Sayfa 784/1000 İlkİlk ... 284684734774782783784785786794834884 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 6,265 - 6,272 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bilmediğim için soruyorum, olacağından değil de;

Misal, çok umudumuzu kaybetsek, ne var ne yok satıp savsak, ev, dükkan, arsa, tarla ve paralarımızı çeksek, yurt dışına giderken yerleşmeye tabi 'anamızı da alıp', bütün paramızı da yanımızda götürebiliyor muyuz, ?

Yoksa, sen git paralar gidemez mi deniyor, şimdiye kadar hiç aklıma gelmeyen düşünmediğim bilmediğim şeyler...
    sn.Achiles size gerçek hayat hikayesi 3 roman önereceğim.(bu kitapların size, sorularınızın cevabını vereceğini düşünüyorum)

Veda - Ayşe Kulin
    Umut - Ayşe Kulin
    Sevdalinka - Ayşe Kulin

Savaş ortamında kural yoktur.!!!
    Son düzenleme : aristokrat; 11-04-2021 saat: 03:17.

2. Savaşlar, yıkımlar, sürgünlerin ardından Umut geliyor. Umut "Hayat Akan Bir Sudur"'da Kulin, Veda ile başladığı Osmanlı ailelerinin yaşamına, bu kez de Cumhuriyetin yeni kurulmakta olduğu sancılı yıllarda tanıklık ediyor. Akıp gitmekte olan günlük hayat derinden değişmekte, bu değişim aşklara, dostluklara, aile ilişkilerine, her şeye yansımaktadır.
    Ayşe Kulin, bir kez daha okurlarına ellerinden bırakamayacakları, okuyup bitirdikten sonra anılarına katacakları bir armağan sunuyor.

3. Şems'in 40 Kuralı-Elif ŞAFAK

Eleştirdiğim yerler olsa da öneririm.(eleştirim bende saklı)

https://www.posta.com.tr/elif-safakt...0-kurali-14997
    Son düzenleme : aristokrat; 11-04-2021 saat: 03:06.

4.  Alıntı Originally Posted by aristokrat Yazıyı Oku
    Şems'in 40 Kuralı-Elif ŞAFAK

Eleştirdiğim yerler olsa da öneririm.(bende saklı)

https://www.posta.com.tr/elif-safakt...0-kurali-14997
    Yirmi İkinci Kural: Hakiki Allah aşığı bir meyhaneye girdi mi orası ona namazgah olur. Ama bekri aynı namazgaha girdi mi orası ona meyhane olur. Şu hayatta ne yaparsak yapalım, niyetimizdir farkı yaratan, suret ile yaftalar değil.
    __________________________________________________ ____________________________

Eleştirdiğim yer tam da burası ''Bekçi BEKRİ'' (22 ci kural ile bağıntılı ve bende saklı)
    Son düzenleme : aristokrat; 11-04-2021 saat: 03:20.

5. Gönlü geniş ve ruhu gezgin sufi meşreplilerin kırk kuralı:

1. kural: Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok, eğer, tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir.

6. Bu saatte ne dinleyelim?

Benim tercihim bu.
    Bu adam Norveç'te veya İsweç'de olsaydı?
    Ya bir HİÇ ti yada(HİT)ilah dı.
    Benim tercihim bu rahmetli adamın sözleri...!!

https://www.google.com/search?q=siga...hrome&ie=UTF-8
    Son düzenleme : aristokrat; 11-04-2021 saat: 03:21.

7.  Alıntı Originally Posted by aristokrat Yazıyı Oku
    Gönlü geniş ve ruhu gezgin sufi meşreplilerin kırk kuralı:

1. kural: Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok, eğer, tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir.
    AŞK tesadüfleri sever.!! (bu benim tecrübem,nereden?-ÇİN den ama %100 doğru bu )
    ve bu %100 doğrudur,parantez içinde belirttiğim gibi tecrübem ile yaşanmıştır.!
    Çin'li hatun Mehmet diyemez----memeti aşkım...aşkım... der.

https://www.youtube.com/watch?v=0eGk...3%BCrses-Topic

8. Ben 1 roman yazsam.
    AŞK Tesadüfleri sever başlığı altında tüm yaşanmışlarımla.

Ne yazardım acaba?

Sayfa 784/1000 İlkİlk ... 284684734774782783784785786794834884 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •