Artan

Artan Hisseler

Azalan

Azalan Hisseler

İşlem

0,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 779/846 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,225 - 6,232 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw bide ayhan'ı takdir edeyim.

Tarafsız olduğumdan(belkide öyle sanıyorum) her partiye olduğu gibi her mesleğede açıklarını gördüğümde eleştiri yapıyorum. Hangi mesleğin kötü elemanlarını eleştirmişsem o mesleği yapanlardan beni okuyanlar bir daha okumuyorlar. İçlerinden "lang bunu adam sanmıştım" deyip gidiyor olmalılar.

İlaç firmaları ile anlaşıp, ilaç firmalarının halkı soymasına vesile olan doktorlar hakkında yazdım, doktor okuyucular arazi.
    Arabamın tamir maceralarını nasıl kazık attıklarını yazdım, tamirciler arazi.
    akp ye chp ye ağır yazdım bu 2 partililer arazi.
    Fatura kesmeyen esnaf hakkında yazdım, esnafın hepsi arazi.
    Neredeyse herkesi kapsayan yazılar yazdım o sebeple eski okuyuculardan kimse kalmadı. Tabi para piyasaları yazmayı bıraktığımdan sadece o bilgi için gelenler takibi bıraktı, orası doğal.

Kaç yıldır burada yazıyorum, okuyucularımın hepsi dönem dönem küstü değişti, eski isimlerden kimse kalmadı, bir tek ayhan değişmedi.

Benim yazılarımı okuyup hala takip ediyorsanız, haram yememişsinizdir sonucunu çıkarabilirmiyim bilmiyorum. Haram yemişse bile doğruyu arıyordur ve gerçeğe katlanabilecek kadar güçlü karaktere sahiptir.

Ben yemedim mi? Tabii ki epey yemişimdir, gelecekte de yiyeceklerim vardır. Ama kendi zararıma bile olsa doğruyu söylerim, yazarım. Bu huyum değişmez. Doğru derken kendi kapasitem ölçüsündeki doğruyu kast ediyorum. Yoksa doğru dediğim şey yanlış da olabilir, ben hatalıyımdır.

Örneğin hız yaptığımda bana okkalı ceza kesen Trafik Polisine ceza makbuzunu alırken teşekkür ederim. Çünki bana ceza keserken, kesmeseydi ileride birisi çok hızlı giderken beni veya çevremden birini ezme ihtimalini ortadan kaldırmış olduğunu bilirim. Karışık oldu cümle. Şunu demek istedim, o trafik polisi ben dahil herkese ceza kesmese, yarın öbür gün çok hızlı giden birileri bana ve çevremede zarar verecektir. Bunu bildiğimden teşekkür ederim polise. O zaman neden kaç kere hız yaptın. Eşeklikten. Neticede bende hayvanım ve hatalarım çok oldu, ileride de bir sürü olacak. O sebeple devlete vergi veriyoruz ki düzeni sağlasın. Ama o devlet bizi bir güzel benzetiyor, hemde bizim paramızla. Neyse yaw, yazmış olmak için yazmayayım.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Teşekkür ediyorum.
    Seni takip etmekten keyif alıyorum
    Ne yazarsan yaz en Fazla yanlış olduğunu düşünürsem gereken cevabı yazarım
    Harama gelirsek haram yemedim dersem yalan olur.
    Lise sona kadar ankara batıkentte oturdum. Yuvaköyüne çok yakındık
    Yuva kavunu çok ünlüydü.7-8 arkadaş her yıl ağustostan itibaren 2 km kadar yürür kavun tarlalarına dalar kavun karpz kelek ve taze ayçekirdeği çalardık. O dönem çok haram yemişimdir. Üniversiteden itibaren o işi bıraktım. Üniversiteden sonra iddialıyımdır tek kuruş haram yemedim. Riskli mesleğim vardır. Tehdit edende oldu önüme koca zarflarla para koyanda oldu. Ailecek tatil köylerinde tatil yapmam için teklif yapanda oldu. Beni tehddit edip kendini vuranda oldu. Cezaevine gönderdiğim ve kanserden ölende oldu. Sürgün sayılacak şekilde tayinle gönderipte kalp krizinden ölende oldu. Hiç birinden pişmanlık duymadım hepsi suçlu idi ve yaptıklarının karşılığını yaşasılar.
    Ama bu adamların hiç biri benim taraflı olduğumu kasırlı işlem yaptığımı yada haram yediğimi söylemedi/söyleyemedi.
    Trafik polisi ve trafik cezalarına gelince en son 4 gün önce susurluk çıkışında ceza yedim 110 olan yerde 135 le gidiyormuşum.

Tüm yediğim trafik cezalarında sövmüşümdür. Çünkü ceAlar hı yapılmaması gereken yerlerde değil aksine yolun boş olduğu insanların rahat hız yapabilecekleri ve en kötü ihtimalle kendisinden başkasına zarar veremeyecekleri yerlere tuzak radarlar kurmaktadırlar. Eğitici caydırıcı değil tuAk cezalar yazMaktadırlar
    Burdur tarafında yıllar önce bi cezA yedim 3 km 2 tane kamyonun arkasına takıldık konvoy halinde gittik bazı araçlar sollama yasağına rağmen solladı geçtiler.düzlüğe çıkınca ben dahil 15 kadar araba sollamanın serbest olduğu yerde peş peşe solladık radarı gördüm hızımm 105 bile değildi solladığımda.1 km sonra trafik polisi ben dahil 15 e yakın insanı çevirdi ve hız ceAsı kesri. 101 ila radara girmişim 90 mış hız sınırı hepimiz itiraz ettik sollama yaparken yazdınız diye kabul etmediler. Hepimize cezA yaDılar
    En çok o gün sövmüştüm trafik polislerine
    Sizin amacını caydırıcılık değil. Eğer caydırmak isteseni sollamanın yasak olduğu yere radar koyar hatalı sollayana ceza yazardınız dedim. Aadece güldüler
    Ben bu ülkede işini ençok savsaklayarak kötü niyetli olarak yapan grubun trafik polisleri olduğunu düşünmüşümdür
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan'ın trafik polisleri hakkında söylediklerine bende katılırım. Yine de ben biri hariç tüm cezalarımda teşekkür etmiştim. O zamanki amacım aferin görevinizi yapın anlamında gaz vermekti. Ama zamanla ben de gördümki tuzak kurmak istisna değil asıl görevleri olmuş. Şehir içinde tüm araçların en az yarısı ceza yiyebilir. Kaldırımlara park edenler, o sebeple yayaların yolda yürümek zorunda kalması, yola park edip şeridin birini tıkayanlar, durup trafiği kesenler filan. Tek ceza yemiyorlar en fazla uyarılıyorlar. Bomboş bölünmüş yolda 70 yerine 87 ile ceza yiyorsun. Tabela da 90 ı görüyorsun, bir kaç yüz metre sonra 70 koymuşlar ama göremiyorsun, derken köşede çeviriyorlar.

Susurluk'ta ceza yemeyen yok anlaşılan. Epey eskidendi, İstanbul tarafından Susurluk'a yaklaşırken bir tepeden iniyoruz. Yol şehirlerarası bölünmüş koca yeni asfaltlanmış tenha bir yol. Hafif bir tepeden aşağı dümdüz yol iniyor. Yolda çok geniş. Pek araba da yok. Arabalar kendi ağırlıkları ile aşağı doğru süzülüyor. Tehlike sıfır eğer araba arızası yoksa. Arıza varsa mesela fren tutmuyorsa, zaten 40km ile giderken bile bir dükkana girersin, veya birilerine çarpar bacaklarını kırarsın.

Tepenin aşağısında yol sağa dönüyor, sağa dönüşün arkası görünmüyor oraya tuzak kurmuşlar. Tepeden inen tüm araçları kenara çekip cezayı kesiyorlar. Kurtulan yoktu.
    @NeAcaipDunya

3 gün önce yediğim ceza şak diye e devlete düşmüş. Sistem iyi işliyor anında tebliği yapıyorlar. Daha yeni af çıktı. adım gibi eminim önümüzdeki yılın sonunda bir af daha gelecek. Şu cezayı ödemesem tüm faizi maizi silinecek ve enflasyon karşısında kuşa dönmüş bi ceza ödenecek. Ama ben herzamanki gibi salağım ya ceAyı anında ödedim %25 indirimden yararlandım ama ödemesem yılsonuna kadar beklesem ve af geldiğinde ödesem enflasyondan dolayı %50 indirimli gibi öderim. Ama dediğim gibi salağım ya ödedim anında.
    2 ocakta mtv mi ocağın ilk haftası içinde (ocak sonuna kadar zamanım olmasına rağmen)tüm emlak vergilerimi (mayıs sonuna kadar vaktim olmasına rağmen) 2. taksitleri ile birlikte (onlar içinde kasım sonuna kadar vaktim vardı.) ödedim.
    Ben salağım memleketin en az %70 cin ya 3 senedir hiç kimsenin emlak vergisi ödemediğinwde eminim. Tüm faizleri silinerek ve en az 6 taksitle ödeyecekler.
    Devlet devlet olsa bana ödül verir
    Zamanında vergilerini ödemeyen benim gözümde hırsız olanlara ise 2 katı ceza vererek tahsil eder
    Ama nerede öyle devlet nerede o kadar çift yumurtalı yöneticiler
    Hırsızı kaçakçıyı yalayıp dürüst vatandaşı zikmekle meşguller.
    bir halt olacağı yok.

3 gün önce yediğim ceza şak diye e devlete düşmüş. Sistem iyi işliyor anında tebliği yapıyorlar. Daha yeni af çıktı. adım gibi eminim önümüzdeki yılın sonunda bir af daha gelecek. Şu cezayı ödemesem tüm faizi maizi silinecek ve enflasyon karşısında kuşa dönmüş bi ceza ödenecek. Ama ben herzamanki gibi salağım ya ceAyı anında ödedim %25 indirimden yararlandım ama ödemesem yılsonuna kadar beklesem ve af geldiğinde ödesem enflasyondan dolayı %50 indirimli gibi öderim. Ama dediğim gibi salağım ya ödedim anında.
    2 ocakta mtv mi (ocak sonuna kadar zamanım olmasına rağmen)ocağın ilk haftası tüm emlak vergilerimi (mayıs sonuna kadar vaktim olmasına rağmen) 2. taksitleri ile birlikte (onlar içinde kasım sonuna kadar vaktim vardı.) ödedim.
    Ben salağım memleketin en az %70 cin ya 3 senedir hiç kimsenin emlak vergisi ödemediğinwde eminim. Tüm faizleri silinerek ve en az 6 taksitle ödeyecekler.
    Devlet devlet olsa bana ödül verir
    Zamanında vergilerini ödemeyen benim gözümde hırsız olanlara ise 2 katı ceza vererek tahsil eder
    Ama nerede öyle devlet nerede o kadar çift yumurtalı yöneticiler
    Hırsızı kaçakçıyı yalayıp dürüst vatandaşı zikmekle meşguller.
    bir halt olacağı yok.

6. Ali Cemal, Fatih Altaylı ne demiş merak ettim, benim merakım için bi oku bi şeye benzemiyorsa mühim değil dersin, geçmişte bir zaman Rahmi Turan lâ yazışıyordum, hatta Vahdettin'in Türk olma oranını yüzde 1.5 olarak onu savunan Türkçü ve milliyetçi ve muhafazakar kesime karşı hesaplamıştı, sağlam kapitalist gazete yönettiği halde ,muhalif olunca ne demiş merak ederim .Fatih Altaylı yı hiç mi hiç sevmem, ilkesiz dir, ama kesin doğrular işine gelmezse ne der yine merak ederim? Yine de keyfin bilir tabii .

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir kaç hafta önce yazmıştım. "Dünya savaşı olursa nükleer füze lerle olur. Sadece düğmelere basarlar. Tanklar uçaklar, İHA lar bir işe yaramaz." demiştim.

Ayrıca Rusya nükleer bomba atacaksa, Ukraynaya değil batı cephesi ülkelerinin hepsine aynı anda atmalı demiştim. Yoksa biter demiştim.

Ayrıca son aylarda bir kaç kez nükleer savaşa doğru gidiyoruz diyede yazmıştım. Rusya daha fazla sıkışırsa nükleer kullanır. Mesel e, nükleer füzeleri nereye atacak.? Sadece Ukrayna'ya atarsa Rusya biter demiştim.

abd nin(ibrani kökenli yahudilerin) acil düşman olarak gördüğü diğer ülke Çin'de Taiwan da geri çekilmiyor. Batı cephesi Taiwan'ıda Ukrayna ya çevirmek istiyor. Ama Çin'liler Ruslar gibi değiller, çok farklı kültürleri var, tepkileri farklı olacaktır. Sonuç Ukrayna gibi olmayabilir.

Başka ne yazmıştım.?
    Rusya, Çin ve İran. Üçüde hipersonic füzelere sahip. Bu füzeleri üçüde yaklaşık 1 yıldır üretmeye başladı. (tabi bilinen bu) Batı cephesi ise henüz hipersonic füze üretemedi. Testleri başarısız oluyor.

Savunma sistemleri tarafından imha edilemeyen Hipersonic füzelere sahip olduktan sonra bu 3 ülke daha cesur davranmaya başladılar. Rusya Ukrayna ya girdi, Çin batı cephesine karşı geri çekilmiyor "gerekirse sizle savaşırım" duruşu sergiliyor. İran eski İran.

Bir haftadır da eski Rusya başbakanı yeni Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev benim bazı yazdıklarımı tekrarlıyor.

"Savaş çıkarsa tanklarla uçaklarla olmaz, nükleer füzelerle olur." diyor.

Peki batı bunu bilmiyormu.? Batı derken batıyı cephe sini yöneten ibrani kökenliler. Bilmemelerine imkân yok.

Neyse, bakalım ne olacak. Tarihi kitap okur gibi olayları izliyorum. Tahminimce nükleer savaş çıkma ihtimali az değil ve her ay ihtimal oranı daha da artıyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    dinlex sağol - yazılımla bir süredir ilgilenmiyorum.

---

Aşağıda 2 alıntı var. Tam 2 yıl önce yazmışım. Nükleer dünya savaşına gidiyoruz diye.

2 yıl önce size bu yazdığım anlamsız gelmiştir.

Peki şimdi. ?

Alman hükümeti sığınakları hazırlamaya başlamış ve halka bilgiler vermeye başlamış. İş çok ciddileşti.

Pek çok hükümet başkanı dünya savaşından bahsetmeye başladı, bizim bakan hakan fidan da dünya savaşının ciddiyetinden bahseden konuşmalar yapmış.

Tam 2 yıl önce dünya savaşının temellerinin atılmasından bahsetmişim, sonraki yazılarımda ihtimal artıyor demişim.

Arada sırada hatırlatırım çünkü çabuk unutan bir milletiz. Size hep yıllar önceden gelecekte olacakları söyledim.

Son cumbaba seçiminde gerçekte tayyip %42 ye %58 kaybetti de demiştim. kılıçdaroğlu parti içine soktuğu gizli ermeni ve radikal sağcılarca alt edildi. Sandıklara gidilmedi, gidilmeyen 10binlerce sandıkta %90 üzerinde akp çıktı diye yazmıştım. Bunlar açıklanan veriler ben sandıkları dolaşmadım.

Sonra demiştimki tayyip bu seçimide kazanırsa bir daha kaybetmez. Çünkü fetö süz tam olarak sistemi ele geçirir ve artık oy vermenin anlamı kalmaz. Oy gecesi akp liler kendi kafalarına göre bir rakam açıklarlar, istersen itiraz et. Kime edeceksin. Elektronik oylamanında bu işe çok uygun olduğunu söyledim.

Nükleer savaş seçimlerden çok daha önemli tabiki. Eğer Çin'ninde katıldığı bir savaş olursa dünya 2 yıl kül altında kalacak ve kararacak deniyor. Güneş olmayacakmış. Buda dünya genelinde 10-15 derece sıcaklığın düşmesi ve kirli hava demek. Yani senin ülkene nükleer bomba düşmesede soğuk, kirli hava, radyasyon rüzgarları ve yiyeceksizlik ve aşırı bencil siyasetçilerle karşı karşıya kalacaksın.

Bizde amerikanın nükleer füzeleri yerleştirilmiş olduğundan bizede nükleer bomba gelme ihtimali var. Rusya Çin ve Kore de toplam yaklaşık 5bin nükleer füze var diye biliyorum. 2bin tane doğu 2 bin tane batı atsa her ülke başına 10larca füze düşer, bazılarına yüzlerce.

Bu savaşı tek bir şey durdurur GERİ ZEKALI trump.

Eğer başa geçince geri adım atarsa bu savaş durur. Ancak oluşturduğu kabineye bakınca hep saldırgan tipleri topladığı söyleniyor. Ayrıca bugün de BRİCS i tam ambargo ile tehdit etmiş. Dünyanın kralı havalarında konuşmuş.

Sağı solu belli olmaz geri zekalının. Ya çok cesur olur en önde saldırır, ya en önde kaçar. trump kendini(abd) hala dünyanın en güçlüsü görüyorsa pe-dofil bunak kukla biden dan daha saldırgan olabilir.

Umarım geri çekilir. Adam geri zekalı olduğundan ne yapacağı hakkında fikrim yok. Mantık yürütemem sadece bu türün genel davranış tarzlarını söylerim. Ancak o davranış tarzlarına göre sonuç çıkarabilmem için trump'ın ortamını yakından bilmem gerekir ki o şansım yok.

Geçen yıl dünya savaşı hazırlıkları için düşünmeye başladım demiştim diye hatırlıyorum. Yakındaki kardeşlerimle birlik kurabilirmiyim diye biraz yoklama yaptım. Hayır, hiç biri konuya ilgi göstermedi. Bende düşünme harici bir hazırlık yapmadım. Savaş ihtimalinin bu kadar hızlı ilerleyeceğini düşünmemiştim.

Düşündüğümden hızlı ilerlemesinin sebebi, avrupadaki büyük ülkelerin abd den daha saldırgan çıkması. Ukrayna ya ordu verelim diyen var, nükleer silah verelim diyen var, abd'liler ise Taiwan a durmadan ağır son teknoloji silah yığıyorlar filan.

Önümüzdeki bir kaç ay, daha ciddi düşünüp temel bir kaç şeyi hazırlamayı umuyorum.

Bu arada %100 çıkacak demiyorum, hâlâ batı ülkelerinin geri adım atma ihtimali var. Doğu geri adım atmaz çünkü onların boğazlarına çöken abd. Ukrayna da 2014 de darbe yapıp kendi adamlarını başa geçirdikten sonra, ukraynayı Nato ya alıp topraklarına nükleer füze yerleştirmeye çalışan, salgın hastalıklarla doğuyu yok etmeye çalışan abd. Doğulular abd den kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Tabi genel medyayı takip ediyorsanız hâla batı ve israili melek sanıyor, doğuluların öldürülmesi gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz.

Her neyse, herkese bol şans.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    maltepe hak vermemek elde değil,

...

2022 nükleer dünya savaşının fidelerinin ekildiği yıl olabilir.

Haberler arada kaynıyor ama ülkeler birer birer saf seçiyorlar ve seçtikleri saf ile tatbikatlar yapıyorlar. Epey bir şekillendi ve silahlanma yarışı korkunç hızla ilerliyor. Ülkeler silaha hücum ettiler. abd cayır cayır silah satıyor. Ukrayna savaşından beridir yüzlerce milyar dolarlık sipariş aldı. İstedikleri buysa elde ettiler. Ama dünya savaşı istiyorlarmıydı.? Sadece silah satmak istiyorlar ise o dereceyi geçmek üzereyiz.

Çin taiwan konusunda geri çekilmiyor ve Rusya daha fazla sıkışırsa nükleer kullanmaktan çekinmez.

Yavaş yavaş ilerliyor ama ilerliyor. Yüzlerce uçak, tank ve binlerce iha siparişi veren ülkeler tonla.

Neden alıyorlar.?

Dünya savaşı çıkarsa diye.

Yaw dünya savaşı çıkarsa yüzde yüz nükleer savaş olur ve tank uçak iha hiçbir işe yaramaz. Sadece düğmelere basıp binlerce füzeyi gelişmiş ülkeler birbirlerine gönderecekler. Ayrıca bizim gibi topraklarında abd nin nükleer füzelerini taşıyanlarada gönderirler herhalde. Nükleer füzeler uçuşacak hepsi o. O füzelerin radyasyonu da rüzgarla tüm dünyaya yayılacak. Gelişmiş ülkeler ve nükleer bomba yiyen ülkeler yok olacak, diğer ülkeler de ise gelecek nesiller sakat doğacak. Birtek himalaya dağlarında yaşayanlar sağlıklı kalacak. Oda belki.

Nerden girdim nereye gittim.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

...

Neyse, bakalım ne olacak. Tarihi kitap okur gibi olayları izliyorum. Tahminimce nükleer savaş çıkma ihtimali az değil ve her ay ihtimal oranı daha da artıyor.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 779/846 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •