Sayfa 779/1027 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,225 - 6,232 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    G.Korenin 1960 nufusu 25 milyon
    Türkiye nin 1960 nufusu 28 milyon

G.Kore nin 2018 nufusu 51 milyon
    Türkiye nin 2018 nufusu 81 milyon

4 Tarafında savaş/sorun olup da 58 yılda nufusu %289 artan (ve halen artmakta olan) ama gelişmiş ülkeler ligine atlayan bir tane ülke gösterin ben bu başlıkta 1 ay yazmayacağım...
    Nufusun bu kadar hızlı arttığı bir ülkede (ki yavaşlamış halidir) insanlara konut-çocuklara derslik yapmaktan bilim üretmeniz imkansıza yakındır...
    Bu nufus artışı ile insaımızın refahı yakalaması imkansıza yakındır...

saygılar/başarılar

saygılar/başarılar
    Güney Kore'nin şartları bizden çok daha zorluydu. Ayrıca Türkiye'nin nüfus artışı da epey yavaşlamış durumda. Bizdeki ana sorun Türk halkının kurtuluş savaşından sonra hiç çok zor duruma düşmemiş olmasında. Stratejik konumu nedeniyle gerek dış borç gerekse örtülü destekler ile hep ayakta tutuldu. Halbuki bu bir halka yapılabilecek en büyük kötülük. Zira düşmesine izin verilseydi halk tıpkı Güney Kore gibi hayatta kalma refleksi ile kendi öz gücü ile kalkınma hamlesini yapabilecekti.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    CDS nedir bilisen ? Niye Türk CDS leri tavan yaptı hatta Yunanistanın bile üstüne çıktı acaba ?
    CDS nedir biliyorum her zamanda takip ederim Yunanistan dan daha kotu notumuz oldugunuda biliyorum

ama psikolojik olarak Turkiyeyi o kadar kotu durumda goremiyorum ama mantigim senin gibi dusunuyor

Umarim Eurobond almak isteyenler burayi okuyorlardir

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Arkadaşlar uzun zamandır aldığım karar doğrultusunda sistemden çıkmak adına düzenli olarak ATM'den günlük 1000 USD çekmeye devam ediyorum.
    Son 5 gün kaldı.
    Ve çok ilginç ama şuana dek hiç atmden döviz alamadan geri dönmedim.
    Ticari MT ile sohbet arasında sordum..
    Bu ara epey döviz çıkışı var mevduatcilardan dedi ama ödemede sıkıntı yok en fazla meblağ şubede yoksa ertesi güne hazır ediyoruz dedi..
    İnterasante
    neden ATM den cekiyorsun?

subeye git hepsini toptan cek

BU arada TR de hangi bankanin ATM si dolar veriyormus ilk defa duyuyorum

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Güney Kore'nin şartları bizden çok daha zorluydu. Ayrıca Türkiye'nin nüfus artışı da epey yavaşlamış durumda. Bizdeki ana sorun Türk halkının kurtuluş savaşından sonra hiç çok zor duruma düşmemiş olmasında. Stratejik konumu nedeniyle gerek dış borç gerekse örtülü destekler ile hep ayakta tutuldu. Halbuki bu bir halka yapılabilecek en büyük kötülük. Zira düşmesine izin verilseydi halk tıpkı Güney Kore gibi hayatta kalma refleksi ile kendi öz gücü ile kalkınma hamlesini yapabilecekti.
    Katılmıyorum yada tam katılamıyorum...

Hindistan 1960 nufusu 447 milyon
    Hindistan 2010 nufusu 1,2 milyar

Hindistan ın 2018 Kişi başı gelir 1852 dolar

Harikalar yaratıyor denilen Hindistan ın kişi başı milli geliri 1852 dolar...
    Her tarafı kalkınsa ne olur kalkınmasa ne olur....

Boyalı basının tahakkümünden kurtulun ltf...
    Bu nufus artışını sadece sadece halka mal satmak isteyen tüccar/betoncu kafa ister...
    Sizidi bizide bir G.Kore oalcağız masalı ile uyuturlar...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

5. Ahmetim güzel kardeşim şimdi canlı cash money lazım
    Biliyon dünya 2 kutuplu biz batı tarafında yer aliyok isteyerek mi istemeyerek mi bilmem batı diyo nayn para nayn para yani medya öyle gösteriyor olayı
    Doğu tarafa bakınca iki dev var biri zate metelige hep kurşun atiyo sürekli öteki ise bir dev Çin onun adı yav bende gani para var ama bu Tr var ya bu Tr tamam bi iki banka sahiplendikte hem risk primi ve hem farklı kanatta yer alıyo oluşu sebepleri var diye salmiyo bi türlü cash ini
    Yani tüm para bulamamA risk bileşenleri birleşince CDs oluyo
    Yunanda bi risk filan yok zate ufacık bi yer herkes onu kurtarır
    Ah bizde para olcaktida himayemize alcaktik yunani şu tezata bakarmisin yatırım tavsiye degil

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    neden ATM den cekiyorsun?

subeye git hepsini toptan cek

BU arada TR de hangi bankanin ATM si dolar veriyormus ilk defa duyuyorum
    Birden fazla bankada bu hizmeti alabilirsiniz

7. Çin 1960 nufusu 667 milyon
    Çin in 2016 nufusu 1,3 milyar

Çin in kişi başı milli geliri 8500 dolar...
    Nufusunu (artış hızını) kısmen kontrol altında tutmuş Çin, Hindistan dan kat be kat başarılıdır...

Kim ki nufus artış hızını kontrol altına alabilir insanları insanca yaşar....
    Atılım yapmışım, ülke ekonomisi büyümüş ama benim pastadan aldığım pay gene aynı olacaksa ne anladım bu işden...
    Size yalvarıyorum boyalı basının size dayattıklarını peşinen kabullenmeyin...
    Bir G.Kore olabiliriz masalına inanmaktan vazgeçin artık...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    kim 14TL diyor

ucmuslar yok oyle birsey
    Amerika da değil Ankara da 10 liranın üstünde.

Sayfa 779/1027 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •