Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 786/1002 İlkİlk ... 286686736776784785786787788796836886 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,281 - 6,288 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Biz niye görmeyelim? Abd içinde bulunduğu durumda dolar basmak dışında ne yapabilir? Dolar çöptür. Mal alan kazanır, malını satan kaybeder. Türk ekonomi yönetimi çok doğru yaptı. Abd tahvillerini sattı, altın aldı. Altınları da Türkiye'ye getirdi. Vatandaşın bankalarda tuttuğu dolarları da swapla dışarı verdi. Türkiye'nin pozisyonu doğrudur.

1 TL 100.000 dolar olacak. En az. O zaman bir bakacaz hiç borcumuz yokmuş. Bunu da hepimiz görecez. 1 dolar 1,2 milyon TL oluyor da 1 TL niye 100.000 dolar olmasın.
    Vatandaşın bankalarda tuttuğu dolarları swapla dışarı verdiğimizden emin misiniz?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2. Bu adamlar yeterince matematik bilmiyorlar. Bu sebeple detayda asıl sorunun ne olduğunu anlayamıyorlar.

Aynı hesabı bir de 1/2 altın 1/2 dolar faizi alarak hesaplasan zararın boyu daha da belirgin olur.

Ben bütün hesaplarımı gram altına göre yaparım ama 1/2 dolar 1/2 altın hesabına da itirazım yok.

Borsada en tutucu iki tane Eurobond fonu var İşbankasından IPV ve TDG. İsterseniz getiriyi hesaplarken direk bu fonların değer artışını kardan stopajı düşerek hesaplayın.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. Tasarrufcu,

Bu güzel hesabı bir de konut almak yerine peşin parası olan 90k ile 13100$ aldığını düşünerek yapalım.
    Ardından da konut kredisi yerine $ biriktirsin ve 39900$ alsın.

İlk aldığımız 13.100$ bile TC hazine müsteşarlığının ihraç ettiği $ bazında tahvilde on yıl sonra %5 faizle (kira gelirlerini de aynı şekilde yeniden yatırıldığı varsayılmıştır) 21.339$ oluyor.
    Her yıl sizin belirttiğiniz gibi %8 artan $ ile alınan $ miktarları aşağıda olup bu $ kiraya verildiğinde toplam alternatif getiri 71937$ yapıyor.

Kira ve konut artışında kötümsersiniz. Ancak kirada olan birinin karşı taraf riski olan iş veren riski konusunda çok iyimsersiniz.
    Son olarak evin geliri kirayı hesaplamanıza alıyorsanız alternatif maliyet olan $'ın kirası olan faizi de dikkate alın ki hesaplama tam olsun.

Varsayımlar

1. Her yıl alınan $ miktarıdır. İlk yıl için 6460*12 eksi yıllık kira ödemem (27k TL) bölü güncel kurudur. Sonraki yıllarda güncel kur %8 yükselecektir.
    2. Her yıl kredi ödemek yerine aldığım dolar miktarıdır aşağıdadır.
      $6.580,$5.831,$5.138,$4.496,$3.902,$3.352,$2.843,$ 2.371,$1.934,$1.530
    3. Her yıl 2.250 TL kira ödüyorum ve bu ödemem yıllık %8 artıyor.
    4. Her yıl tek seferde ödeme yapıyorum ve $ alıyorum. Dolayısıyla 120 frekans yerine 10 frekanslı işlem var.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    İyi de ya TL çok pahalı (öyle diyorsun) ya da evler çok pahalı (öyle de diyorsun)

Sonuçta birini seçeceksin, sen istiyorsun ki türkiye suriye gibi olsun ama bir bak bakalım suriyede evler ne durumda Şamda güvenli bölgelerde. İnsan oldukça, barınma ihtiyacı oldukça bunun bir değeri olacaktır. Yorumun saçma ve kendi içinde çelişiyor.

Ayrıca A haber seyreden sizsiniz sizin gibi fanatikler tek enstrümana tek yöne saplanıp batmaya mahkum, merak etme dolar bazlı kazanıyoruz sürekli sizin gibi fanatikler üzerinden.
    suriye gibi oldu zaten.!!
    5.000.000 Suriyeliye bakıyoruz.!!
    Enayi gibi.!!!
    CDS risk primi Kenya ile aynı.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4. Hahaja video gönderdiğin adamla muhabbetim var sizin gibileri sazanlamak gazlamak için 3 5 konuşuyor neyse ya crash tüm hızıyla yolda sen devam et ben bölmeyeyim
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    suriye gibi oldu zaten.!!
    5.000.000 Suriyeliye bakıyoruz.!!
    Enayi gibi.!!!
    CDS risk primi Kenya ile aynı.!!!
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Vatandaşın bankalarda tuttuğu dolarları swapla dışarı verdiğimizden emin misiniz?
    Dolaylı olarak evet...Geçen bir yazı okumuştum.

https://paraajansi.com.tr/herkes-kon...ilmenin/37593/

Kötü senaryo, pandemi kuvvetlenerek devam eder, petrol ve hisse senetleri piyasaları çöker ve ikinci bir 1929 krizi yaşanır. ABD ekonomisi ve dolar çöker. Dolara yatırım yapan başka ülkelerin kötümser vatandaşları Türkiye gibi çok zarar ederler. Altın ve değerli madenler yükselir. Yeni bir dünya kurulur. Türkiye elinde ABD hazine tahvili olmayan, bol miktarda altını olan ve aslında vatandaşın topladığı doları bile swap ile geri satan bir ülke olarak, DEVLET olarak bu süreçten büyük bir darbe almayacaktır. DEVLET derken hükümet ayrı, devlet ayrı bir kavramdır bunun da herkes bilincinde sanırım. Yoksa yazdıklarımın siyasi olarak algılanması tüm anlam derinliğini bozacaktır. Devlet fiziki altınını da ülke içinde tutmakta ve bu tür ekonomik durumlarda ortaya çıkabilecek savaşlar için de yerli silah teknolojisini geliştirmeye çalışmaktadır. Birleşmiş Türk devletleri pazarı ve ordusunun temellerini ise Türk Kengeşi ile atmıştır. Tarım alanında ise ne kadar engellenmeye çalışılsa da ata tohumlarına ve yerli ırk hayvanlara, köylere geri dönüş başlamıştır. Kooperatif hareketleri içinde başarı hikayeleri de ortaya çıkmaktadır. Diğer taraftan gelecekteki kazançların satıldığı projeler ve doğaya zarar veren her türlü maden, enerji faaliyeti yanlış bana göre… Yani devlet kötü senaryolara karşı hazırlıksız değildir ama iyi çıkarsa tabii ki bahtımıza olacaktır.
    @erefefik

6.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Dolaylı olarak evet...Geçen bir yazı okumuştum.

https://paraajansi.com.tr/herkes-kon...ilmenin/37593/
    Altinlarida ingiltereye rehin vermişiz diye bir yazi okumuştum. Dogrumu bilmem

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Ben bu crashçi arkadaş kadar kötümser değilim. Türkiyede crash falan olmaz, sadece sürekli devalüasyon olur diyorum. Sebep ise çok basit? TCMB nin M1 para arzının diğer MB lerden çok daha hızlı artması.

Samimi olanlar, ahlaklı olanlar varsa BİMER ve CİMER e mesaj yazsınlar; TCMB M1 para arzını azaltsın ha o zaman düşük faiz versek bile döviz artmaz! Hem para bas hem faizi düşük tut hem de döviz artmasın! Böyle salaklık olmaz!

https://tradingeconomics.com/turkey/money-supply-m1

1/2 Dolar faizi ve !/2 fiziki Altın en iyi getiriyi sağlayabilir. Ne zamana kadar 2022 sonuna kadar?

2022 sonunda 1/2 Dolar faizini ve 1/2 Altını bozup kelepir fiyatlardan gayrımenkul alacağım.

Bu benim kendi yatırım planım; tutmayabilir! 2015 ten beri bu planı hiç bozmadım! Pişman değilim.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hahaja video gönderdiğin adamla muhabbetim var sizin gibileri sazanlamak gazlamak için 3 5 konuşuyor neyse ya crash tüm hızıyla yolda sen devam et ben bölmeyeyim

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Sn Diproyal,
    Hesabınız için teşekkür ederim.
    Çok güzel bir getiri.
    Ben kirada duranlar için şahsen konutu tavsiye ederim.
    Yatırım için 2. ev yerine bahsettiğiniz yol da kullanılabilir.
    Ucuz TL ile borçlanıp, riski bankaya atmak şahsen bana daha basit geliyor
    Ytd

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. Tasarrufcu,

Bu güzel hesabı bir de konut almak yerine peşin parası olan 90k ile 13100$ aldığını düşünerek yapalım.
    Ardından da konut kredisi yerine $ biriktirsin ve 39900$ alsın.

İlk aldığımız 13.100$ bile TC hazine müsteşarlığının ihraç ettiği $ bazında tahvilde on yıl sonra %5 faizle (kira gelirlerini de aynı şekilde yeniden yatırıldığı varsayılmıştır) 21.339$ oluyor.
    Her yıl sizin belirttiğiniz gibi %8 artan $ ile alınan $ miktarları aşağıda olup bu $ kiraya verildiğinde toplam alternatif getiri 71937$ yapıyor.

Kira ve konut artışında kötümsersiniz. Ancak kirada olan birinin karşı taraf riski olan iş veren riski konusunda çok iyimsersiniz.
    Son olarak evin geliri kirayı hesaplamanıza alıyorsanız alternatif maliyet olan $'ın kirası olan faizi de dikkate alın ki hesaplama tam olsun.

Varsayımlar

1. Her yıl alınan $ miktarıdır. İlk yıl için 6460*12 eksi yıllık kira ödemem (27k TL) bölü güncel kurudur. Sonraki yıllarda güncel kur %8 yükselecektir.
    2. Her yıl kredi ödemek yerine aldığım dolar miktarıdır aşağıdadır.
      $6.580,$5.831,$5.138,$4.496,$3.902,$3.352,$2.843,$ 2.371,$1.934,$1.530
    3. Her yıl 2.250 TL kira ödüyorum ve bu ödemem yıllık %8 artıyor.
    4. Her yıl tek seferde ödeme yapıyorum ve $ alıyorum. Dolayısıyla 120 frekans yerine 10 frekanslı işlem var.

Sayfa 786/1002 İlkİlk ... 286686736776784785786787788796836886 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •