Sayfa 782/1223 İlkİlk ... 282682732772780781782783784792832882 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 6,249 - 6,256 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1. birşey soracagım..akbanktan aradılar..döviz mevduat için dcd diye bir yatırım hesabı önerdiler...32 günlük 5,05 kur hedefi ile %8 döviz faizi önerdiler...eger 5,04 olursa dolar %8 den olacakmış ..diyelim ki 10 gün sonra dolar 5,06 oldu...anında bozuyor tl mavduata baglıyor..22 gün tl mevduat yapıyor..ama dolar 5,40 olursa 32 gün içinde sen 5,05 ten bozmuş oluyorsun benim anladıgım..yaptıran oldumu hiç? dogru anlmışmıyımı ?

2.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    birşey soracagım..akbanktan aradılar..döviz mevduat için dcd diye bir yatırım hesabı önerdiler...32 günlük 5,05 kur hedefi ile %8 döviz faizi önerdiler...eger 5,04 olursa dolar %8 den olacakmış ..diyelim ki 10 gün sonra dolar 5,06 oldu...anında bozuyor tl mavduata baglıyor..22 gün tl mevduat yapıyor..ama dolar 5,40 olursa 32 gün içinde sen 5,05 ten bozmuş oluyorsun benim anladıgım..yaptıran oldumu hiç? dogru anlmışmıyımı ?
    İlginç bir ürün çıkarmışlar.
    Akbank diyor ki '" 5.05'in üstünde dolar benim, 5.05 ve altında olursa dolar senin."'

TL mevduat daha karlı gibi..

Denenebilir ama banka alım satım makasını yüksek tutar, masraf, komisyon, hesap işletim ücreti vs derken kar yaptırmaz.
    Banka urun önerdiğinde elime net ne geçer diye konuşurum.

3.  Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    İlginç bir ürün çıkarmışlar.
    Akbank diyor ki '" 5.05'in üstünde dolar benim, 5.05 ve altında olursa dolar senin."'

TL mevduat daha karlı gibi..

Denenebilir ama banka alım satım makasını yüksek tutar, masraf, komisyon, hesap işletim ücreti vs derken kar yaptırmaz.
    Banka urun önerdiğinde elime net ne geçer diye konuşurum.
    valla benim anladıgım 5,05 altında dolara %8 faiz...ama üstü olursa 5,05 i geçerse eger 5,05 ten sonrasına %21 tl mevduatönerdiler..

4.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    valla benim anladıgım 5,05 altında dolara %8 faiz...ama üstü olursa 5,05 i geçerse eger 5,05 ten sonrasına %21 tl mevduatönerdiler..
    Ben de sizin gibi anladım.
    Ama dolar aşağı gitme riskini de taşıdığımız için ve artı masraf, alim satım makası vs göz önüne alırsak TL mevduat tercih ederim.

Dolar yukarı koparsa zaten size faydası olmuyor.
    Dolar taşıyanlar zaten yukarı koparsa diye taşıyorlar..

5. DCD İle Döviz Yatırımı
    Sayfayı Sosyal Ağlarda Paylaş Paylaş
    ​DCD nedir?

Döviz riski alarak getirisini yükseltmek isteyen yatırımcılar tarafından tercih edilen bir yatırım ürünüdür. Döviz opsiyon ve teminat olarak alınan vadeli mevduat ürünlerinin bileşiminden oluşur. Normal bir mevduat getirisinden daha yüksek bir getiri sağlayan DCD işleminde, yatırılan mevduatın vadede geri ödemesinin müşteriye hangi döviz cinsinden yapılacağı (opsiyon hakkının kullanımı), bankanın kararına bağlıdır. Kur riski alarak yüksek getiri elde etme imkanı bulunmaktadır. Fakat vade sonunda döviz kurunun beklentinin aksi yönünde gerçekleşmesi halinde anapara kaybı riski de bulunmaktadır.

Özellikleri nelerdir?

İşlem miktarı kadar mevduat bağlanır.
    Kaldıraç özelliği bulunmadığından, yatırımcılar sınırlı oranda risk alarak mevduatlarına piyasa faizlerinin üzerinde getiri elde etme imkânına sahip olurlar,
    Vadede opsiyon gerçekleşirse, yatırılan anaparadan kaybetme riski bulunmaktadır.

Kimler için uygun?

TL ya da Döviz mevduatının getirisini yükseltmek için risk almayı göze alanlar
    Döviz mevduatı olan ancak kurun belli bir seviyenin üzerine çıkmasını beklemeyenler
    TL mevduatı olan ve kurun belli bir seviyenin altına düşmeyeceğini düşünenler
    Belli bir kurdan dövizini TL'ye ya da TL'sini dövize dönmeye gönüllü olanlar
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    Ben de sizin gibi anladım.
    Ama dolar aşağı gitme riskini de taşıdığımız için ve artı masraf, alim satım makası vs göz önüne alırsak TL mevduat tercih ederim.

Dolar yukarı koparsa zaten size faydası olmuyor.
    Dolar taşıyanlar zaten yukarı koparsa diye taşıyorlar..
    eylül fede daha çok var..23 temmuzda yaptıgım zaman 24 agustosta vade dolyor o zaman kadar 5,05 düşünmüyorum zaten. 24 te merkz faiz arttırı.. dolar 4,68 lere iner stratejim bu.. 24 agustosa kadar en fazla 4,90 lara çıkar..sonrasınra eylül fed e kadar yine dolarda normal faiz %4,5 döviz mevduat yaparım..diye düşünüyorum.. yarın tam detayları şubeden ögreneyim bakalım ne diyecekler...yarın paylaşırım net rakamları

7.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    eylül fede daha çok var..23 temmuzda yaptıgım zaman 24 agustosta vade dolyor o zaman kadar 5,05 düşünmüyorum zaten. 24 te merkz faiz arttırı.. dolar 4,68 lere iner stratejim bu.. 24 agustosa kadar en fazla 4,90 lara çıkar..sonrasınra eylül fed e kadar yine dolarda normal faiz %4,5 döviz mevduat yaparım..diye düşünüyorum.. yarın tam detayları şubeden ögreneyim bakalım ne diyecekler...yarın paylaşırım net rakamları
    Dolardaki hareketi zaten yakalarsanız, öngörünüz tutarsa yine bu üründe değil de, doların kendisinde beklenmeli kişisel görüşüm.
    Bu hükümetin ne yapacağı da belirsiz, öngörülemez oldu bence.
    Yani yukarı koparsa belki çok kopar..

Hem dolardan kazanayım, hem de bankanın bu ürününden faiz alayım deyip de başarırsanız sizi tebrik ederim..

Ben de mecbur takip ederim ama hic dolar alıp satmam.
    Bankalarla da hic isim olmaz.
    Bütün para aracı kurumlarda, hisse senedi, vob, vob reposu vs.. reel olarak para erimesin diye uğraşıyorum bir süredir.

Kişisel görüşümü yazdım, akıl verdigimi düşünmesin kimse, haddim değil..
    Bilgi paylaşımı yapıyoruz..

8.  Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    Dolardaki hareketi zaten yakalarsanız, öngörünüz tutarsa yine bu üründe değil de, doların kendisinde beklenmeli kişisel görüşüm.
    Bu hükümetin ne yapacağı da belirsiz, öngörülemez oldu bence.
    Yani yukarı koparsa belki çok kopar..

Hem dolardan kazanayım, hem de bankanın bu ürününden faiz alayım deyip de başarırsanız sizi tebrik ederim..

Ben de mecbur takip ederim ama hic dolar alıp satmam.
    Bankalarla da hic isim olmaz.
    Bütün para aracı kurumlarda, hisse senedi, vob, vob reposu vs.. reel olarak para erimesin diye uğraşıyorum bir süredir.

Kişisel görüşümü yazdım, akıl verdigimi düşünmesin kimse, haddim değil..
    Bilgi paylaşımı yapıyoruz..
    tabii ki forumlar bilgi payaşımı için var zaten..bende sizlerin fikirleri sormak için zaten yazdım..bana mantıklı gibi geldi..ama sonunda zarar yazmakta var..sedece benim gözümden kaçan olası bir risk varmı onun için sormuştum zaten..mesela olası risk hükümet sistemi degişti.. ve yakın zamanda secim yok doların çok yükselmesi secim öncesi gibi hükümeti rahatsız etmeyebilir ..faizlerin artması daha rahatsız edici olabilir..çünkü piyasa kilitlendi..nakit dönmüyor piyasada..nakti olan bile ödemesini sallıyor...bu durumdan nemalanmak için..faziler sadece mütehitleri degil herkesi vuruyuor..dediginiz dogru olabilir ..faiz artışı bile gelmeye bilir ..ki gelmezse ozaman dolar 32 günde 5,40 lara çıkablirde...

Sayfa 782/1223 İlkİlk ... 282682732772780781782783784792832882 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •