Bugun 13.30'dan önce alış yapılabilseydi, akşamki oluşacak fiyattan alış yapacak, ve dolayısıyla haftasonu getirisinden de yararlanmış olacaktık. Ben mi yanlış biliyorum?
Evet valor dolayısıyla emir gerçekleşme tarihi pazartesi olacaktı ama, emirin verildiği günün fiyatından alış/satış yapılıyor diye biliyorum. Tecrübeliler aydınlatırsa sevinirim.
Benim bildiğim, valör günü ne olursa olsun, emrin verildiğinin günün akşamında gerçekleşecek fiyattan alır/satar. Fakat paranın hesaba geçmesi valör gününün sonunda olur..
Dolayısıyla bugun 13.30 dan önce OSD alınsaydı, haftasonu getirisinden de faydalanılabilecek olunurdu. Fakat paraya erişebilme imkanı en erken pazartesi olurdu.
OSD fon izahnamesindeki bilgi:
- Yatırımcıların BİST Borçlanma Araçları Piyasası’nın
açık olduğu günlerde saat 13:30’a kadar verdikleri
katılma payı alım talimatları talimatın verilmesini
takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay ffiyatı
üzerinden yerine getirilir. BIST Borçlanma Araçları
Piyasası’nın açık olduğu günlerde saat 13:30’dan
sonra iletilen talimatlar ise, ilk fiyat
hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir
ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı üzerinden
yerine getirilir. BIST Borçlanma Araçları
Piyasası’nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar
izleyen ilk işgünü yapılacak ilk hesaplamada
bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir
cuma günü alınan fon hafta sonu nemalanmıyor diye biliyorum ben de.
Bugünkü getiri tüm haftasonunu kapsayacak, mesela ppf ler cuma günü daha fazla getiri sağlıyor (üç günlük getiriyi cuma günü sağlıyor), osd üzerinden gidersek cuma sabah aldigimizda cuma akşam oluşan fiyattan almış oluyoruz yani hafta sonu getirisi ile beraber almış oluyoruz, kazancımız ptesi akşam olusan fiyatla salidan başlıyor
Cuma günü öğleden önce verilen osd talimatı o gün akşamki fiyattan gerçekleşir. Ancak hesapta ptesi görünür, haftasonu nemalanır.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri