, onları yerine getirdiğimizde Türkiye'de her yıl en az 500 bin konutun değişebileceği bir ortam doğacak." diye konuştu.
    Her yıl 500 bin konutun değişmesiyle ekonominin de canlanacağını kaydeden Bakan Özhaseki, "500 bin konutun değişmesiyle, 45-50 milyar dolar iç piyasaya dönecek ve piyasa hareketlenecek. 250 sektör canlanacak, istihdam iki misli artacak. Yüzde 7-8 civarında olan istihdama katkısı yüzde 15'lere çıkacak. Bu sektörle ilgilenen herkese müthiş iş kapıları açacak." ifadelerini kullandı.

6.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Yapılmak istenen TL shortlamanın maliyetinin artması. Bir ara önüne gelen TL shortluyordu. For sure gain gibi bir şey olmuştu. Forumdaki bazı arkadaşlar şimdi diyecek Türkçe bilmiyor. (Liseden sonra hiç Türkçe okumadım, uyduruk birkaç makale dışında Türkçe makalem de yoktur.)
    Aslında ekonomiyi yönetenler aynen şu afrikalı dansçının halinde. Üst kısım TL borçlanmayı pahalılaştırmak isteyen ve sıkı hareketsiz duran tcmb, alt taraf TL ucuza borçlanılsın diyen aynı zamanda maliye politikasını gevşeterek horon teptiren ekonomi yönetimi.

Sermo forumdaşımızın paylaşımıdır. Bende buraya ödünç alıyorum.

Üst taraf tcmb , alt taraf maliye

En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Dudu ve Julia hanıma saygılarımızla iletilir
    Ben domates muhabbeti yapmıyorum.
    Benim ilgi alanım patates ve soğan.
    Cob-web teorisi çalışıyor mu arada bakarım.

8.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Bu yazı büyüme stratejimizi açıklıyor, düşük faiz bol konut (tabii satılırsa):

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, kentsel dönüşümün hızlanması için çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda yeni bir kanun hazırladıklarını belirtti.
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de kentsel dönüşümün çok hızlı gerçekleştirmesini sağlayacak yeni tedbirleri ve kanunları hazırladıklarını söyledi.
    Başbakan Binali Yıldırım'ın kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması için talimat verdiğini belirten Özhaseki, "Meclis, çalışma ortamı içinde fırsat bulabilirse, onları yerine getirdiğimizde Türkiye'de her yıl en az 500 bin konutun değişebileceği bir ortam doğacak." diye konuştu.
    Her yıl 500 bin konutun değişmesiyle ekonominin de canlanacağını kaydeden Bakan Özhaseki, "500 bin konutun değişmesiyle, 45-50 milyar dolar iç piyasaya dönecek ve piyasa hareketlenecek. 250 sektör canlanacak, istihdam iki misli artacak. Yüzde 7-8 civarında olan istihdama katkısı yüzde 15'lere çıkacak. Bu sektörle ilgilenen herkese müthiş iş kapıları açacak." ifadelerini kullandı.
    15 senedir neredeymis bunlar.

Isler bu hale geldikten sonrami duzelecek ?

Sayfa 777/1024 İlkİlk ... 277677727767775776777778779787827877 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •