Eurobond almak istiyorum, yurt disinda yasiyorum, hic vergi odemeyecek miyim ?
Ve en uygun fiyatla islem yaptiginiz bankalar hangisi, yapikredi, hsbc, teb, akbank hesaplarim var, bankaci arkadaslar onlinedaki fiyatlar cok pahalidir hazineyi aramak lazim dedi, ama benim oyle buyuk bir param yok. yaklasik 30 bin usd yatiracagim. Ayrica hazine disinda ozel sektor bonolarindan da almak istiyorum, pegasus, ulker gibi, bunlari nasil alirim ? Simdiden cok tesekkurler ustadlar.
Senin isin zor gusel kardesim.
Oyle kolay cevap verilemez bu sorulara.
Once oturacaksin en bastan baslayip sonuna kadar bu 878 sayfayi okuyacaksin.
Dersini calismadan para yatirmak yok.
Ama ilk soruna cevap vereyim. Sen burada vergi mukellefi degilsin.
Dar mukellef kapsamindasin.
Yasadigin ulkenin vergi kanunlarina tabiisin.
Burada beyan yok.
Burada yirttin ama yasadigin ulke ne yapar bilmem.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Az bakiye için ben VDET veya IEMB ETF i alıp kurtul düşüncesindeyim ama Rusya olayından sonra durum ne olur bilemem.Bir de yükselen faiz ortamı var gibi görünüyor. Doğrudan eurobond alırken malesef makaslar çok açık online bankaclıkta. Özel sektör bonosunda 200k alt limit var. Bazı devlet eurobondları 1000 usd veya 10000 usd gibi alt limitle de satılıyor , onlarda makas dar ille de Türk Eurobondu alacaksınız. iş yatırım ünlü yatırım vb gibi yerlerden daha uyguna alınabiliyor Türkiye’de. Örnek 2034 vadeli 8% faizli ve 2025 vadeli 7,375 vadeli Eurobond. Min alım tutarları düşük , ama bu sebepten de lokal talep fazla olduğundan getirileri benzer vadeli olup da 200000 usd ald limiti olan eurobondlara göre daha düşük.
Forumun çalıştığı yerden soru gelince hemen cevaplanmış![]()
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Vergi konusu gercekten çok çetrefilli.
Bankamdan aldigim yatirim hesabi gelir raporunda eurobondun alinisini takip eden ilk aldigim faiz tutarinin tl karsiligi ve ayrica gelir olarak yazilan bir karsiligi bulunuyor.
Gelir olarak yazilan rakam daha az.
Bunun kirli fiyat temiz fiyat hesabi neticesinde oldugunu saniyorum.
Konuyu netlestirmek icin alo maliye'ye telefon ettim. Kirli fiyat temiz fiyat kavramlarimdan haberleri yok. 258 ve 310 no'lu tebligleri okuyun diyorlar. Orada da kirli fiyat diye bir sey bulamadim.
Bagli bulundugum vergi dairesini aradim. Oradaki ilgili de kirli- temiz fiyat hakkinda bir sey bilmiyor.
Surekli calısma, ogrenme halindeyim.
Bu gidişle bir muhasebe bürosu açacağım...SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Yer İmleri