Sayfa 779/919 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon
Arama sonucu : 7345 madde; 6,225 - 6,232 arası.

Konu: DOHOL - Doğan Holding

1. Birşeyler olduğunu, hatta olanların çoğunu, yabancının ardına bakmadan çıktığını bilmeyen kalmadı..

Ama piyasadaki işlemleri inceleyen analistler bazı şirketlerin fiyata bakmadan satıldığını, bazılarının da fiyata bakmadan alındığını söylüyor..

Anlık, günlük fiyat hareketinin, düşüş/yükselişin hikayesini bilmek zordur..

Bildiğim bir şey varsa, gerçek bir hikayesi olan şirket er geç hedefine gider..

Alıntı Originally Posted by Gobig Yazıyı Oku
    Birşeyler olduğunu, hatta olanların çoğunu, yabancının ardına bakmadan çıktığını bilmeyen kalmadı..

Ama piyasadaki işlemleri inceleyen analistler bazı şirketlerin fiyata bakmadan satıldığını, bazılarının da fiyata bakmadan alındığını söylüyor..

Anlık, günlük fiyat hareketinin, düşüş/yükselişin hikayesini bilmek zordur..

Bildiğim bir şey varsa, gerçek bir hikayesi olan şirket er geç hedefine gider..
    Gider gider de gidene kadar bizi baya sıkıntıya sokar.2007 de arçeliği 10 küsur liradan alıp az bişi karla karla satıp trade ediyorduk.2008 bir vurdu kağıt 1.5 a kadar düştü.Şimdi grafiğine baktım 33 olmuş.Sanırım düzeltilmiş grafik dediğim rakamlar, 5.8 den alıp 0.86 a düştü gibi düşünün.Eğer 0.86 dan yakalarsan muhteşem bir kar,ama 2007 de 6 dan aldıysan hem düşüşe yakalandın canın sıkıldı hem de 33 desek borsa bazında eh işte denebilecek bir kar.O yüzden borsada zamanlama her şeydir.Elbet bluechip kağıtlarda enflasyon varken uzun vadede TL bazında kar mutlak olur da o kar işe yarar mı ona bakmak lazım.

3. emmi şu sıralar yatırım bankacılığıyla ilgileniyor sanırım...
    yatırım bankacılığına bazı teşvikler sözkonusu..
    200 m sermaye ile döndermek zor o işi..
    sanırım fonlardan gelecek parayı dyatırım bankasına sermaye olarak koymayı planlıyor..
    uv de karlı bir iş olabilir...
    %100 ü doholün olduğu sürece kağıdı pozitif etkiler kanaatimce...
    geçen ayki düşüşte 3.6...3.7 den karşıladı satışları....sonra geri alım dahi yaptı..
    buralardan da geri alım yapar bence..
    temettüyü cüzi miktarda tutması, nakitte kalması holdingin sağlığı için daha iyi bu piyasada..
    piyasalar düzelirse temettü verimi de artacaktır..
    2.4 e kadar bir geri çekilme olur mu bilmiyorum ama çekilirse de oralardan ek alım yapılabilir diye düşünüyorum..
    şu anki dohol kümülatif değeri sadece enerji santralleri kadar...
    yani diğer varlıkların hiç mi değeri yok..
    13...15 falan yazanlar olmuş ama ileride belki olur..
    sene sonuna kadar 7.5 civarında olabilir ...
    yüksek kur doholün mevcut varlıklar ve gelirlerine değer katar

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ateşteki ağaç menem, dönüp duran şu taş menem,
    Bak şu ateş yalımına, ben bu yanana sığmazam...

Ben doholun değerlemesi ile hiç sıkıntıda değilimi elbet kağıt bedava ve borsanın en sağlam kağıtlarından biri.Ama 2007 de arçelik altıda birine düşerken de sıkıntılı bir şirket değildi.Elbet dohol yatırımcısıyım,gene alacağım hem de montanlı alacağım,zaten az bişi alıma da başladım.Ama alım hızım alım seviyelerim konusunda şu anda kararsızım.Sanki erken almaya başladım gibime geliyor,hiç huzurlu değilim,kimbilir belki de kağıdı bedava fiyatlardan bize aldıracaklar,fırsat maliyeti için belki de çok erken.Neyse kağıt elbet sağlam o kesin.

Emmi de benim gibi düşünüyorsa o da alttan nasılsa ucuza toplarım diyorsa,gavur yok,sokullu yok e kağıdı kim taşıyacak yukarı )))))))))

Zaten investinge bakıyorum 3.5 üstü mallanmış dünya kadar küçük yatırımcı var,ilk olarak ora tenhalaşmalı,o küçükler malı satmalı ki olay az bişi değişsin)))))))))

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ben doholun değerlemesi ile hiç sıkıntıda değilimi elbet kağıt bedava ve borsanın en sağlam kağıtlarından biri.Ama 2007 de arçelik altıda birine düşerken de sıkıntılı bir şirket değildi.Elbet dohol yatırımcısıyım,gene alacağım hem de montanlı alacağım,zaten az bişi alıma da başladım.Ama alım hızım alım seviyelerim konusunda şu anda kararsızım.Sanki erken almaya başladım gibime geliyor,hiç huzurlu değilim,kimbilir belki de kağıdı bedava fiyatlardan bize aldıracaklar,fırsat maliyeti için belki de çok erken.Neyse kağıt elbet sağlam o kesin.
    Kasım ayından sonra TL varlıklarda yakalanan pozitif hava maalesef ciddi şekilde terse döndü. Yabancı veya “ yeni para” girmeden , borsayı yukarı taşıyacak bir katalizör yok. Bu saatten sonrada yabancı uzun bir süre daha gelmeyebilir. Anca ABD ile ilişkiler düzelirse, “ siyasi “ para girişi olabilir

8. Dohol şok marketler ile ilgileniyor mu? Bugün bir arkadaşım bahsetti ben inanmadım. Sadece dedikodu sanirim var mi bildiğiniz somut birşey?

Sayfa 779/919 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •