Sayfa 783/853 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 6,257 - 6,264 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. Davos'ta konuşan Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Al-Jadaan: "Türkiye, Pakistan ve Mısır gibi ekonomik olarak savunmasız ülkeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bu ülkelere istikrar getirmek çok önemli."
    geldiğimiz yer...

selimhan01 Guest
    Az bile demiş
    Cebinde mangırın yok
    Adalet 14 numara da
    Devletin kurumları özgürlük adı altında anayasa hiçe sayılarak tarikat ve cemaatler re peşkeş çekiliyor
    5 müteahhit devleti sağar
    Dış borç Osmanlıyı yakalamış
    Halk kendini Osmanlı'nın torunu zanneder ama götünde donunu kaybetmiş...v.s.

Sonra Sudi böyle dedi asıl önemli olanI ülkedeki bir takım zevatlar anayasa hukuk dinlemiyor ülkede mafya ve siyaset kolkola muhalefet desen Bir fare [emoji193] suratlının keyfine kalmış....
    Allah'ım sen akıl ver....
     Alıntı Originally Posted by maltepe Yazıyı Oku
    Davos'ta konuşan Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Al-Jadaan: "Türkiye, Pakistan ve Mısır gibi ekonomik olarak savunmasız ülkeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bu ülkelere istikrar getirmek çok önemli."
    geldiğimiz yer...
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sağolsun Desidero bütün negatif enerjiyi üzerine çektiği günden beridir burada fırtına şimşek yağmur kesildi, güneşli günler geldi. Fiziksel güçlerim geri gelmeye başladı artık daha rahat spor yapıyorum yaw. Yeni doğmuş gibi oldum. Umarım uzun süre gider. Bende yeni negatif enerji çekmemeye çalışayım. Topraklama yaptım diyor ama onun için iş işden geçti. Millet unutana kadar çekecek cezasını. Birazda ben rahat edeyim.

Şu an burda ilkbahar sıcağı var maşallah.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    maltepe ve birinci selimhan'ın değindiği konu ülkemizi yansıtıyor.

tayyip erdoğan Türkiye'yi kendi seviyesine çekti. O seviye yukarıda mı aşağıda mı siz karar verin.

Şirket düşünün. başına yönetici olarak kimi koyarsanız, o şirket o kişinin seviyesine gider. Yönetici aşağıda ise şirketi aşağı çeker, yukarıda ise yukarı çeker.

Şirketi aşağı çeken yönetici neden çekiyor.? Normal şartlar altında 2 ana sebep olabilir.

1.Kötü niyetlidir şirketi batırmaya çalışıyordur. Yurt dışından maaşlıdır, yurtdışına hizmet etmek amaçlı ülkeyi batırmaya çalışıyordur veya ülkeden nefret ediyordur filan. Neticede niyet kötüdür.

2.kapasitesi ülke kapasitesinin çok altındadır. Kafası çalışmıyordur, ülkeyi kendi hoşuna giden, kendi rahat ettiği şekle dönüştürmeye çalışır. Hedefi ileri teknoloji ve refah ülkeleridir ancak yapabildiği ve kapasitesinin yettiği şey çocukluk ve gençlik hayatı boyunca içinde yaşadığı, orada rahatı ve huzuru bulduğu şeydir. Gözü ileri refah ülkesinde olduğu halde farkında olmadan ayakları onu kendi bildiği alıştığı eski hayat düzenine götürür. Adam bataklıkta doğmuş büyümüşse geldiği ülkeyi de bataklığa çevirmeye çalışır. Çünki onun normali, alıştığı şey odur. O hayatı doğal ve normal görür. Yaptığı şeyin farkında olacak beyne sahip değildir. İşler kötüye gittikçe çevresinden eleştiri almaya başlar. Eleştirileri yok edecek kapasiteye sahip olmadığı için eleştirenleri çevresinden atar. İşler dahada kötüye gitmeye başlar çünki eleştirenlerin aklı azda olsa çalıştığı için eleştirmiştir. İşler kötüye gitmeye başladığı zaman ileri refah devlet hedefini unutur artık tek amacı geçmişte hayatının geçtiği düzeni kurmaktır. O düzene geçerse rahat edecektir nefes alacaktır. O eleştirenler gidip yerini eleştirmeyen yalaka ve kötü niyetli hırsızlar doldurmaya başlar. Amaç cep doldurmak olduğu için lideri uyarmazlar sabah akşam mevcut düzenle talan yapmaya çalışırlar. Lider eleştiri artık almadığı için talan düzeninden memnundur. farkında olsa da eleştiri düzenine katlanamadığı için mevcut düzenle devam eder. Bu kez eleştiriler uzaktan gelmeye başlar. Düşman olarak algılamaya başlar. O sebeple çevresine duvarlar örmeye başlar. Kalabalık savunma ordusu kurar silahlanmaya başlar. Artık tüm dikkati saldırı ve savunma üzerinedir. Para silahlanmaya akmaya başlar. Kendi yakın çevresi hariç herkes düşmandır ve yok edilmesi gerekmektedir filan fıstık.

Bunlar bize uzak olduğundan rahatız. Hele ben ne kadar teşekkür etsem azdır Desidero ya. Çıkayım gülüp eğleneyim yaw.
    Yukarda anlattıklarım arap ülkelerinde geçen olaylar. Yemen i yıllardır bombalayıp duruyorlar ve süper ileri medeniyet batı dünyası çıt çıkarmıyor. İsrail her kafası estiğinde Suriye, Lübnan, Filistin, İran filan bombalıyor, insanları öldürüyor, sivil uçakları düşürüyor, suikastlar yapıyor. Bunların büyük çoğunu da açık açık ben yaptım diye söylüyor, süper medeni batı dünyası çıt çıkarmıyor.

Ya işte böyle.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ne yazıyordum.?
    Eğer geliriniz asgari ücrete yapılan zamdan az artmışsa, aradaki fark kadar fakirleşirsiniz. Çünki esnaf asgari ücret kadar herşeye bir kaç ay içinde zam yapar.

Düzenli gittiğim ve alışveriş yaptığım yerlerdeki zamları yazıyordum. Bugün 2 cafe ve et aldığım yere uğradım. Et aldığım yer %60 -70 arası çakmış. Cafe lerden biri %50 çakmış diğerinde henüz zam yok.

Bir tek marketleri yazamıyorum. Onlar zammı aylara düzenli yayıyorlar. Sebebi paketlenmiş dayanıklı ürün çok satıyorlar. Sattıkları ürünlerin çok azı bir hafta kadar dayanıyor kalanı uzun aylar boyunca dayanıyor. Ürünlerin herhalde yarısıda organik olmayan yani bozulmayan ürünler. Hali ile eski fiyat ürünler raflarda bolca durduğundan hemen zam yapmaları gerekmiyor. Zamlı yeni ürünleri stoklarına koydukça zamları yavaş yavaş yaparlar. Ayrıca üretici fabrikalar paket içindeki gramajı da azaltarak az zam yapmış gibide gösterebiliyorlar. 30 yıl önce tüm paketli ürünler 1 kg, yarım kg 250 gram gibi katlar şeklinde iken şimdiki kavanozlara bakın. 830gram, 580 gram, 360 gram filan. Gram gram azaltarak millete zam yok izlenimi uyandırıyorlar.

Daha kötüsü içindeki ürünün katkı maddesini artırarak da zam yapmış oluyorlar. Örneğin köfte. İçindeki pahalı kıyma miktarını azaltıp, ucuz soya kıyma ve köfte aroması kimyasalı miktarını artırarak aslında zam yapmış oluyor. Köfte içindeki ana madde kıyma azaldığından, daha az kıymaya aynı parayı ödemiş oluyorsunuz. hali ile buna zam denir ve sahtekârlık.

Köfte örneğini sürekli veriyorum çünki paket ürünleri 10-15 yıldır almıyorum. Ama arada canım çok çekmişse ve evde uğraşmak istemiyorsam üç beş ayda bir kendimi zehirlemek için paketli bir ürün alabiliyorum. En son bir yıl kadar önce zincir marketin birinden hazır köfte aldım. Evde kızartıp tadına bakınca köfte olmadığını anladım. Yiyecekler konusunda çok hassas bir algılama mekanizmam var. Bizzat yaşadığım için sürekli köfte örneğini veriyorum.

Ayrıca pazardan aldığım dahil hiç bir domatesin de artık doğal olmadığının farkındayın. Son 2 yıldır doğal domatese ne pazarda ne markette denk gelmedim. Domatesi öldürdüler. yanlız 3 ay kadar önce İstanbul a gittiğimde aldığım domateste biraz eski domates tadı aldım.

Sebzeleri meyveleri birer birer kaybediyoruz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Amerika nın teknoloji devleri hiç durmadan onbinlerce eleman çıkarıp duruyorlar. Çok ilginç.

Dünya verilerini takip etmediğimden sebebinide bilemiyorum. Kafa karıştırıcı.

Kuralımız neydi.? Kararsızsan, kafan karışıksa sebebi eksik veri.

Daha çok araştırır bilgi sahibi olursan, kararsızlığın geçer.

Birde fazla çekmişsen kafa karışıktır ki o durum konu dışı.
    @NeAcaipDunya

selimhan01 Guest
    Bayağı önce Tuhaf bir durum tespit ettim

Şimdi bir grup insanın toplu çalıştığı yerde kamu görevi yapıyoruz
    Önceleri memlekette tüm soruları Kemalistlerden bilirdik büyük şeytan onlardı
    Sonraları bu ABD ve İsrail oldu
    Daha sonra fetö
    Sonra cehape [emoji57]
    V.s.v.s.

Burada Hepsinin ortak özelliği demokrasiye inanmayan bir kitle olmasıydı onlara göre her şeyin sorumlusu demokrasi ve onun getirdiği laikliğin sonuçları idi

Tuhaf olan noktaya geliyorum
    Demokrasinin en büyük özelliği olan oy kullanma oranı bu grupta laik kesimden daha fazlaydı..... şimdi sorun şu demokrasi ye inanmıyor ama nimetlerinden faydalanmak için en önde yer alıyor laikliğe inanmıyor ama din özgürlüğü istiyorum diyor...hukuku ve anayasayı tağut ilan ediyor ama en fazla anayasal hakları istiyorum diyor... fikre özgürlük diyor başka bir fikre kodes yolunu açıyor...sosyal devlet diyor en fazla yardımı alırken devletin altını üstüne getiriyor..

Şimdi benim oyumla bu şahısların oyu neden eşit anlamıyorum karşımdaki devlete demokrasi ye akla ve bilime karşı.. demem o ki eskinin güzelliklerinden bahsen zümre demokrasinin sütüyle besleniyor ama ona faişe muamelesi yapıyor.....

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Birinci selimhan'ın bu yazısını ilk okuyuşta yanlış anladım. Gidip önceki yazısına baktım.

Sonra bu yazısını tekrar okudum bu sefer yavaş yavaş. O zaman bişeyler anladım gibi. Yanlış anlamış olma ihtimalime karşı da fazla bişey yazmayayım diyorum.

yazıda şu cümle benim alanıma hitab ediyor. "Demokrasinin en büyük özelliği olan oy kullanma oranı bu grupta laik kesimden daha fazlaydı."

Bunun sebebini çok güzel anlatabilirim. Ancak bu hafta negatif enerji çekmeme politikam var. Her şey bir kaç gündür çok güzel geçiyor. Bunu açıklarsam halkın %80'inin genel özelliklerine hafiften girmem gerekecek. O giriş te yanlış anlaşılacak. Halbuki özellik sayıyorum, yargılamıyorum, iyi yada kötü etiketi yapıştırmıyorum.

Ancak yazacağım özellikler toplumda "iyi" yada "kötü" diye zaten etiketli olduğundan, hali ile etiketli olarak algılanıyor, buda doğal.

O sebeple bu pasa girmeyeyim, önce huzurun ve güzelliklerin keyfini çıkarayım yaw. Benim de hakkım var. Negetif enerji çekmeye son.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 783/853 İlkİlk ... 283683733773781782783784785793833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •