Sayfa 784/1009 İlkİlk ... 284684734774782783784785786794834884 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 6,265 - 6,272 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    100.000 dolarınız olsa bununla bugün gümüş alsanız...

17 dolar ons....

1 ons = 28 gram...

100.000 / 17 = 5.800 ons gümüş yapar...

5.800 X 28 = 162 kilo yapar...

162 kilo gümüş de baya yer kaplar...

Eve nasıl getirilir bilmiyorum...

Umarım hesabı doğru yapmışımdır.
    8-9 bond çantaya sığar. Özgül ağırlığı 10.5 gr/cm3 kabaca aynı ağırlık için altının 2 katı yer kaplar.(altın'ın özgül ağırlığı 19.5 gr/cm3). 167kg altın sadece 4-5 bond çantaya sığar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku

Tşk.ederim cevap için. En azından bir felaket durumunda mevduatçılar ya da dolar biriktirenlerle aynı durumda olacağınızın farkındaysanız sorun yok. Çünkü sayın Bora Yaşar'ın belirttiği gibi bir felaket durumunda size o altın ya da gümüşleri yedirmezler. Şimdi hep beraber dua edelim de Allah bize akıl versin. Akıllı yöneticiler versin. Yoksa sonumuz malesef Suriye ya da Iraktan farklı olmayacak.
    Yahudiler yıllarca vatansız yaşadılar..ev arsa biriktirmek yerine altın/gümüş pırlanta biriktirdiler..vede doğal olarak ticaretle uğraştılar..birisi yallah dediğinde, itilip kakıldıklarında, ellerindeki değerli mücevherlerle başka topraklara göç ettiler..onlar için önemli olan servetlerini korumaktı..ve korudular..

Bunu niçin anlattım..bizde öyle yapalım diye değil..servet koruma aracının ne olduğunu anlamak için anlattım..tabiki artık devir değişti..eskiyle bağlantı kurmak gereksiz olabilir ama kağıt paralarında ciddi oranda eriyebileceğini düşününce birikimlerinizi neyle koruyacaksınız?

Diyelim birde beklenmeyen oldu, felaket oldu, savaşlar oldu..o zamanda belki bir, sıfırdan iyi olabilir, değil mi?..

Ha hemen belirteyim benim açımdan öyle olmuş, böyle olmuş farketmez..bu topraklardan başka yerde ölmeyeceğim..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu başlıkta bir müddet önce bir bankanın yıl sonu tahminin paylaşmıştık.

3,20 idi yanlış hatırlamıyorsam.

Biraz revize ister artık.

HaberTürk'te en iyi dolar tahmincisi olarak lanse edilen Mizuho bank analistlerinin yıl sonu tahmini ise, taze taze bir tahmin, 3,60-3,70...

http://www.haberturk.com/en-iyi-dola...665570-ekonomi

Olmazsa pardon der, revize ederler olur biter.

4. [QUOTE=feray007;1028549]
     Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku

Tşk.ederim cevap için. En azından bir felaket durumunda mevduatçılar ya da dolar biriktirenlerle aynı durumda olacağınızın farkındaysanız sorun yok. Çünkü sayın Bora Yaşar'ın belirttiği gibi bir felaket durumunda size o altın ya da gümüşleri yedirmezler. Şimdi hep beraber dua edelim de Allah bize akıl versin. Akıllı yöneticiler versin. Yoksa sonumuz malesef Suriye ya da Iraktan farklı olmayacak.
    Suriye'den elinde altını veya dolarıyla gelenler Avrupa'ya kaçarken denize gömülen şişme botlar yerine sürat tekneleriyle gitme imkanına sahip oldular,Türkiye'de kalanlar ise kendilerine iş kurma şansı buldular.Yani böyle bir genellemeye katılmıyorum

5. Şimdi USD düşecek mi?

6.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Şimdi USD düşecek mi?
    Kusura bakmayın son 35 gündür çok ciddi ciddi yazılar yazdım, çizdim.. Alay edildim, müneccimlikle, hainlikle suçlandım.

Bundan sonra böölee...

Şimdi açın Türkiye'nin önünü, durduramayacaksınız? Yapamayacaksınız? Edemeyeceksiniz? Beceremeyeceksiniz? Hepsi dış mihrakların oyunu...

Biz bu oyunu bozarız arkadaş...

Oyunu biz kuracazzz...

Yoksa biz uçup, kaçıp gideceğiz ama...

Engel olamazsınız... Ver mehteri... Ver ATV....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Çok çektiniz Sn selka çok...

Gelin oturun şöyle. Biraz dinlenin...

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    167kg altın sadece 4-5 bond çantaya sığar.
    1 çanta--> ≃8.5 litre
    tabe yerinden oynata bilecek öküz bulmak gerek

Sayfa 784/1009 İlkİlk ... 284684734774782783784785786794834884 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •