Abi eyt sebebiyle prim geliri geçici artmış olabilir ayrıca sağlık giderleri var. O kalemi net bilmiyoruz. Ben genel bütçeye bakıyorum 5,5 milyon mahmure var işçi bunun brüt maaş ikramiye vs 5 trilyon yapıyor tek başına. Bu şekilde genel olarak baktığımda bu bütçeye ne atarsan at kevgir gibi yutar gider adam olmaz bu bütçe. Bende senin gibi emekliyim ve çalışma imkanım da yok. Büzzugu sıkmaktan perişan oldum.
Bunlar öyle bir köşeye sıkıştı ki. Ülkeye dolar girse TL bolluğu oluştu zaten daha önce de MB kaymaklı bir bolluk var onun gazını temizlemeden bir de döviz girişli TL bolluğu var. Elektrik ve doğalgaza zam yapması gerekir elektrik 18 aydır zam görmüyor. Bu sefer enflasyon hortlayacak. Tasarruf tedbirlerini toplasan 100 milyar çıkıyor. 12 trilyonluk bütçede 100 milyar peçete parası değil. Daha o tahmin ettikleri vergiyi de toplayamayacaklar. Şuan banka EFT hareketlerini geçmişe yönelik araştırıyorlar. Oradan çok kişiyi öperler. Hani bir söz var yazın yediğin hurmalar kışın......... Bunların nefes alması mucize.
Eskiden emekli çalışan olursa maaşında bir kesinti oluyordu. Şuan öyle bir kesinti yok. Eyt li kayıtlı çalışmaya devam ediyor. Bundan kesinti yapmaya kalksa hepsi kayıtdışı çalışır primden de olur SGK. Genç eytliler içinde mesleği icabı çok iyi gelir elde edenler var. Bir çok ustanın aylığı 100 bin lira. Okuyanlar 3 harfli markete atanıyor.
Babam kiralar uçmadan önce çamaşır makinesi bozulunca tamir ettiriyordu prostat ameliyatı vardı iki sene önce parası olmayınca olamıyordu. Aynı adam şimdi iki kira ile duble maaş gibi oldu. Şimdi yolunacak kaz gibi geziniyor para olunca. Bende denk getirsem tokatlıyorum. Ver desem vermiyor. Bana geçmiş zaman 10 gremse atlamıştı ona sayıyorum.
Yer İmleri