Sayfa 787/1024 İlkİlk ... 287687737777785786787788789797837887 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 6,289 - 6,296 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Bu işlerden anlamam ama kulağa çok saçma geliyor
    Malımı satmışım, parasını ne istersem yaparım
    Bankada tutma zorunluluğu ne demek, resmen el koymak gibi birşey

Bir de ihracattan gelen dovizi tl'ye çevirme zorunluluğundan bahsediliyor o doğru mu?
    Şu an için TL'ye çevirme zorunluluğu gibi bir şey görmedim.
    Ayrıca ihracat ödemeleri bankalarca açılacak özel bir hesaba gelecekmiş ve banka bu hesabı 90 gün içinde otomatik olarak kapatarak vergi dairesine kapatma yazısı gönderecekmiş.

Çok kabaca anladığım ihracatçı ödeme olarak aldığı dövizi 90 gün sonra daha *serbest* bir hesaba alabilecek ve parayı bankadan çekerek kasasına koyması mümkün olabilecek. Ama bu son kısımdan çok emin olamadım.

Çok açık söyleleyim ihracat yaptığımda eğer ödemesini başka bir ülkeye damlatmamı engelleyecekse damlatılacak o kısım kadarını diğer ülkeden ihracat yapma yoluna gidebilirim. Bu ciddi bir risktir ve devletin bu riski nasıl görmezden geldiğini anlayabilmiş değilim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İşin özü ihracat yapanlar bundan sonra türk parasını koruma kanununda dün bahsettiğimiz tebliğ ile vergi dairesine verilen ek yetki ile denetlenecekler. Şöyle ki ihracat alacaklarını 180 gün içinde tahsil etmeleri VE yurda getirmeleri şart koşuluyor. Ayrıca bu paranın minimum %80'ini bankalara yatırmaları şart koşulmuş. Yani bu parayı bankadan çekmeleri kasalarında ya da evlerinde saklamaları yasaklanmış. Vergi dairesi bunu takip edecek ve aksi bir şey görürse ceza kesecek.

Resmi gazetede bu sabah yayınlanmış.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20180904-2.htm
    Bankaya yatır deseydiler yine iyi, TL'ye çevireceksin diyor. Yani hem ihracat, hem ithalat yapıyorsan işin nanay, ihracat yapıp ülkeyi kalkındırma demek istemişler.

MADDE 3 – (1) Türkiye’de yerleşik kişiler tarafından gerçekleştirilen ihracat işlemlerine ilişkin bedeller, ithalatçının ödemesini müteakip doğrudan ve gecikmeksizin ihracata aracılık eden bankaya transfer edilir veya getirilir. Bedellerin yurda getirilme süresi fiili ihraç tarihinden itibaren 180 günü geçemez. Söz konusu bedellerin en az %80’inin bir bankaya satılması zorunludur.

3. Merkez Bankası yayınladığı raporda;
    -Doğruluk mu?
    -Cesaret mi?

Oyununa başlamış gibi...

4.  Alıntı Originally Posted by enfarktus Yazıyı Oku
    Bankaya yatır deseydiler yine iyi, TL'ye çevireceksin diyor. Yani hem ihracat, hem ithalat yapıyorsan işin nanay, ihracat yapıp ülkeyi kalkındırma demek istemişler.
    Yok yok öyle dememişler, işi gücü bırak tüm parayı dövize çevir demişler.

5.  Alıntı Originally Posted by enfarktus Yazıyı Oku
    Ben tebliğde TL'ye çevirme gibi bir kural göremedim. Hızlıca baktım atlamış olabilirim , hangi maddede yazıyor?

Ekleme: OOOOO pardon, hızlıca okuyunca bankaya yatırılması gibi okuduğum cümle BANKAYA SATILMASI imiş.

Oha. Olacak iş değil. Bu sermaye sınırlamalarının başladığına ilişkin öncül bir işaret olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    "Faiz toto" da son durum...

Faiz artışı bekleyenler

A)Ekonomistlerin/okumuş çocukların alayı faiz artmalı diyor
    1)Işık Ökte
    2)Gökhan Şen
    3)Burak Kanlı
    4)Figen Özavcı Gümülcineli
    5)Mert Yılmaz
    6)Gizem Öztok Altınsaç
    7)Ferhat Yükseltürk
    8)Veli Kocatürk
    9)Murat Sağman
    10)Murat Solar
    11)Prof Oral Erdoğan (250 bips)
    12)Sn Ayhan53 (250 bips)
    13)Sn Pc öğretmen
    14)Sn Krossinggover (500 bips)
    15)Sn Epicurist
    16)Sn Foxmulder (800 bips)
    17)Sn Rxpu (300 bips)
    18)Sn Pinno (200 bips)
    19)Sn Boschyatırım (100 bips)
    20)Sn Medyum (220 bips)
    21)Sn İşçi74
    22)Sn Carkos
    23)Sn Kaveri (300 bips)
    24)Sn Watcher46 (300 bips)
    25)Sn Tilkii (cılız)
    26)Sn Nyit (250 bips) (şartlı)
    27)Sn Ahmetg
    28)Sn Oyunagelenadam
    29)Sn Paramanya
    30)Sn Hophop (300 bips)
    31)?
    32)?

Beklemeyenler

1)Sn Tengri Han
    2)Sn Moruk
    3)Sn Varolmayansehir
    4)Sn Bahri
    5)Sn Cankan
    6)Yoldaş Stonhand
    7)Sn Goksen
    8)Sn Rüzgar50
    9)Sn Diomand
    10)Sn Reha Kaya
    11)Sn Zorbayk
    12)Sn Luckbear
    13)Sn Crayon07
    14)Sn Wyatt earp
    15)Sn Efendy78
    16)Sn Hayek
    17)Sn Xinhai
    18)Sn Djkarizma06
    19)Sn Baron
    20)Sn C.Ünlü
    21)Sn Mkeless
    22)Sn Epikurus
    23)Sn Kutatku
    24)Sn Mfa
    25)Sn Ryland
    26)Sn Rapsody
    27)Sn Alibeyoğlu
    28)Sn Alsahın
    29)Sn Fztoğuz27
    30)Sn Erman07
    31)?

Ltf sizde görüşünüzü belirtirmisiniz?

Günün Atasözü:"Tedbirsiz helaya oturan, domalarak taş arar"

saygılar/başarılar

Hangisini seçsem 31. olacağım o yüzden bu seçim hakkımı sayın Ayhan başkan'a devrediyorum

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    m.
    “Madde 3 : ...Bedellerin yurda getirilme süresi fiili ihraç tarihinden itibaren 180 günü geçemez. Söz konusu bedellerin en az %80’inin bir bankaya satılması zorunludur denilmektedir .. “%80’i TL’ye çevirmek zorunda .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ayrıca ihracat ödemeleri bankalarca açılacak özel bir hesaba gelecekmiş ve banka bu hesabı 90 gün içinde otomatik olarak kapatarak vergi dairesine kapatma yazısı gönderecekmiş.

Çok kabaca anladığım ihracatçı ödeme olarak aldığı dövizi 90 gün sonra daha *serbest* bir hesaba alabilecek ve parayı bankadan çekerek kasasına koyması mümkün olabilecek. Ama bu son kısımdan çok emin olamadım.

Çok açık söyleleyim ihracat yaptığımda eğer ödemesini başka bir ülkeye damlatmamı engelleyecekse damlatılacak o kısım kadarını diğer ülkeden ihracat yapma yoluna gidebilirim. Bu ciddi bir risktir ve devletin bu riski nasıl görmezden geldiğini anlayabilmiş değilim.
    benim anladığım, ihracat bedelinizi bankadan geçirini, nakitte alsanız belirli süreler içerisinde bankadan geçsin..

şu kadar süre kalsın, o süreden önce dışarı çıkmasın vs. değil.

adamın kredi ödemesi var ödeyemeyecek mi mesela..

ytd.

syg,

Sayfa 787/1024 İlkİlk ... 287687737777785786787788789797837887 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •