Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 785/1002 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,273 - 6,280 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Tabiki. M.B başkanının bağımsız olmadığını herkes biliyor. Herşeyde olduğu gibi ekonomi kararlarını C.B veriyor. Ama sıkıntı Recep Bey'in ekonomi uzmanliginin olmamasinda. Ve etrafındaki danışmanların ona ekonomi üzerine nasıl bilgiler verdiğine dair. Acaba kendileri kimsenin piyasayı yenemeyecegi teorisini biliyorlar mı?Apple şirketinin varlığının turkeyinin bir yıllık ürettiği ekonomi büyüklüğünü geçtiğini biliyorlar mı?
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Merkez Bankası Başkanı Uysal: Döviz kurlarıyla ilgili hedefimiz yok, Türk lirası aşırı değersiz bir noktada.

Aslında ben bu demeci, farkındayız, yapamıyoruz bir şey, korkuyoruz, anlayın işte mesajı gibi algılıyorum.
    Hava bozdu diye meteorolojiye kızmak ne kadar mantıklıysa, faiz kararından dolayı da merkezb.ye kızmak o kadar gerçekçi artık.
    Zerre kadar yetkileri olduğunu, inisiyatif kullanabileceklerini düşünmüyorum. Fikirlerinin bile alınmadığından adım gibi eminim.
    Ama bunları gördükçe önceki başkanı biraz daha saygıyla anıyorum.

2. ZGOLD byf xau usd göre mi hareket ediyor gram altın yerıne ZGOLD alsak fark var olur mu
    Param yok kafam rahat

3.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Tabiki. M.B başkanının bağımsız olmadığını herkes biliyor. Herşeyde olduğu gibi ekonomi kararlarını C.B veriyor. Ama sıkıntı Recep Bey'in ekonomi uzmanliginin olmamasinda. Ve etrafındaki danışmanların ona ekonomi üzerine nasıl bilgiler verdiğine dair. Acaba kendileri kimsenin piyasayı yenemeyecegi teorisini biliyorlar mı?Apple şirketinin varlığının turkeyinin bir yıllık ürettiği ekonomi büyüklüğünü geçtiğini biliyorlar mı?
    Onun danışmanları iç siyaset, algı yönetimi vb dışında bişey bilmezler. Ama bu sayede %35 çıkıyor oyları halen anketlerde.
    Geçen fransaya ve hollandaya nazi benzetmesi yapması danışmanlarının tarihten de bi haber olduklarını gösterdi.
    Cidden böyle büyük bir ekonomik potansiyeli olan bu kadar genç nüfuslu bir ülkenin bu şekilde yönetilmesi çok üzücü.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. döviz kurunda oynaklık ve volatilite arttı demiş mb başkanı. 'eksi büyüdük. fiyatlarda güncelleme' gibi kelime oyunları. ''oynaklık'' diyince sanırsın ki iki yöne de sert sert gitti geldi falan.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    dolar bazında corona dibine %7-8 civarı kaldı. böyle umutlanalım bari. yanlış da hesaplamış olabilirim. dolar bazında bist 100 endeks grafiği görebilen var mı ? ne kadar yaklaştık oraya ?
    https://tr.tradingview.com/symbols/s...100/FX:USDTRY/

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    döviz kurunda oynaklık ve volatilite arttı demiş mb başkanı. 'eksi büyüdük. fiyatlarda güncelleme' gibi kelime oyunları. ''oynaklık'' diyince sanırsın ki iki yöne de sert sert gitti geldi falan.
    Şu an açıklamalar, saçmalamalara bakılırsa ömür boyu kur artacak gibi hissediliyor, ne kadar kasvetli bir dönem.
    Beni üzen, hiç kimsenin de çıkıp ne yapıyorsunuz demiyor olması. Tobb, tüsiad uyuyor, avrupa ile işler kötüleştiğinde kendileri kaybedecek, stabil olmayan kurla iş yapamıyorlar, çalışanları her geçen gün daha mutsuz, verim kalmadı. Korkup pusmaya devam ediyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    dolar bazında corona dibine %7-8 civarı kaldı. böyle umutlanalım bari. yanlış da hesaplamış olabilirim. dolar bazında bist 100 endeks grafiği görebilen var mı ? ne kadar yaklaştık oraya ?
    Tradingview de / işaretini kullanarak bunu yapabilirsiniz.

8.  Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Şu an açıklamalar, saçmalamalara bakılırsa ömür boyu kur artacak gibi hissediliyor, ne kadar kasvetli bir dönem.
    Beni üzen, hiç kimsenin de çıkıp ne yapıyorsunuz demiyor olması. Tobb, tüsiad uyuyor, avrupa ile işler kötüleştiğinde kendileri kaybedecek, stabil olmayan kurla iş yapamıyorlar, çalışanları her geçen gün daha mutsuz, verim kalmadı. Korkup pusmaya devam ediyorlar.
    Uluslararası kurların oluşumu ülkeler arasındaki enflasyon oranları arasındaki farklardır. Bizim enflasyonumuz yıllardır kasıtlı yanlış hesaplanarak düşük gösterildi, kur da MB nin rezervleri tüketme pahasına belli bir bantta tutuldu. Şuan enflasyonun %35-40 olduğu herkes tarafından kabul edildi. Şimdi yilların bu farkı kapanacak ve sonrasında da reel enflasyon kadar her yıl düşe kalka giden bir kur göreceğiz. Enflasyon reel anlamda gerilemeden kurun artışı da normal görülmeli. Ben kendime 2 ay önce neden döviz varlıklarımı daha fazla arttırmadım diye kızıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 785/1002 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •