en yuksek tl mevduat oranlarıyla gosterge arasında 7 puan fark olustu ..birbirlerine yaklasmaları gerek biyerde .
en yuksek tl mevduat oranlarıyla gosterge arasında 7 puan fark olustu ..birbirlerine yaklasmaları gerek biyerde .
reel sektorun doları da var ama yurt dısında kayıt dısı isvicrede falan filan ...bunları cekmek icin zaman zaman varlık barısı yapılıyo mesela .93-2010 yılları arasında faizler minimum %30-%110 arasında gezinmistir ..o zaman reel sektor in hic banklara borcu ve doviz borcu yok muydu aceba ..artık yeni kurlara faizlere gore herkes kendini ayarlıcak ..reel sektorde finans sektorude ..zam yapabilen zam yapıcak yapamayan maliyetleri kısıcak ya da surumden kazanmaya calısacak
kurdan en karlı turistler cıktı avrupa turisti para harcamıyor am arap ve iran turisti cok para harcıyor ...dun kurtkoy viaportaydım elini sallasan arap tursite carpıyor elleri torbalarla dolu bazıları bavul bavul alısveris ...yiyecek yerleri alt kat ust kat olsun doluydu ..parası olan harcıyor vatandasta sirkette ..parası olan yerlide harcıyor hem vatnadas hem sirketler ..benim kuzen var orda giyim magazası muduru dun biraz misafiri oldum adam sirket patronuydu haralde geldi 40 takım elbise siparisi verdi tanesi 800 tl ..
Altın yıldız klasikten 10 takım bizim bilader almış.!!
Sudan ucuza gelmiş.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Boşuna laf olsun diye..!!
atmasyon yazmıyoruz.!!
Hiperpower enflasyon tüm HIZIYLA otobanda.!!
Staglasyon tüm HIZIYLA otobanda.!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Buradan güncel oranlara bakabilirsiniz:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...94#post2533994
Yatırılan miktara göre efektif oran değişir:
Efektif oran = tabela oranı * (Anapara-boşta kalan tutar)/Anapara
Yer İmleri