Sayfa 78/238 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 617 - 624 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. grafikteki kırmızı bizim dolar bazlı endeks

siyah ise abd 10 yıllıklar

mavi dikey çizginin sağ tarafı bir süre olabilir elbette ama olabilirlik sınırını zorluyor

ya piyasa bizim bilmediğimiz bir şeyi biliyor yani abd 10 yıllıklarının 2,8 seviyesini geçemeyeceğini geçsede satış yiyip oralarda kalamayacağını düşünüyor

yada bu iş dengelenecek , izleyelim ve görelim

özetle

BENİM PENCEREMDEN TEKNİK GÖRÜNÜM

1) TL BAZLI ENDEKS NEGATİF

2) DOLAR BAZLI ENDEKS NEGATİF

3) ABD 10 YILLIK KARŞILAŞTIRMASI HEPTEN NEGATİF

4) BU NEGATİFLİĞİN SHORT KONTRATLARIN CANINA OKUYUNCAYA KADAR GÖZARDI EDİLME OLASILIĞI : GÜÇLÜ POZİTİF

ÖZET: BENCE PALA OKEY DÖNÜYOR

2. bu da

yukarıdaki iki grafın yani abd 10 yıllık ile bist30 un oranlanmış hali , yada başka bir deyişle abd 10 yıllık bazlı bist 30

görüldüğü gibi soluk benizli misafir arkadaşlar , eylül ortasında ellerini garantilemişler

o zamandan beri okey bekliyorlar , o sıra dolar 3,40 larda idi ve 8 ay önce yani 2017 ocakta sattikları dolarları 3,9 dan itelemişlerdi millete

bu ara zamanda aslan payı ( doları da hesaba kattığımızda ) alındığı için , eylülden bu yana borsa ve vadeli üstüne oynuyorlar

3. hesaplarıma göre

2018 haziran gibi en yüksek kurla dibimizi buluruz , ondan sonraki dipler daha aşağıda gibi gözükse de dolar daha ucuz olur

haziran temmuz gibi reel dip , bir iki ay kıvranma ve mal toplama süreci ile birlikte yalancı dipler

2018 eylül ekim gibiiii
    veeeeee

sonraaaa yeni ralliiiiii

haydaaaaaaaa

diye düşünüyorum

4. gerçek dipler , gerçek tepeler ile yalancı dip ve tepelerden neyi kastettiğimi yukarıdaki graftan anladınız sanırım

işte gerçek diple yalancı dip yada dipler arası

ve

gerçek tepeyle yalancı tepe yada tepeler arası

yerli topluluğumuz için en tehlikeli bölgedir

çünkü

grafiklere göre yani grafikler der ki

o ara dönemde tamamiyle küçük yatırımcı üzerine oynayıp , doğru yöne açılan pozları bozup üstüne de eğer mümkünse (ki şimdiye kadar başaramadıklarını görmedim) ters poz açtırmaya çalışırlar

şu anda işte o tehlikeli süreçte olduğumuzu ve gelmesi muhtemel yeni zirvelerin yalan zirve olduğunu düşünüyorum

biz zirvemizi eylül ortası gördük zaten , yani 3-4 ay önce

( endeks hergün yeni zirve yaparken bunları yazmak ta hayli komik oluyor ama ne yapalım grafikler öyle diyor )

5. Bist30 un ateşi 39-40 arasinda

Bu su an için sağlıklı bir şey değil

Seneye bu vakitler 45 dereceye yaklaşabilir onda sorun yok da şimdilik 39 un üzerinde havale geçirmesi ihtimali yüksek

Hele 39.5 un üzeri serum bağlamak gerekebilir

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

6. öncelikle şunu belirtmek isterim , bu vadeli piyasalarla ilgilenmeyeli çok oldu

sadece hobi olarak takip ediyorum

buradaki paylaşımlarım hisse alan satan yada vadelide al\sat yapan yatırımcılar açısından , kendi teknik senaryolarına destek olarak belki kullanabilecekleri kendi olası teknik senaryolarımdır

bu iş biraz da rakıya benzer yani şişe de durduğu gibi durmaz

şimdi yeni bir paylaşım ki bu paylaşımım da teknik olarak yukarıdaki düşüncelerimi destekliyor

grafiğimin adı: Yakaladım oni SANIRIM

kırmızı ve mavi çizgilerin eğimleri virgülden sonraki ikinci üçüncü basamaklarına kadar eşittir

7. mesela bu grafik derki mavi çizgi civarında satış denenebilir

ancak mavi çizgi altında bu pozisyonunu korumana rağmen üstünde stopla

hızlı tradersan reverse ol

efendim ya maviyi git gel çok ihlal ederse ? o zaman kapanış bazında bu işi yap

efendim ya maviyi çok geçerek kapanışı yaparsa ? eeeee armudun sapı üzümün çöpü olmaz ki ama , adamlar bu piyasaları para kazanmak için açmış o kadar olacak

buradaki esas mesele şu , riskini kontrol edebiliyor musun

yani bir pozisyon açarken nereden neye göre sıvışacağını hesapladın mı

risk aldığın nokta ile sıvışma noktan arasındaki fark kaç

reverse olacak mısın olmayacak mısın , vesaire vesaire

kendi oyun planın olacak ki piyasa yapıcılarının oyun planının oyuncağı olmayasın

eğer oyun planında içine sinmeyen en ufak bir nokta bile varsa oynamayacaksın

dedim ya şişede durduğu gibi durmaz

Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    hesaplarıma göre

2018 haziran gibi en yüksek kurla dibimizi buluruz , ondan sonraki dipler daha aşağıda gibi gözükse de dolar daha ucuz olur

haziran temmuz gibi reel dip , bir iki ay kıvranma ve mal toplama süreci ile birlikte yalancı dipler

2018 eylül ekim gibiiii
    veeeeee

sonraaaa yeni ralliiiiii

haydaaaaaaaa

diye düşünüyorum
    hisse netden ayrılmıştım.daha doğrusu tekrar üye olmamıştım.
    ama sayın viperin başlığını ve paylaşımlarını görünce tekrar gelmeye karar verdim.
    bu sefer başlık açmayacağım.
    bu başlığa yazmak istiyorum.

Sayfa 78/238 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •